Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Σήμερα η 2η ανοικτή ξενάγηση στην έκθεση Παπαθεοδώρου στην Δημοτική Πινακοθήκη

Σήμερα η 2η ανοικτή ξενάγηση στην έκθεση...

Στις 7 το απόγευμα, από τον επιμελητή της έκθεσης, καθηγητή αγιογραφίας Πέτρο Λαμπρινάκο

Η 2η Ανοιχτή ξενάγηση, στο πλαίσιο της λειτουργίας της αφιερωματικής έκθεσης στο έργο του Γρηγόρη Παπαθεοδώρου από τον αγιογράφο – καθηγητή αγιογραφίας, επιμελητή της έκθεσης, Πέτρο Λαμπρινάκο, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020 στις 7 το απόγευμα, στην Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών (στην οδό Μαιζώνος 110).

Στη διάρκεια των ξεναγήσεων το κοινό θα έρθει σε επαφή με έργα του ζωγράφου Γρηγόρη Παπαθεοδώρου, χαρακτηριστικής τεχνοτροπίας και εκφραστικής ικανότητας, ο οποίος εμπνέει και τη νέα γενιά καλλιτεχνών, όχι μόνο με τις μεθόδους που χρησιμοποίησε και το ύφος που έδινε στα έργα του, αλλά περισσότερο με τη σεμνότητα και ταπεινότητα που χαρακτήριζαν και χαρακτηρίζουν μέχρι σήμερα τη ζωή του. Αναζήτησε διαρκώς νέους δρόμους στη ζωγραφική και καθιέρωσε νέες τεχνοτροπίες που ξεπηδούν από τους πίνακές του χειμαρρώδεις, κάνοντας τα έργα του μοναδικά.

Η έκθεση να θυμίσουμε πως ξεκίνησε στις  20 Δεκεμβρίου 2019 και θα διαρκέσει έως τις 22 Φεβρουαρίου 2020 ενώ ο κύκλος των ανοιχτών ξεναγήσεων θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα με την παρουσία του Κουαρτέτου εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture