Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το βραβευμένο στις Κάννες φιλμ "Η Αόρατη Ζωή της Ευριδίκης Γκουσμάο" έρχεται 6 Φεβρουαρίου στην Ελλάδα

Το βραβευμένο στις Κάννες φιλμ "Η Α...

Σε διανομή της Ama Films - Ενδεχομένως να το δούμε και στην Πάτρα

Η ταινία με τίτλο «Η Αόρατη Ζωή της Ευριδίκης Γκουσμάο - A Vida Invisível de Eurídice Gusmão», σε σκηνοθεσία Καρίμ Αϊνούζ που τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερου φιλμ στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Καννών 2019, βγαίνει στις 6 Φεβρουαρίου 2020 στις Ελληνικές αίθουσες σε διανομή της Ama Films.

Διάρκεια: 135 λεπτά.

Δύο αχώριστες αδερφές, στο Ρίο ντε Τζανέιρο της δεκαετίας του ’50, αναγκάζονται να αποχωριστούν η μία την άλλη. Η Γκουίδα δεν έχει άλλη επιλογή από το να μεγαλώσει ολομόναχη το εκτός γάμου παιδί της, ενώ η Ευρυδίκη εξωθείται σε έναν νερόβραστο γάμο, εγκαταλείποντας το πάθος της για το πιάνο. Μια έξυπνη αναφορά στον μύθο του Ορφέα και της Ευρυδίκης, μα πάνω απ’ όλα ένας ύμνος στο γυναικείο σθένος. Ένας φόρος τιμής στις αμέτρητες γυναίκες που στερήθηκαν τη δυνατότητα να διαθέσουν το σώμα και το πνεύμα τους όπως οι ίδιες επιθυμούσαν, προκειμένου να στριμωχτούν σε ασφυκτικά πατριαρχικά καλούπια.

O Καρίμ Αϊνούζ (γεννημένος στη Φορταλέζα της Βραζιλίας) εργάζεται ως σκηνοθέτης, σεναριογράφος και εικαστικός καλλιτέχνης, έχοντας λάβει πολλές τιμητικές διακρίσεις. Το σκηνοθετικό του ντεμπούτο Madame Sata έκανε την πρεμιέρα του στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ των Καννών, το 2002. Το ντοκιμαντέρ του Central Airport THF προβλήθηκε στο τμήμα “Panorama” της 68ης Μπερλινάλε, κερδίζοντας το βραβείο που απονέμει η Διεθνής Αμνηστία. Το Invisible Life of Euridice Gusmao είναι η έβδομη ταινία στην καριέρα του. 

Η ταινία θα ξεκινήσει να παίζεται στις αίθουσες Άστυ στην οδό Κοραή 4 και Πτι Παλαί στην Ριζάρη 24, στην Αθήνα και στο Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture