Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το κοινωνικό φιλμ φαντασίας «Cosmic Candy» με την Μαρία Κίτσου κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες

Το κοινωνικό φιλμ φαντασίας «Cosmic Cand...

Η ταινία που έχει σκηνοθετήσει η Ρηνιώ Δραγασάκη, είχε προβληθεί στο Φεστιβάλ Fantastic Fest στο Όστιν του Τέξας

H βραβευμένη ταινία μεγάλου μήκους της 40χρονης Ρηνιώς Δραγασάκη με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Κίτσου που φέτος έχει εντυπωσιάσει στο σήριαλ «Άγριες Μέλισσες», κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020. Η Μαρία Κίτσου που έχει συνεργαστεί και με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και θεωρείται από τις πιο αξιόλογες ηθοποιούς της νεότερης γενιάς υποδύεται εδώ τον πρώτο της κινηματογραφικό πρωταγωνιστικό ρόλο. Αρχικά το φιλμ, όπως μας ενημερώνει η εταιρεία διανομής Weird Wave, θα παίζεται αποκλειστικά στους κινηματογράφους Άστορ (Αθήνα) και Παύλος Ζάννας (Θεσσαλονίκη) και ενδεχομένως στη συνέχεια να έρθει και στην Πάτρα.

Η ταινία χαρακτηρίζεται ως μια τρυφερή γυναικεία ματιά στη μοναξιά, την ευτυχία και όλα τα ενδιάμεσα.

Μια ιστορία για τις «καραμέλες που έσκαγαν στο στόμα αλλά με τα χρόνια έγιναν τερηδόνα»!

Το «Cosmic Candy» έκανε την παγκόσμια  πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Fantastic Fest του Όστιν στο Τέξας και επίσης διακρίθηκε στο 60ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης αποσπώντας το Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη για τη Ρηνιώ Δραγασάκη και το Βραβείο του ελληνικού τμήματος του WIFT (Women in Film & Television).

Από τα πιο αξιοπρόσεκτα νέα ταλέντα του ελληνικού σινεμά, η Ρηνιώ Δραγασάκη, σκηνοθέτιδα της μικρού μήκους ταινίας «Ο μπαμπάς μου, ο Λένιν και ο Φρέντυ», πάντα με μια ιδιαίτερη αγάπη για το φανταστικό και σουρεαλιστικό στοιχείο, είδε την πρώτη της μεγάλου μήκους ταινία, το «Cosmic Candy», να συμμετέχει και να κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο περίφημο Fantastic Fest του Όστιν, όπως έγραψε τον περασμένο Σεπτέμβριο η Εφημερίδα των Συντακτών.

Η Άννα (Μαρία Κίτσου), μια μοναχική και ιδιόρρυθμη ταμίας σουπερμάρκετ αναγκάζεται να πάρει υπό την προστασία της το δεκάχρονο κορίτσι του διπλανού διαμερίσματος, ύστερα από την μυστηριώδη εξαφάνιση του πατέρα του. Την ίδια στιγμή διαπραγματεύεται την πιθανή της απόλυση και ένα ρομαντικό ειδύλλιο για πρώτη φορά στη ζωή της. Και όλα αυτά υπό την επήρεια υπερβολικής ποσότητας Κόσμικ Κάντυ, της καραμέλας που σκάει στο στόμα.

 Σκηνοθεσία: Ρηνιώ Δραγασάκη

Παίζουν οι: Μαρία Κίτσου, Μάγια Πιπερά, Κίμωνας Κουρής, Δημήτρης Λάλος, Δημήτρης Δρόσος, Φώτης Θωμαϊδης, Εύη Δοβέλου, Elena Mirtchofska, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος.

Μία ελληνική παραγωγή του 2019.

Διάρκεια: 100 λεπτά.

Είδος: Κοινωνική, Φαντασίας

Διανομή: Weird Wave.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture