Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Τέσσερις νέες παραστάσεις στα σκαριά από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Τέσσερις νέες παραστάσεις στα σκαριά από...

Οι 3 με θέμα "Παραλογές" είναι για την άνοιξη στον κύκλο του Θεάτρου της Επινόησης και της Αφήγησης

Για τη συνάντηση των εκπροσώπων των ΔΗΠΕΘΕ της χώρας με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη την περασμένη Πέμπτη στην Αθήνα και τι ακριβώς συζητήθηκε, ενημερώθηκαν τα μέλη του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στη συνεδρίαση που είχαν το μεσημέρι της Δευτέρας 27 Ιανουαρίου 2020. Όπως ανέφερε στο thebest.gr ο πρόεδρος του συμβουλίου του θεάτρου Πέτρος Βάης, που ήταν στη συνάντηση στην Αθήνα μαζί με τον καλλιτεχνικό διευθυντή Σταύρο Τσακίρη, «κάναμε μία πλήρη ενημέρωση των μελών για τις σκέψεις του Υπουργείου για το ζήτημα της λεγόμενης επανεκκίνησης των ΔΗΠΕΘΕ. Το Υπουργείο σκέπτεται ένα σχήμα ανάλογο με αυτό που λειτουργεί στο ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης που έχει τον χαρακτήρα ανώνυμης εταιρείας του δημοσίου, ωστόσο αυτό προξενεί στο δικό μας ΔΗΠΕΘΕ προβληματισμό καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να μετεξελιχθεί το συγκεκριμένο σχήμα σε ιδιωτικό. Εμείς ως ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας αυτό που θα κάνουμε είναι να μελετήσουμε το σοβαρό αυτό θέμα της μετεξέλιξης του θεσμού των ΔΗΠΕΘΕ και να πάρουμε τις σχετικές αποφάσεις ώστε σε μία νέα ενδεχόμενη συνάντηση με την Υπουργό να έχουμε έτοιμες τις θέσεις και προτάσεις μας».

Από κει και πέρα στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας συζητήθηκε η αναμόρφωση του προυπολογισμού ώστε να ισοσκελιστούν τα έσοδα με τα έξοδα ενώ παράλληλα ξεκινά και η προετοιμασία 4 νέων παραστάσεων. Οι 3 απ’ αυτές, όπως μας εξήγησε ο κ. Βάης θα αφορούν στο νέο κύκλο που εγκαινιάστηκε πέρυσι, το «Θέατρο της επινόησης και της αφήγησης» που φέτος θα έχει ως κεντρικό θέμα τις «Παραλογές.

Οι 3 παραστάσεις που προγραμματίζονται για να ανέβουν την ερχόμενη άνοιξη είναι το «Τραγούδι του νεκρού αδελφού», το «Γεφύρι της Άρτας» και η «Ξενιτιά». Ήδη το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας επεξεργάζεται προτάσεις συνεργασίας με μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις και συντελεστές όπως έγινε πέρυσι με τους Φάνη Δίπλα και Τηλέμαχο Τσαρδάκα και αναμένεται σύντομα να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις και να ανακοινωθούν οι φετινοί συντελεστές. Όσο για την 4η παράσταση είναι ο «Ήχος του Κώδωνος» του Γιάννη Σκαρίμπα, μία συμπαραγωγή με την ομάδα ΟΜΑΖ σε σκηνοθεσία Χάρη Πεχλιβανίδη και πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Μίνωα Μάτσα. Θα προηγηθούν χρονικά οι «Παραλογές» και θα ακολουθήσει ο «Ήχος του Κώδωνος», που είναι ένα τρίπρακτο δράμα, αριστούργημα της νεοελληνικής δραματουργίας, και ένα από τα λιγοστά θεατρικά έργα του πιο αντισυμβατικού ποιητή και συγγραφέα.

Όπως ανέφερε τέλος ο κ. Βάης σχετικά με τον «Ήχο του Κώδωνος», είναι μία σύμπραξη με μη κερδοσκοπική εταιρεία που επιδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και που δίνει το πλεονέκτημα στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας για μία έξτρα επιχορήγηση από το Υπουργείο.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture