Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φθορές 4.500 ευρώ προκάλεσε με την πυρπόληση των καρναβαλικών φιγούρων ο Πατρινός ιερέας

Φθορές 4.500 ευρώ προκάλεσε με την πυρπό...

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Ο ιερέας οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Εισαγγελέα Πατρών με την κατηγορία της φθοράς ξένης περιουσίας και αφέθηκε ελεύθερος. Σύμφωνα με την αστυνομία οι φθορές που προκάλεσε με την πυρπόληση των τεσσάρων καρναβαλικών κατασκευών στην Πάτρα προκάλεσαν ζημιά συνολικής αξίας 4.500 ευρώ. Σύμφωνα με την αστυνομία μετακινείτο με αυτοκίνητο συγγενή του. Όπως έχει γράψει ήδη το thebest.gr περιέλουζε με οινόπνευμα τους μπάστακες. Μάλιστα στο αυτοκίνητo βρέθηκαν δύο φιάλες οινοπνεύματος. Μετά το περιστατικό στο Ρίο τον είδε περαστικός ειδοποίησε την αστυνομία και άρχισε η αναζήτησή του. Τελικά τον εντόπισε η ΔΙΑΣ στην οδό Γούναρη.

Tην Τετάρτη οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα. Φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι προέβη σε αυτή την πράξη γιατί οι μπάστακες αποτελούν ειδωλολατρικά σύμβολα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει σε οικογένεια κληρικών.

"Έχει θρησκευτικό εφαλτήριο η πράξη το οποίο ακόμα δεν έχουμε μπορέσει να εξιχνιάσουμε και να ερμηνεύσουμε" αναφέρει ο δικηγόρος του ιερέα Γιάννης Παπαναστασόπουλος και τον χαρακτηρίζει ως έναν εξαίρετο άνθρωπο, βαθιά θρησκευόμενο. 

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη, προχθές αργά το βράδυ, στην Πάτρα, από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας ιερέας, διότι την ίδια ημέρα το βράδυ μετέβη με αυτοκίνητο συγγενικού του προσώπου σε περιοχή του Ρίου Πατρών και κατέστρεψε μια καρναβαλική φιγούρα με εμπρησμό.
Από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι ο δράστης προχθές τα ξημερώματα, στην Πάτρα,κατέστρεψε με την ίδια μεθοδολογία ακόμα τρεις καρναβαλικές φιγούρες, προκαλώντας φθορές συνολικής αξίας (4.500) ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο δράστης, βρήκαν και κατέσχεσαν δυο πλαστικές φιάλες εύφλεκτου υγρού και ένα φλόγιστρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, ο συγκεκριμένος ιερέας ανήκει στο δυναμικό της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού. Πάντως, μέχρι ώρας, δεν υπάρχει κάποια αντίδραση από την Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.  Το συμβάν προκάλεσε προβληματισμό στην τοπική Εκκλησία.

Μιλώντας στο thebest.gr ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος μας είπε ακριβώς αυτό ότι σύμφωνα με τον 62ο κανόνα της 6ης Οικουμενικής Συνόδου, δεν επιτρέπεται από την εκκλησία και τους χριστιανούς να συμμετέχουν σε καρναβαλικά δρώμενα και μασκαρέματα. «Εμείς οφείλουμε και έχουμε την υποχρέωση να ενημερώνουμε το λαό του Θεού και από κει και πέρα υπάρχει ο σεβασμός στην ελεύθερη επιλογή του καθενός», τόνισε χαρακτηριστικά και με μετρημένο λόγο ο κ. Χρύσανθος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις