Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Δύο συναυλίες την Κυριακή από την Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών

Δύο συναυλίες την Κυριακή από την Φιλαρμ...

Η 1η θα δοθεί στις 11.15 το πρωί στην Καθολική Εκκλησία του Αγ. Ανδρέα στην οδό Μαιζώνος

Η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών διοργανώνει συναυλία της Orchestra de Salon με έργα του L.v. Beethoven. Πιο συγκεκριμένα θα ακουστούν μέρη από τις Συμφωνίες Νο. 1, 5, 6 και η Overture από τον Egmont. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στον Καθολικό ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα Πατρών (στην οδό Μαιζώνος 81), την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 11.15 το πρωΐ, μετά την λειτουργία.

Η Ορχήστρα δημιουργήθηκε το 2018 για τις ανάγκες του Σεμιναρίου Διεύθυνσης Ορχήστρας, υπό τη διδασκαλία του μαέστρου Ανδρέα Πυλαρινού, που διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο 2019 από την Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών. Η Orchestra de Salon απαρτίζεται από επαγγελματίες μουσικούς - καθηγητές του Ωδείου της “Φιλαρμονικής” και μαθητές των αντίστοιχων σχολών. Πιάνο: Μαρία Τρακαδά, Φλάουτο: Δάφνη Βέντζα, Όμποε: Παναγιώτης Τσαγκρώνης, Κλαρινέτο: Βασίλης Σιώζος, Φαγκότο: Φαίη Τράκα, Τρομπέτα: Ιάσονας Βάκρινος, Κόρνο: Φίλιππος Παπαδόπουλος, Τυμπάνια: Πάνος Θωΐδης και Ηλίας Τσάμης. Τη Διεύθυνση - διδασκαλία της Ορχήστρας έχει ο μαέστρος κ. Σταμάτης Λέκκας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του Ωδείου, Ρήγα Φερραίου 7 ή στο τηλέφωνο 2610 277740, www.fe-odeiopatron.gr ή Fb.

Μουσική για 2 Κιθάρες με τους Ανδρόνικο Καραμπέρη και Χρήστο Τσαρούχη

Στο μεταξύ την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 στις 8 το βράδυ, διοργανώνεται από τη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών συναυλία με έργα για 2 κιθάρες, αλλά και solo, με τους Ανδρόνικο Καραμπέρη και Χρήστο Τσαρούχη, στην Αίθουσα Συναυλιών του Ωδείου στην Ρ. Φεραίου 7 και Γκότση Οι δύο κιθαρίστες θα ερμηνεύσουν έργα των S. Assad, J.L. Merlin, C. Domeniconi, E. Granados, H. Villa-Lobos και M. De Falla.

Ο Ανδρόνικος Καραμπέρης και ο Χρήστος Τσαρούχης σπούδασαν μουσική με καθηγητές τον Παναγιώτη Κυδωνιάτη στο Ωδείο Φ.Νάκας στην Πάτρα και εν συνεχεία την Λίζα Ζώη στο Ωδείο “Athenaeum” στην Αθήνα. Ολοκλήρωσαν τις μουσικές τους σπουδές στην κλασική κιθάρα λαμβάνοντας και οι δύο, τόσο στις πτυχιακές όσο και στις διπλωματικές τους εξετάσεις, βαθμό “Άριστα παμψηφεί”. Παράλληλα εμπλούτισαν τις μουσικές τους γνώσεις παρακολουθώντας πλήθος σεμιναρίων και master classes με Έλληνες και ξένους κιθαριστές (R. Dyens, D. Russell, M. Dylla, J. Mills, S. Vlaskalic, J. Willard, Ε. Ασημακόπουλος, Λ. Ζώη). Έχουν δώσει και οι δύο ρεσιτάλ για σόλο κιθάρα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και έχουν συμμετάσχει σε πολυποίκιλες συναυλίες μουσικής δωματίου ως ντουέτο με φλάουτο, με βιολί, με κιθάρα, με ακορντεόν, με φωνή κλπ. Έχουν συμπράξει ως σολίστ με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων και με την Αθηναϊκή Μαντολινάτα Νικ. Λάβδας.

Ο Ανδρόνικος Καραμπέρης ως μέλος της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων “Θανάσης Τσιπινάκης”, έχει συμμετάσχει σε συναυλίες και παραστάσεις σε Ελλάδα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Ηρώδειο κλπ.) και εξωτερικό (Κωνσταντινούπολη, Κύπρος). Σε συνεργασία με το “Athenaeum Guitar Trio” συμμετείχε στην ηχογράφηση του CD με τίτλο “Aufs Paradies” του σύγχρονου Ισπανού συνθέτη Agustin Castilla-Avila που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2016, ενώ τον Ιανουάριο του 2017 παρουσίασε σε πρώτη εκτέλεση το έργο “Τρίπτυχο” για σόλο κιθάρα του πατρινού συνθέτη Τίμου Γεννάτου το οποίο ο συνθέτης του έχει αφιερώσει.

Ο Χρήστος Τσαρούχης, εκτός από τις σόλο εμφανίσεις του σε Φεστιβάλ και Κύκλους Συναυλιών, έχει ηχογραφήσει για ραδιοφωνικές εκπομπές σειρά κομματιών για κιθάρα και  φωνή, σε συνεργασία με τη σοπράνο Μαριάννα Μεσσαλά. Από το 2012 δουλεύουν μαζί ως ντουέτο πάνω σε ένα απαιτητικό ρεπερτόριο τόσο τεχνικά όσο και ερμηνευτικά δίνοντας έκτοτε συναυλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, σε Φεστιβάλ και Κύκλους Συναυλιών (Φεστιβάλ κιθάρας Ε. Ασημακόπουλου - Λ. Ζώη, Φεστιβάλ κιθάρας Λουτρακίου, “Μουσικός Μάϊος” Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών κ.λπ.) αποσπώντας στις μέχρι τώρα εμφανίσεις τους τα ευμενέστερα σχόλια τόσο του κοινού όσο και των ειδικών. Απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Πατρών, του τμήματος Γεωλογίας και Οικονομικού τμήματος αντίστοιχα, είναι και οι δύο καθηγητές κλασικής κιθάρας στη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture