Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το υποψήφιο για 2 Όσκαρ ντοκιμαντέρ "RBG" για την Δικαστή Γκίνσμπεργκ, από 21/11 στην Ελλάδα

Το υποψήφιο για 2 Όσκαρ ντοκιμαντέρ &quo...

Το εξαιρετικό φιλμ είχε κάνει την πρεμιέρα του στο Σάντανς - Ενδεχομένως να το δούμε & στην Πάτρα

Το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ Αμερικανικής παραγωγής 2018 «RBG – Mία Ζωή για τη Δικαιοσύνη» για την δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ - Ruth Bader Ginsburg, στα 86 της χρόνια σήμερα, βγαίνει στις Ελληνικές αίθουσες από την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019 σε διανομή της Neo Films.

Το φιλμ αξίζει να τονιστεί πως έχει σημειώσει και εμπορική επιτυχία με εισπράξεις στο box office άνω των 14 εκατ. δολαρίων ενώ στην 91η απονομή των βραβείων Όσκαρ, ήταν υποψήφιο για 2 Όσκαρ, καλύτερου Ντοκιμαντέρ και καλύτερου τραγουδιού για το «I'll Fight», σε στίχους και μουσική της Diane Warren με ερμηνεύτρια την Jennifer Hudson.

Το φιλμ παρουσιάζει την εξαιρετική ζωή και καριέρα της δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, η οποία ανέπτυξε μια εκπληκτική νομική κληρονομιά, ενώ ταυτόχρονα έγινε απροσδόκητα ένα είδωλο λαϊκού πολιτισμού.

ΣΥΝΟΨΗ

Να σας συστήσουμε τη Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, τη δεύτερη γυναίκα αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ και την πρώτη δικαστίνα που έγινε pop culture φαινόμενο. H Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, η οποία κυκλοφορεί σε κούπα, σε τατουάζ και σε meme, είναι 85 χρονών και έχει αλλάξει τη θέση της γυναίκας στην Αμερική αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Γνωστή και ως η περιβόητη RBG, έχει καταφερθεί ανοιχτά ενάντια στον Τραμπ και έχει κερδίσει υποθέσεις που επέτρεψαν στις γυναίκες να στέκονται ισότιμα απέναντι στους άντρες συναδέλφους τους στη δουλειά αλλά και στο σπίτι. Παρά τα τεράστια εμπόδια που συνάντησε και υπερπήδησε σε κάθε βήμα της λαμπρής καριέρας της, το «RBG: ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ» είναι διασκεδαστικό και ανάλαφρο σαν πούπουλο, όπως και η μικροσκοπική του πρωταγωνίστρια, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΜΠΕΤΣΙ ΓΟΥΕΣΤ & ΤΖΟΥΛΙ ΚΟΕΝ 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 97 λεπτά

ΔΙΑΝΟΜΗ: NEO FILMS.

Το «RBG» να θυμίσουμε, πως είχε κάνει την πρεμιέρα του τον Ιανουάριο του 2018 στο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου του Sundance στη Γιούτα ενώ βγήκε στις Αμερικάνικες αίθουσες στις 4 Μαΐου 2018 λαμβάνοντας θετικές κριτικές. Προτάθηκε και για το βραβείο BAFTA της Βρετανικής Κινηματογραφικής Ακαδημίας στην κατηγορία του καλύτερου Ντοκιμαντέρ.

Eπιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture