Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η γυναίκα που δηλητηρίασε με φασολάδα τον γαμπρό της! Η δίκη στην Πάτρα και η εκτέλεση

Η γυναίκα που δηλητηρίασε με φασολάδα το...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ένα από τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα, το 1960

Ένα από τα πιο συγκλονιστικά εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα ήταν η δολοφονία ενός άνδρα από την πεθερά του η οποία, απλά δεν τον ήθελε. Έριξε στη φασολάδα παραθείο και τον δηλητηρίασε.

Καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε.

Το αποτρόπαιο έγκλημα έγινε στις 18 Οκτωβρίου 1960 στη θέση Τράπι του χωριού Άγιος Ανδρέας Μακρυνείας, στην Αιτωλοακαρνανία.

«Μα ήταν θηρίο το παλικάρι μας, πώς το΄ παθε το κακό» έλεγαν

Το μοιραίο γεύμα

Η πεθερά του έφτιαξε φασολάδα και η γυναίκα του την πήγε στο αγρόκτημα όπου εκείνος εργαζόταν σκληρά, λέγοντας του πως ήταν νοστιμότατη. Εκείνη δεν έβαλε μπουκιά στο στόμα της, ισχυριζόμενη ότι είχε φάει ήδη.

Λίγο αργότερα άρχισε να σφαδάζει στους πόνους ώσπου έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή του. Μάλιστα ήρθε γιατρός από το Μεσολόγγι ο οποίος αντιλήφθηκε ότι δεν πρόκειται για καρδιακό ή εγκεφαλικό επεισόδιο, όπως ήθελαν να το παρουσιάσουν μάνα και κόρη.

Έτσι, έλαβε σπλάχνα και άλλο υλικό από τη σορό του θύματος και τα έστειλε για εξέταση στα τοξικολογικά εργαστήρια του Πανεπιστημίου της Αθήνας.

Η πεθερά και η σύζυγος ξεσήκωσαν όλο το χωριό με τα κλάματα και τις κραυγές τους.

Για μέρες έκλαιγαν μαυροφορεμένες για το κακό που τις είχε βρει.

«Μα ήταν θηρίο το παλικάρι μας, πώς το΄ παθε το κακό» έλεγαν. Στη συνέχεια, ένα μήνα μετά, τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων έδειξαν ότι αιτία του θανάτου ήταν η δηλητηρίαση από παραθείο.

«Κύριε διοικητά μου, τον πήραμε σώγαμπρο, του δώσαμε την περιουσία μας, κι αυτός μας παραμελούσε… καλά λοιπόν την έπαθε…»

Οι υποψίες…η δίκη και το κίνητρο της δολοφονίας

Στο χωριό ήταν γνωστό ότι πεθερά και γαμπρός δε τα πήγαιναν καλά και η Χωροφυλακή Μεσολογγίου συνέλαβε τη σύζυγο, την πεθερά και τον πεθερό του θύματος. Από την ανάκριση προέκυψε ότι μάνα και κόρη είχαν δηλητηριάσει τον γαμπρό.

Στο σπίτι της πεθεράς βρέθηκε ποσότητα παραθείου το οποίο όπως υποστήριξε το είχε αγοράσει για να το χρησιμοποιήσει στα σπαρτά, στα χωράφια της.

Όταν η πεθερά του θύματος ομολόγησε, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Κύριε διοικητά μου, τον πήραμε σώγραμπο, του δώσαμε την περιουσία μας, κι αυτός μας παραμελούσε… καλά λοιπόν την έπαθε…».

Προσπάθησε να παρουσιάσει την κόρη της ως αμέτοχη στο έγκλημα λέγοντας πως εκείνη δεν ήξερε τίποτα  όπως και ότι δεν ήξερε τίποτα και ο σύζυγός της.

 

 

Yπήρχαν και περιουσιακές διεκδικήσεις αφού η πεθερά ζητούσε πίσω το ακίνητο που είχε λάβει ως προίκα το θύμα

Δικάστηκαν στο κακουργιοδικείο Αμαλιάδας ενώ εκεί αποδείχθηκε ότι στην υπόθεση υπήρχαν και περιουσιακές διεκδικήσεις αφού η πεθερά ζητούσε πίσω το ακίνητο που είχε λάβει ως προίκα το θύμα.

Η μάνα καταδικάστηκε σε θάνατο και η κόρη κρίθηκε αθώα. Το κακουργιοδικείο της Πάτρας, δικάζοντας και πάλι την υπόθεση, καταδίκασε τελικά και την κόρη σε κάθειρξη 15 ετών, αναγνωρίζοντας της ελαφρυντικά. Δύο χρόνια αργότερα η πεθερά εκτελέστηκε στην περιοχή του Υμηττού.

Η εκτέλεση…

Μάνα και κόρη συναντήθηκαν εκ νέου, αυτή τη φορά στις γυναικείες φυλακές Αβέρωφ, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Αφού ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες έφτασε η ώρα να εκτελεστεί η εσχάτη των ποινών για τη γυναίκα που δηλητηρίασε τον γαμπρό της.  

Την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου όλα ήταν έτοιμα. Η «κακιά» πεθερά ενημερώθηκε από την προηγούμενη ότι περνούσε τις τελευταίες της στιγμές και έκλαιγε απαρηγόρητη.

Η κόρη την ώρα του αποχωρισμού ζητούσε να την πάρει μαζί της.  Πριν την εκτέλεση η θανατοποινίτισσα εξομολογήθηκε και κοινώνησε ενώ ο ιερέας που την είδε είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους πως του φάνηκε πραγματικά μετανιωμένη για ό,τι είχε κάνει….

*Τις πληροφορίες για την υπόθεση αντλήσαμε από το βιβλίο του Πάνου Σόμπολου με τίτλο «Εγκλήματα γένους θηλυκού στην Ελλάδα. Που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις