Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Αλλόκοτο σύμπαν: Γιατί θέλουμε να δούμε οπωσδήποτε το «Elenit» του Ευρυπίδη Λασκαρίδη στη Στέγη

Αλλόκοτο σύμπαν: Γιατί θέλουμε να δούμε ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Δεν «χάνεται» ο νέος, πολυσυζητημένος performer του αδιανόητου και η ομάδα του

Συνδεδεμένη περισσότερο από κάθε άλλο μεγάλο αθηναικό χώρο με τη σκηνική πρωτοπορία, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη λεωφόρο Συγγρού θα παρουσιάσει (28/11-1/12, 4-7/12) το αλλόκοτο κωμικοτραγικό θέαμα του αντισυμβατικού performer Ευρυπίδη Λασκαρίδη με τίτλο «Elenit». Σκηνοθέτης με διεθνείς δάφνες και χορευτής- ηθοποιός των Rober Wilson και Δημήτρη Παπαιωάννου, υπογράφει μια πολυαναμενόμενη συμπαραγωγή με φημισμένα θέατρα του εξωτερικού (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο). Με θέμα τη γελοιότητα της ανθρώπινης φύσης υπόσχεται ένα φαντασμαγορικό και συνάμα αινιγματικό ταξίδι, γεμάτο τολμηρές, αδιανόητες μεταμορφώσεις. Λάτρης του παράλογου θεάτρου του Ιονέσκο, αρέσκεται να δημιουργεί περίεργες «περσόνες», δίχως φύλο, που εκπροσωπούν κάθε τύπο ανθρώπου. Όχι για να τις «κριτικάρει» με κακία, αλλά να τις αποδεχθεί και να αναδείξει την παραδοξότητά τους.

Μέσα από την ομάδα Osmosis, ο  κεντρικός ήρωας του «Elenit» κινείται σε έναν πλούσιο κόσμο γεμάτο φώτα και ήχους εκφραστικούς. Γύρω του ένας θίασος από παράξενα πλάσματα. Στον πυρήνα των εικόνων και στο βά­θος των φωνών παραμονεύει η καθημερινή εμπειρία μας. Η ατέρμονη διαδοχή των ημερών, που μοιάζει αδιάφορη και ξεχασμένη, μας ξαναβρίσκει αγνώριστη.

Όπως και τα προηγούμενα έργα του Λασκαρίδη, το Elenit είναι μια ανασκαφή…

O Eυρυπίδης Λασκαρίδης παρουσίασε το 2015 το σόλο «Relic» και το 2017 το ντουέτο «Τιτάνες» κάνοντας αίσθηση. Θεωρείται ήδη το νέο, ταχύτατα ανερχόμενο όνομα στο σύγχρονο χοροθέατρο. Τώρα επιστρέφει στο προσκήνιο με την πρώτη μεγάλης κλίμακας παράστασή του και την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Οι φωτογραφίες σας δίνουν μια γεύση της «ματιάς» του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View