Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Εντυπωσιακό ξεκίνημα σε μόλις 3 αίθουσες στις ΗΠΑ για τα "Παράσιτα"

Εντυπωσιακό ξεκίνημα σε μόλις 3 αίθουσες...

Ο φετινός Χρυσός Φοίνικας των Καννών κάνει πρεμιέρα 17 Οκτωβρίου 2019 στην Ελλάδα

Η καλλιτεχνικών αποχρώσεων ταινία «Παράσιτα» έγραψε ιστορία στο Αμερικανικό box office το σαββατοκύριακο που μας πέρασε πετυχαίνοντας τον υψηλότερο μέσο όρο ανά αίθουσα σε περιορισμένη διανομή στο ξεκίνημα της.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Secen Films, σε μια χρονιά που οι σινεφίλ (και οι ξενόγλωσσες για τις ΗΠΑ ταινίες) δούλευαν υποτονικά, τα «Παράσιτα» που έρχονται με τη φόρα της βράβευσης τους στο περασμένο Φεστιβάλ των Καννών, άλλαξαν τα δεδομένα.

Ο φετινός λοιπόν Χρυσός Φοίνικας του Φεστιβάλ Καννών έκανε ένα εντυπωσιακό launch με συνολικές εισπράξεις τριημέρου (11-13/10/2019) στο Αμερικάνικο box office 376,264 δολάρια σε μόλις τρεις κινηματογράφους. Η εταιρεία Neon «άνοιξε» τα «Παράσιτα» στους κινηματογράφους The Landmark και Arclight Hollywood στο Λος Άντζελες και στο IFC Center στη Νέα Υόρκη όπου και κατέρριψε το ρεκόρ εισιτηρίων που είχε σημειώσει το «Boyhood» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ το 2014.

Με μέσο όρο 125,000 δολάρια ανά κινηματογράφο, είναι το μεγαλύτερο ειδικό άνοιγμα της χρονιάς.

Είναι επίσης το μεγαλύτερο platform release σε τρεις ή περισσότερους κινηματογράφους από το “La La Land” το 2016.

Σύμφωνα με τη Neon, η ταινία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη 18η θέση στη λίστα με τους καλύτερους μέσους όρους ανά κινηματογράφο, όλων των εποχών.

Στην Αθήνα, η ταινία σε σκηνοθεσία και σενάριο του 50χρονου Νοτιοκορέατη δημιουργού Bong Joon-ho θα κυκλοφορήσει στις 17 Οκτώβρη 2019 στους κινηματογράφους Έλλη και Δαναό, στην Αθήνα συνεχίζοντας σε περισσότερες αίθουσες την επόμενη εβδομάδα.

Αναμένεται να δούμε το αξιόλογο αυτό φιλμ που ήταν και η ταινία έναρξης των 25ων Νυχτών Πρεμιέρας τον περασμένο Σεπτέμβριο, και στην Πάτρα στη 2η αίθουσα του Πάνθεον όπου ήδη έχει μπει η σχετική διαφημιστική αφίσα.

Δύο τετραμελείς οικογένειες, μία πολύ φτωχή και μια νεόπλουτη, «συνυπάρχουν» στην πολυτελή μονοκατοικία της δεύτερης με έναν εξαιρετικά απροσδόκητο τρόπο. Αυτό περίπου είναι το στόρι στο υποδειγματικό μείγμα μαύρης κωμωδίας και θρίλερ που παρουσιάζει στα «Παράσιτα» ο δημιουργός του «Snowpiercer», Bong Joon-ho, ο οποίος δικαίως θριάμβευσε στο Φεστιβάλ των Καννών.

Διάρκεια: 132 λεπτά.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture