Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Θέατρο Λιθογραφείον: Τελευταίες τρεις μέρες για την Εβδομάδα Site Specific

Θέατρο Λιθογραφείον: Τελευταίες τρεις μέ...

Η κάθε βραδιά περιλαμβάνει δύο διαφορετικά δρώμενα με ενιαία είσοδο 5€

Τελευταίες τρεις μέρες για την Εβδομάδα Siter Specific που ξεκίνησε το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Λιθογραφείον και φιλοξενεί τέσσερα διαφορετικά δρώμενα από καλλιτέχνες που ζουν ή/και εργάζονται στην Πάτρα. Η κάθε βραδιά περιλαμβάνει δύο διαφορετικά δρώμενα με ενιαία είσοδο 5€

Την Παρασκευή στις 21:30, θα παρουσιαστεί ο μονόλογος “A Talking Building” από το τμήμα Υποκριτικής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ που γράφτηκε ειδικά για το Λιθογραφείον από τη Βιβή Αθανασοπούλου και η εικαστική/μουσική περφόρμανς “Lux in Tenebris”, δημιουργία της Φιορέλας Μαστρόκαλου.

Ο μονόλογος “A Talking Building” αφουγκράζεται την “ψυχή” του λιθογραφείου δίνοντάς της ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Η ιστορία του κτηρίου από το Μεσοπόλεμο μέχρι σήμερα, οι άνθρωποι που πέρασαν από αυτό και η αγωνία της λήθης. Μια ενθύμηση είναι αρκετή για να ξυπνήσει όσα κοιμούνται βαθιά. Ρωγμές βαθιά ριζωμένες, ξεχασμένες ευτυχίες κι η ζωή. Το ομιλούν κτήριον «Λιθογραφείον» θα μας αποκαλύψει όλα όσα κρατά για χρόνια ολόκληρα κρυμμένα.

Το “Lux in Tenebris” εμπνέεται από την ιστορία του έργου του Φερνάντο Αραμπάλ “Φάντο και Λις”, δύο παιδιών που αναζητούν την ουτοπική πόλη Ταρ, μια πολιτεία που χαρίζει την ευτυχία σε όλους όσοι καταφέρουν να φτάσουν εκεί. Οι ήρωες την αναζητούν ως σωτηρία ύστερα από την ολοκληρωτική καταστροφή.

Το Σάββατο στις 20:00 θα ξαναπαρουσιαστεί το “A Talking Building” και στη συνέχεια οι θεατές θα περιηγηθούν στην εγκατάσταση της της εικαστικού Ευαγγελίας Σπηλιοπούλου με τίτλο “En Route”, που αξιοποιεί υλικό από το παλιό λιθογραφείο. Η ιστορία του Λιθογραφείου δίνει το έναυσμα για διαδρομές στο αστικό πλαίσιο, και ζωντανό συσχετισμό του χώρου με το παρόν και το παρελθόν, το ιδιωτικό και το δημόσιο και τη συνεχή του αλληλεπίδραση με το υλικό και πνευματικό περιβάλλον της Πάτρας. Το εργο έχει ως αφετηρία την in situ παρουσίαση στο χώρο του θεάτρου μιας σειράς ευρημάτων και καλλιτεχνικών δημιουργιών από τα χρόνια της λειτουργίας του ως λιθογραφείο. Το κτήριο του θεάτρου αποτελεί και τη φυσική αφετηρία του περίπατου από την οδό Μαιζώνος ως την Καραϊσκάκη και επίσκεψη στο bar Τρελλή Ροδιά όπου υπάρχει μόνιμος εσωτερικός διάκοσμος από συλλογή αυθεντικών αφισών τυπωμένων στο Λιθογραφείο.

Η Εβδομάδα θα κλείσει στις 6 Οκτωβρίου με συζητήσεις, πάρτυ και ένα φιλοξενούμενο site specific project από την ομάδα loopool με τον τίτλο “Δυνατότητα 172Β” και θέμα το χώρο, το χρόνο, την ιστορία και τη δράση. Η είσοδος την Κυριακή είναι ελεύθερη.

Παρασκευή 4/10 21:30 "A Talking Building" / "Lux in Tenebris"

Σάββατο 5/10 20:00 "A Talking Building" / "En Route"

Κυριακή 6/10 20:00 Κλείσιμο -”Δυνατότητα 172Β”

Πληροφορίες: Θέατρο Λιθογραφείον, Μαιζώνος 172β, τηλ: 2610 328394 

FB/ Lithografeion

Είσοδος: 5€ / ημέρα

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture