Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το βραβευμένο στις Κάννες ντοκιμαντέρ "Οροσειρά των Ονείρων" από 10/10 στην Ελλάδα

Το βραβευμένο στις Κάννες ντοκιμαντέρ &q...

Σε διανομή της Ama Films - Η σκηνοθεσία είναι του βετεράνου Χιλιανού δημιουργού Πατρίσιο Γκουσμάν

Έχοντας συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ των Καννών 2019 όπου και τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ, και στο 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, η ταινία «Οροσειρά των Ονείρων - La Cordillera de los Sueños» του πολυβραβευμένου δημιουργού Πατρίσιο Γκουσμάν θα βγει από τις 10 Οκτωβρίου 2019 στις Ελληνικές αίθουσες.

Μετά τα «Νοσταλγώντας το Φως» κα το «Μαργαριταρένιο Κουμπί», ο σπουδαίος Χιλιανός σκηνοθέτης ολοκληρώνει την τριλογία της ιστορικής μνήμης με τη νέα του ταινία «Οροσειρά των Ονείρων».

Μια σπάνιας σύλληψης τριλογία που συνδέει τις φυσικές επιστήμες, το γεμάτο αντιθέσεις φυσικό τοπίο της Χιλής, την επιτακτική ανάγκη διατήρησης της ιστορικής μνήμης και την ανοικτή πληγή που άφησε στη χώρα η δικτατορία του Πινοσέτ, κλείνει εδώ με την «Οροσειρά των Ονείρων» (La Cordillera de los Sueños).

Έπειτα από το αριστουργηματικό «Νοσταλγώντας το Φως» (2010) και το βραβευμένο με την Αργυρή Άρκτο στο Βερολίνο, «Μαργαριταρένιο Κουμπί» (2015), ο Πατρίσιο Γκουσμάν προσανατολίζει αυτή τη φορά τη sui generis ματιά του στην Κορδιλιέρα, την χαρακτηριστική οροσειρά των Χιλιανών Άνδεων. Με σημείο αναφοράς ένα ακόμα χαρακτηριστικό φυσικό γνώρισμα μιας πατρίδας που ελάχιστα πλέον αναγνωρίζει και παραμένοντας ολοκληρωτικά δοσμένος στο ιδανικό της με κάθε έννοια Αλήθειας, ο κορυφαίος εκπρόσωπος του ποιητικού και του πολιτικού σινεμά τεκμηρίωσης συνεχίζει μια μοναδική εξερεύνηση στο λεπτό αυτό σύνορο όπου συναντιούνται ο χρονικά αμελητέος ανθρώπινος παράγοντας με την άχρονη Φύση, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της Ama Films που θα διανέμει το φιλμ.

Ο σκηνοθέτης Πατρίσιο Γκουσμάν είναι Χιλιανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος, γεννημένος το 1941. Γνώρισε την διεθνή καταξίωση με τα ντοκιμαντέρ του «Η Μάχη της Χιλής», «Νοσταλγώντας το Φως» και «Σαλβαδόρ Αλιέντε». Διδάσκει Ντοκιμαντέρ στην Ευρώπη και την Λατινική Αμερική και είναι ο ιδρυτής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ του Σαντιάγο. Ζει στην Γαλλία.

Η ταινία θα παίζεται από 10/10/2019 στις κινηματογραφικές αίθουσες Άστυ στην οδό Κοραή 4 και Πτι Παλαί στην Ριζάρη 24, στην Αθήνα.

Το φιλμ ενδεχομένως να έρθει και στην Πάτρα.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture