Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Dowton Abbey- η ταινία: Ολόχρυση «λαίδη Μαίρη» στη λαμπερή λονδρέζικη πρεμιέρα

Dowton Abbey- η ταινία: Ολόχρυση «λαίδη ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Το σήριαλ φαινόμενο «βγαίνει» στα σινεμά και ο περίφημος πύργος περιμένει το βασιλιά στα σαλόνια του

Aναστάτωση, πελώριο κόκκινο χαλί και ενθουσιώδη πλήθη τη Δευτέρα στην καρδιά του Λονδίνου, καθώς στο Cineworld της πλατείας Leicester αποθεώθηκε το καστ της πολυαναμενόμενης ταινίας εποχής Dowton Abbey με αφορμή την παγκόσμια επίσημη πρεμιέρα της. Βασισμένο στο πολυβραβευμένο σήριαλ – φαινόμενο, που ήταν μια από τις δημοφιλέστερες βρετανικές σειρές όλων των εποχών και κατέκτησε 3 Χρυσές Σφαίρες και 15 Emmys, το φιλμ «ξαναπιάνει το νήμα» το 1927 με κεντρικό γεγονός τη βασιλική επίσκεψη στον πασίγνωστο, επιβλητικό πύργο. Στο event της πρεμιέρας οι διάσημες πρωταγωνίστριες Μισέλ Ντόκερι (λαίδη Μέρι), Λόρα Καρμάικλ (λαίδη Ιντιθ), Ελίζαμπεθ Μαγκόβερν (λαίδη Κόρα) εντυπωσίασαν με super glam βραδινές τουαλέτες ενώ ο Χιου Μπόνεβιλ (κόμης του πύργου)  και ο Αλεν Λιτς (πρώην υπηρέτης Τομ Μπράνσον) έδωσαν το παρόν με βραδινά κοστούμια.

Το ολόχρυσο, στενό μάξι με το μονόπαντο ντεκολτέ της Μισέλ Ντόκερι θεωρήθηκε το πλέον εντυπωσιακό outfit με άρωμα Χόλιγουντ. Ηταν μια αστραφτερή δημιουργία Galvan. Η Λόρα Καρμάικλ επέλεξε μαύρο φόρεμα Monse με θεαματικό σκίσιμο, ενώ η Ελίζαμπεθ Μαγκόβερν ένα bustier new vintage μάξι Zac Posen σε πολύ έντονο ροζ. Aπό τις υπόλοιπες κυρίες άρεσε πολύ και η Τούπενς Μίντλετον τυλιγμένη σε βολάν Copours.

Eννοείται από την εκδήλωση που έγινε ταχύτατα διεθνής είδηση, δεν έλειψε η grand dame Μάγκι Σμιθ που υποδύεται μοναδικά την αιχμηρή γιαγιά και κόμισσα του πύργου, ούτε ο βετεράνος καρατερίστας Τζιμ Κάρτερ που ενσαρκώνει τον παραδοσιακό μπάτλερ Κάρσον. Παρόντες επίσης ο δημιουργός της σειράς Τζούλιαν Φέλοους, ο σκηνοθέτης Μάικλ Ενγκλερ και όλοι όσοι παίζουν τους υπόλοιπους ρόλους.Όπως έχει ανακοινωθεί στα ελληνικά σινεμά η ταινία θα ξεκινήσει στις 12/9, στη Βρετανία θα πρωτοπαιχθεί 13/9 ενώ στην Αμερική αναμένεται μια εβδομάδα μετά, στις 20 Σεπτεμβρίου.

Σχετικά με την υπόθεση, εξηγούμε πως το φιλμ έρχεται σαν συνέχεια των προηγούμενων έξι τηλεοπτικών σαιζόν. Η αριστοκρατική φαμίλια των Crawleys  συνεχίζει να κεντρίζει το κοινό μέσα από τις σχέσεις της με το υπηρετικό προσωπικό και τον υπόλοιπο κόσμο που την περιστοιχίζει. Ενώ λοιπόν καραδοκεί η Παγκόσμια Οικονομική Ύφεση του 1929 που «στενοχωρεί» οικονομικά την οικογένεια, η επίσκεψη του βασιλιά Γεωργίου V και της βασίλισσας Μαίρης αλλάζει τις ισορροπίες στο αρχοντικό. Ο μπάτλερ Κάρσον, καλείται από την Λαίδη Μαίρη να επιστρέψει μετά τη συνταξιοδότησή του για να αποκαταστήσει την δόξα στον πύργο Ντάουντον στα μάτια των επίσημων προσκεκλημένων. Όπως πάντα ο πλούτος στα κοστούμια και τα σκηνικά και η γενικότερη αισθητική αναμένονται τόσο απολαυστικά όσο και οι ερμηνείες.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View