Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Τρεις χιλιάδες θεατές αποθέωσαν στο Ηρώδειο τον "Προμηθέα" του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Τρεις χιλιάδες θεατές αποθέωσαν στο Ηρώδ...

Έως τις 5/9 οι αιτήσεις για την κάλυψη της θέσης του διευθυντή της σχολής δραματικής τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ

Κανονικά συνεχίζεται η περιοδεία της παράστασης αρχαίου δράματος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας «Προμηθέας Δεσμώτης» σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Σταύρου Τσακίρη με την Ελληνοαγγλίδα Κάθρυν Χάντερ να κλέβει τις εντυπώσεις στον ομώνυμο ρόλο.

Την περασμένη Παρασκευή 30/8 η παράσταση παίχθηκε στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού παρουσία 3.000 θεατών που στο τέλος χειροκρότησαν θερμά όλους τους συντελεστές με την Κάθρυν Χάντερ και τον βετεράνο Νικήτα Τσακίρογλου που κρατά το ρόλο του αφηγητή να εισπράττουν το περισσότερο και πιο έντονο χειροκρότημα.

Η παράσταση που ξεκίνησε πριν περίπου 1 μήνα την πορεία της από την Επίδαυρο, πηγαίνει σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετά καλά εισπρακτικά και πλέον έχουν απομείνει 4 παραστάσεις για να ολοκληρωθεί η περιοδεία της. Απόψε 2/9 παρουσιάζεται στο Δ. Κιντής στην Ηλιούπολη, την Τρίτη 3/9 στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, την Πέμπτη 5/9 στο θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη στον Βύρωνα και η αυλαία θα πέσει στο Βεάκειο στον Πειραιά το Σάββατο 7/9/2019 στις 21.00.

Αξίζει να σημειωθεί πως το σαββατοκύριακο που μας πέρασε ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης που στην παράσταση «Προμηθέας» κρατά το ρόλο του Κράτους, ταξίδεψε και παρέστη στην επίσημη πρεμιέρα & προβολή του φιλμ του Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στην αίθουσα» στο 76ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας. Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης παίζει στο φιλμ τον πρώην Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στο μεταξύ νέος πρόεδρος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ανέλαβε ο Πέτρος Βάης που είχε και την ευθύνη το προηγούμενο διάστημα του σχήματος Άρμα Θέσπιδος του ΔΗΠΕΘΕ, ο οποίος παρέστη και στο Ηρώδειο και είδε την παράσταση του «Προμηθέα». Ανάμεσα στο κοινό ήσαν πολλοί ηθοποιοί όπως η Υρώ Μανέ, άνθρωποι του θεάτρου, δημοσιογράφοι, κ.α.

Τέλος αυτές τις μέρες «τρέχει» η διαδικασία των αιτήσεων για τη θέση του νέου διευθυντή σπουδών της σχολής δραματικής τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ. Η καταληκτική ημερομηνία είναι η 5η Σεπτεμβρίου 2019. Να θυμίσουμε πως το τελευταίο διάστημα την ευθύνη της διεύθυνσης της σχολής είχε ο σκηνοθέτης Τσέζαρις Γκραουζίνις.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture