Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

H Tζέιν Μπίρκιν «θυμάται» το Σερζ 21/9 στο Ηρώδειο

H Tζέιν Μπίρκιν «θυμάται» το Σερζ 21/9 στο Ηρώδειο
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Τότε που την κυνηγούσε στο St Germain και εκείνη πηδούσε στο Σηκουάνα

Το πιο αισθησιακό πλάσμα της γαλλικής κουλτούρας μετά τη Μπε- Μπε, η σκανδαλιστικά όμορφη Τζέιν Μπίρκιν, μούσα του θρυλικού, ερωτικού τραγουδοποιού Σερζ Γκενσμπούργκ μας δίνει ραντεβού στη χρυσή ωριμότητά της στις 21 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο. Πλαισιωμένη από την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με μαέστρο τον Αλέξανδρο Μυράτ θα μας παρουσιάσει τη συναυλία «Gainsbourg Symphonique» η οποία έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από το Παρίσι ως το Χονγκ Κονγκ και τη Νέα Υόρκη. Μέσα από αυτό το ρεπερτόριο η Μπίρκιν αναπολεί τις καλύτερες στιγμές του πυγμαλίωνά της ως η ιδανική ερμηνεύτρια της αφρόκρεμας των τραγουδιών του. Ενορχηστρωτής, ο Ιάπωνας συνθέτης και πιανίστας Νομπουγιούκι Νακαζίμα.

 

 

 

H 72χρονη λονδρέζα, που πολιτογραφήθηκε γαλλίδα χάρη στη θυελλώδη σχέση της με το Γκενσμπούργκ, είναι ένα από τα διασημότερα style & beauty icons όλων των εποχών. Η λυγερή σιλουέτα της με τα προκλητικά μίνι, τα σι-θρου και τα τζιν «καμπάνα», οι τσάντες- καλάθια και τα ίσια μακριά μαλλιά της ήταν συνώνυμο της δεκαετίας του ’70 και της ελευθεριότητας στον έρωτα. Ο οίκος Hermes έχει δώσει το όνομά της σε μια πολυπόθητη τσάντα του και πρόσφατα έγινε πρέσβειρα καμπάνιας του Saint Laurent.

 

Eκείνος προκλητικός, εριστικός, τζογαδόρος, μέθυσος, καταθλιπτικός. Εκείνη ένα 20χρονο «μπουμπούκι». Το 1969, έγιναν πρωτοσέλιδο με τον ύμνο Je t’aime … Moi non plus? 

Η Μπίρκιν έρχεται στην Ελλάδα, μετά από 11 χρόνια, για μία και μοναδική συναυλία, κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, στο πλαίσιο της διεθνούς περιοδείας της. Ηθοποιός, τραγουδίστρια και ακτιβίστρια θα ερμηνεύσει τα ακεπέραστα άσματα «L'Anamour», «Valse de Melody», «Baby Alone in Babylone», «La Chanson de Prevert», «L'amour de moi», «Ces Petits Riens». Ετσι, θα απολαύσουμε live την ιδιαίτερη φωνή και τη τεατράλε παρουσία της. Θα μας θυμίσει τις εποχές που εκείνος τξμ κλυνηγούσε στο St Germain και εκείνη πηδούσε στο Σηκουάνα. «“Ένα πράγμα, μεταξύ άλλων, που δε γνωρίζεις, είχες το καλύτερο κομμάτι του εαυτού μου”.
Τα λόγια του Σερζ για μένα... και συνειδητοποίησα χρόνια αργότερα ότι είχε δίκιο... Μου έδωσε το καλύτερο κομμάτι του…αναφέρει η ίδια.

 

Πληροφορίες - Τιμές εισιτηρίων: VIP: 90 ευρώ, Α: 65 ευρώ, Β: 45 ευρώ, Γ: 35 ευρώ, Άνω Διάζωμα: 25 ευρώ, Μειωμένο: 17 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: https://www.ticketmaster.gr/ticketmaster_se_2004538.html

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View