Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Σεπτέμβριος με τα περίφημα Μπαλέτα Bejart της Λωζάνης στο Ηρώδειο

Σεπτέμβριος με τα περίφημα Μπαλέτα Bejar...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

15-16/9 καταφθάνουν με μια επετειακή παράσταση για τη δεκαετή απουσία του ιδρυτή τους και μυθικού φιλέλληνα του σύγχρονου χορού

Ακόμα μια διεθνής άφιξη στη φεστιβαλική Αθήνα: Τα περίφημα Μπαλέτα Béjart της Λωζάνης το διήμερο 15-16 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, θα γιορτάσουν τα 30 χρόνια από την δημιουργία τους τιμώντας ταυτόχρονα την επέτειο των 10 χρόνων από το θάνατο του οραματιστή χορογράφου και φιλέλληνα Maurice Béjart (1927-2007)  στο πλαίσιο παγκόσμιας τουρνέ.

 

Εννοείται πως θα αναδειχθούν αντιπροσωπευτικές χορογραφίες του μυθικού Maurice Béjart, του ανθρώπου που έκανε τον χορό προσιτό στο ευρύ κοινό και τον ανάδειξε στην υπέρτατη τέχνη του 20ου αιώνα. Οι 60 χορευτές του μπαλέτου θα απογειώσουν τους θεατές  με το θέαμα “Béjart fête Maurice”.  Οι μουσικές συνδυάζουν την κλασική με την τζαζ και την παραδοσιακή, δημιουργώντας ένα μωσαϊκό ήχων από Beethoven, Rossini, Webern μέχρι Duke Ellington, The Residents, Ινδικά και αφρικάνικα ακούσματα.  

Τo πρόγραμμα περιλαμβάνει και το νέο έργο “t ‘M et variations…” που δημιούργησε ο νυν καλλιτεχνικός διευθυντής του μπαλέτου Gil Roman, διάδοχος του Maurice Béjart. Οι κινήσεις γίνονται λέξεις που απευθύνονται στον Maurice. Μια χορογραφία πάνω στο θέμα της αγάπης και στην εσωτερική ανάγκη για χορό. Ένα θέαμα αισθήσεων με ζωντανή μουσική επί σκηνής και συνθέσεις του Nick Cave σε συνεργασία με τον συνοδοιπόρο του στους Bad Seeds, Warren Ellis.

Θυμίζουμε πως  ο Bejart σε μια διαδρομή μισού αιώνα υπέγραψε πάνω από 250 παραστάσεις με έργα όπως η αξεπέραστη «Ιεροτελεστία της Άνοιξης» και το ονομαστό«Μπολερό». Δεν έκρυψε ποτέ τον έρωτά του για την χώρα μας, τους ελληνικούς μύθους και συνεργάστηκε με τον Μάνο Χατζιδάκι και το Μίκη Θεοδωράκη. «Έβγαλα το χορό από τις αίθουσες της όπερας για να τον μεταφυτεύσω στα Παλέ ντε Σπορ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Φεστιβάλ της Αβινιόν», έλεγε.  

*Εισητήρια 25, 35, 50, 65, 85, 100 ευρώ προπωλούνται σε Media Markt,  Seven Spots, Reload,  Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης,  viva.gr, artinfo.gr

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View