Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Illuminated River: Εικαστικό υπερθέαμα οι γέφυρες του Τάμεση στο Λονδίνο

Illuminated River: Εικαστικό υπερθέαμα ο...

Με τη σφραγίδα του νεουορκέζου καλλιτέχνη Leo Villareal η «ζωντανή» δημόσια εγκατάσταση θα διαρκέσει ως το 2029

Οι γέφυρες του Τάμεση, ως  ένα δημόσιο έργο πολλών εκατομμυρίων, αποτέλεσαν μια μεγάλη πρόκληση για τον καλλιτέχνη που έχει φωτίσει σαν γλυπτό και τη Γέφυρα Σαν Φρανσίσκο -Όκλαντ. Ο νεοϋορκέζος καλλιτέχνης Leo Villareal  θα  μεταμορφώσει τέσσερις από τις δεκαπέντε συνολικά γέφυρες του Λονδίνου σε φωτεινές εγκαταστάσεις που θα είναι μακροχρόνιες, αφού θα διατηρηθούν έτσι μέχρι το 2029.  Ο δημιουργός χρησιμοποιεί ένα λογισμικό προκειμένου να πετύχει το αποτέλεσμα που  επιθυμεί.

 

Ο Villareal  κέρδισε το 2016 διεθνή διαγωνισμό για να παρέμβει στις πιο γνωστές γέφυρες της πόλης με τους αρχιτέκτονες Lifschutz Davidson Sandilands που εδρεύουν στο Λονδίνο. Η διαδικασία δεν ήταν εύκολη καθώς έπρεπε να γίνουν πολυάριθμες διαβουλεύσεις με ενδιαφερόμενους κατοίκους, εκτεταμένες διαπραγματεύσεις με τις αρχές του ποταμού, εξασφάλιση 30 οικοδομικών αδειών και συγκατάθεση από 18 κτίρια ορόσημο του Λονδίνου.

Επιπλέον έπρεπε  να χρησιμοποιηθεί ηλεκτρική ενέργεια με όσο το δυνατόν πιο οικονομικό τρόπο. Το Illuminated River, όπως ονομάζεται το έργο του με τα 25.000 φώτα, στοιχίζει τελικά μόνο 30 δολάρια για κάθε βράδυ. Οι πρώτες τέσσερις γέφυρες που θα φωτίζονται είναι η Γέφυρα του Λονδίνου, η γέφυρα στην Cannon Street, στην Southwark και η Γέφυρα της Χιλιετίας έξω από την Tate Modern.

Ο Villareal χρησιμοποιεί μια λεπτή παλέτα χρωμάτων σε αντίθεση με τον έντονο φωτισμό πολλών κτιρίων στον Τάμεση, Επίσης, ο φωτισμός που έχει επιλεγεί δεν ανήκει στα βασικά χρώματα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα φώτα ασφαλείας. Δημιουργεί γλυπτά φωτός από τα μέσα της δεκαετίας του ’90, αντιπροσωπευτικιό είναι το “Εpiphany” στο φεστιβάλ Burning Man στην έρημο της Νεβάδα.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View