Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Αndrea Boccelli: Η ωραιότερη φωνή στον κόσμο 11/9 στο Ηρώδειο

Αndrea Boccelli: Η ωραιότερη φωνή στον κ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ο κοσμαγάπητος ιταλός τενόρος μας περιμένει κάτω από την Ακρόπολη με άριες, καντσονέτες και ρομαντικά pop hits

H «ωραιότερη φωνή στον κόσμο» θα ηχήσει στις 11 Σεπτεμβρίου κάτω από το φωταγωγημένο ιερό βράχο της Ακρόπολης: Ο 60χρονος πλέον Αντρέα Μποτσέλι, ο πιο αγαπημένος τενόρος διεθνώς σήμερα και βέβαια ένας από του σημαντικότερους καλλιτέχνες όλων των εποχών καταφθάνει για ένα συναρπαστικό κοντσέρτο στο Ηρώδειο, πλαισιωμένος από τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του διάσημου μαέστρου Μαρτσέλο Ρότα. Είναι το μεγάλο όνομα, που μπαίνει αναμφίβολα στην κορυφή της ελίτ των ξένων καλλιτεχνικών αφίξεων της σαιζόν στη χώρα μας.

Συναρπαστικός ερμηνευτής, τραγουδοποιός και παραγωγός, ο ιταλός σταρ κατόρθωσε να βάλει την κλασική μουσική στα διεθνή charts και να συλλέγει βραβεία και αποθεωτικά χειροκροτήματα εδώ και τρεισίμισι δεκαετίες. Εχει στο ενεργητικό του δυο φορές τον τίτλο «Κλασικός Καλλιτέχνης της Χρονιάς», αλλά και ρεκόρ Guinness, καθώς κατέλαβε ταυτόχρονα και τις τρεις πρώτες θέσεις στα αμερικανικά charts στην κλασική κατηγορία. Εχουν πουληθεί παγκοσμίως πάνω από 90 εκατομμύρια δίσκοι του και έχει συνεργαστεί με τους Παβαρότι, Καρέρας, Ντομίνγκο, Σελίν Ντιόν, Ελτον Τζον, Τζένιφερ Λόπεζ, Εντ Σίραν κ.α. Μάλιστα η Σελίν Ντιόν έχει δηλώσει: «Αν ο Θεός τραγουδούσε, η φωνή του θα ήταν σαν του Andrea Bocelli. Αυτού του μοναδικού, αυθεντικού απόγονου του Caruso και του Sinatra».

Ο Μποτσέλι κατέχει επίσης αστέρι στο Hollywood Walk of Fame και «Χρυσή Σφαίρα» ενώ ήταν και υποψήφιος για Οσκαρ τραγουδιού. Προερχόμενος από αγροτική οικογένεια της Τοσκάνης, λάτρευε τη μουσική από νήπιο. Αν και έχασε την όρασή του στα 12 χρόνια του, δεν πτοήθηκε: Κέρδισε τον πρώτο μουσικό διαγωνισμό στα 14 και σπούδασε νομική.  Το κομμάτι του «Miserere» που έστειλε τo 1992 ο Zucchero στον Pavarotti και μια θριαμβευτική εμφάνιση στο Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο ήταν μόνο η αρχή για τη μετέπειτα μεγαλειώδη καριέρα του. Πλέον έχει τραγουδήσει στους διασημότερους χώρους της υφηλίου ενώ ξεχωριστή ήταν η στiγμή (2014) που γιόρτασε επί σκηνής στην Arena di Verona 100 χρόνια όπερας στο πλευρό του Πλάθιντο Ντομίνγκο.  

 

Στο Ηρώδειο, που αναμένεται να «σειστεί» από το αφόρητα συγκινητικό, μαγικό ηχόχρωμα της φωνής του θα παρουσιάσει «διαμάντια» του κλασικού-συμφωνικού ρεπερτορίου σε συνδυασμό με αγαπημένες του  άριες όπερας και οπερέτας. Επιπλέον θα τραγουδήσει ιταλικές καντσονέτες  και ποπ επιτυχίες. Ποιος δεν θέλει να είναι εκεί;

-Τιμή εισιτηρίου:Platinum 500€, Gold 250€ VIP 190€, Α Ζώνη 150€, Β Ζώνη 120€, Άνω Διάζωμα 55€

Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Ακρόπολη, Τηλ.: 2103241807

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View