Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Tiepolo Ball: Φαντασμαγορία στη Βενετία με Dior κοστούμια εποχής και απίθανη art de la table

Tiepolo Ball: Φαντασμαγορία στη Βενετία ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Stars όπως οι Μόνικα Μπελούτσι, Σιένα Μίλερ, Κάρλι Κλος αφέθηκαν στη μαγεία ενός ιστορικού χορού μάσκας

Οι εικόνες «μιλούν» από μόνες τους. Στο απίστευτα φωταγωγημένο Palazzo Labia με τις μεγαλειώδεις τοιχογραφίες και τον αναγεννησιακό διάκοσμο, με τα βιολιά και τις άρπες να ηχούν και χορευτές-performers να εμπνέονται από τον ουρανό, τα άστρα και τα ζώδια, stars παγκοσμίου φήμης βίωσαν την εμπειρία ενός κορυφαίου χορού μάσκας. O Tiepolo Ball, κομμάτι της βενετσιάνικης καρναβαλικής παράδοσης αναβίωσε πριν λίγες μέρες από τον οίκο Dior με «εγκέφαλο» την ακάματη Maria Grazia Chiuri και καλεσμένες τις Μόνικα Μπελούτσι, Σιένα Μίλερ, Τίλντα Σουίντον, Ντάσα Ζούκοβα, Κάρλι Κλος. Εκεί ήταν επίσης εκπρόσωποι των fashion media, σαν τον Χάμις Μπόουλς, δημιουργοί όπως η φωτογράφος Ελεν φον Ανγουερθ  αλλά και η υψηλή κοινωνία της υδάτινης πολιτείας των δόγηδων.

Ολοι βέβαια έφθασαν εν πλω και ειδικά οι καλεσμένοι celebrities φόρεσαν επίσημες, περίτεχνες τουαλέτες και κάπες που ετοιμάστηκαν από τον οίκο Dior σε συνεργασία με τους Bevilacqua και Rubelli, ονομαστούς παραγωγούς υφασμάτων με βάση σχέδια του 19ου αιώνα. Κεντημένα μπούστα, τούλινες φούστες, ανάγλυφα εμπριμέ «ταπισερί» καθώς και κοσμήματα Dior Jollairie ήταν «ζωντανά» έργα τέχνης. Τριγύρω πλούσιες ανθοστήλες, πραγματικά δέντρα λεμονιές και αναμμένα καντηλέρια. Οι τραπεζαρίες συναγωνίστηκαν τα ρούχα με το μαξιμαλισμό τους.

Ο χορός πρωτοδιοργανώθηκε το 1951 και ονομάστηκε «Πάρτι του αιώνα», συγκεντρώνοντας όλη την τότε αριστοκρατία αλλά και διεθνείς διασημότητες. Με οικοδεσπότη το συλλέκτη Σαρλ ντε Μπιστεκί και παρουσίες όπως η θρυλική κοντέσα Ζακλίν ντε Ρίμπ διασκέδασαν εκεί ο ίδιος ο Κριστιάν Ντιόρ, ο Σαλβαδόρ Νταλί και ο Πιερ Καρντέν. Η αισθητική συνδύαζε το μυστήριο, την ιστορία και την εκκεντρικότητα. Σήμερα ο Tiepolo Ball αναβίωσε στο πλαίσιο της Μπιενάλε Βενετίας  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View