Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Φωτογραφίες του Παύλου Κοζαλίδη από την Κίνα

Πάτρα: Φωτογραφίες του Παύλου Κοζαλίδη α...

Θα παρουσιαστούν στη Δημοτική Πινακοθήκη, στις "Μέρες Φωτογραφίας" 2019

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 8ου Φεστιβάλ «Μέρες Φωτογραφίας» 2019 που διοργανώνουν στην Πάτρα, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων και η Φωτογραφική Λέσχη Πάτρας «Ηδύφως», ο φωτογράφος Παύλος Κοζαλίδης θα παρουσιάσει στις 12.30 το μεσημέρι του Σαββάτου 18 Μαΐου 2019, στη Δημοτική Πινακοθήκη στην οδό Μαιζώνος, μέρος της φωτογραφικής του εργασίας από την Κίνα, από όπου και ξεκίνησε (Ασία -Κίνα) τη φωτογραφική του διαδρομή.

Η παρουσίαση περιλαμβάνει εικόνες από εργασία 30 χρόνων περίπου (από τα τέλη της δεκαετίας του '80 έως το 2010). Το κοινό της Πάτρας θα έχει την τύχη να τις δει για πρώτη φορά, πριν την έκθεση τους στο Μουσείο Μπενάκη στο προσεχές μέλλον.

Ο Παύλος Κοζαλίδης έχει γεννηθεί στον Πειραιά το 1961 και μεγάλωσε στον Καναδά. Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 ξεκίνησε ερασιτεχνικά την ενασχόλησή του με τη φωτογραφία και με την επανεγκατάσταση του στην Αθήνα, αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το μέσο. Έχει ταξιδέψει για περισσότερο από 30 χρόνια, φωτογραφίζοντας στην Ασία, την Αφρική, τη νότια και κεντρική Αμερική.

Η πρώτη παρουσίαση της δουλειάς του ήταν η έκθεση "Αναζητώντας τη χαμένη πατρίδα" στο μουσείο Μπενάκη που φιλοξενήθηκε και στην Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών στα πλαίσια των ημερών φωτογραφίας της φωτογραφικής λέσχης Ηδύφως τον Μάιο του 2016. Το βασικό ενδιαφέρον του φωτογράφου είναι οι άνθρωποι σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής τους ζωής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture