ΣΙΝΕΜΑ

/

Ο "Οίκτος" του Μακρίδη καλύτερη ταινία στα βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Ο "Οίκτος" του Μακρίδη καλύτερη ταινία στα βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Η απονομή έγινε χθες στη στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Ο «Οίκτος» του Μπάμπη Μακρίδη αναδείχθηκε καλύτερη ταινία μυθοπλασίας μεγάλου μήκους στην 10η τελετή απονομής των Βραβείων Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Το βραβείο παρέλαβε η παραγωγός της ταινίας, Αμάντα Λιβανού. «Ευχαριστούμε τα μέλη της Ακαδημίας, αλλά και όσους δεν είναι μέλη της και πρέπει να γίνουν. Δεν ξέρω τι είναι τα βραβεία, είναι πολύ ωραίο να παίρνεις βραβείο. Είναι απαίσιο να κάθεσαι στην αίθουσα και να μην παίρνεις τίποτα. Ο Μπάμπης δεν κατάφερε να είναι σήμερα εδώ, αλλά θα χαρεί πολύ» είπε παραλαμβάνοντας το βραβείο, ενώ ευχαρίστησε τους συμπαραγωγούς της ταινίας, Χρήστο Β. Κωνσταντακόπουλο, Klaudia Smieja, Beata Rzezniczek, Αφροδίτη Παναγιωτάκου και το ΔΣ του Ιδρύματος Ωνάση, που πίστεψαν στην ταινία.

Το βραβείο παρουσίασε η Φοίβη Στάνκογλου, που έχει γεννηθεί το 2009 και είναι συνομήλικη με την Ακαδημία.

H ταινία "Οίκτος" είχε συμμετάσχει και στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Ανεξάρτητου κινηματογράφου του Σάντανς στη Γιούτα.

Ο Άγγελος Φραντζής κέρδισε το Βραβείο σκηνοθεσίας για την ταινία του «Ακίνητο Ποτάμι» ενώ το Βραβείο σεναρίου δόθηκε στον Κύπριο Μάριο Πιπερίδη για την ταινία «Φυγαδεύοντας τον Χέντριξ».

Την τελετή απονομής των βραβείων παρουσίασαν η Μπέσυ Μάλφα και ο Πατρινός ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

ΑΠΕ

Σχόλια

Culture