Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

"ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ" ΩΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΧΑΡΙΣΕ Α' ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ)

"ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ" ΩΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Σ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ως δαιμόνιος παλαιοπώλης στο "Τίμημα" του Αθρουρ Μίλλερ

Ενας κορυφαίος βετεράνος της κουίντας, ο 81χρονος Γιώργος Μιχαλακόπουλος είναι επικεφαλής της παράστασης «Το Τίμημα», που βασίζεται  στο ομώνυμο, αυτοβιογραφικό αριστούργημα του Άρθουρ Μίλλερ και σταθμεύει στο Πάνθεον της Γούναρη το τετραήμεο 10-14 Απριλίου. Ερμηνεύοντας τον πανούργο και σαρκαστικό ρωσοεβραίο παλαιοπώλη Gregory Salomon που έρχεται αντιμέτωπος με δυο αδέλφια και τη σύζυγο του ενός, δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας. Αυτό άλλωστε του χάρισε πέρυσι το πρώτο βραβείο ερμηνείας στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού του «Αθηνοράματος».

 

Το δαιμόνιο, υπέργηρο ήρωα στο «Τίμημα», τον οποίο έχει υποδυθεί και ο διάσημος Danny DeVito στο Broadway, τον ενσαρκώνει ο σημαντικός ηθοποιός με τη σκηνοθεσία της κόρης του Ιωάννας Μιχαλακοπούλου και έχοντας στο πλευρό του τους γνωστούς ηθοποιούς Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Χρήστο Σαπουντζή και Ρένια Λουιζίδου. Ολοι οι χαρακτήρες του έργου, προσπαθούν να ισορροπήσουν και να αναμετρηθούν με τον εαυτό τους, σε ένα κόσμο χωρίς δικαιοσύνη, όπου το παρελθόν καθορίζει το παρόν σε μια πραγματικότητα χωρίς λογική… Πρόκειται για ένα δυνατό κοινωνικό δράμα με ψυχολογικές προεκτάσεις, γεμάτο υπαρξιακά ερωτηματικά. Απευθύνεται σε κάθε θεατή καλώντας τον να "ζυγίσει" τις δύσκολες αποφάσεις που καθόρισαν τη ζωή του. Η παράσταση παιζόταν με μεγάλη επιτυχία από το 2017 στο αθηναικό θέατρο «Ιλίσια».

 

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και πήγε σχολείο με συμμαθητές το Γιάννη Φέρτη και τον Σταύρο Ξαρχάκο.  Απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης μνημονεύει πάντα το μεγάλο δάσκαλό του Κάρολο Κουν. Εγινε ευρύτερα γνωστός από τις παλιές ταινίες "Ξύπνα Βασίλη" και  "Ενας ιππότης για τη Βασούλα" αλλά και μέσα από τη θρυλική τηλεοπτρική σειρά της ΕΡΤ του '70 "Εκείνος κι Εκείνος" όπου συμπρωταγωνιστούσε με το Βασίλη Διαμαντόπουλο.

Σε πρόσφατες συνεντεύσεις του ομολογεί τη μεγάλη αγάπη του για την εδώ και 60 χρόνια σύζυγό του  Αθηνά, που γνώρισε  στη Σχολή του Κουν και την παντρεύτηκε με κουμπάρους τη Βουγιουκλάκη και τον Παπαμιχαήλ. Σήμερα ζουν μαζί στη Ραφήνα έχοντας αποκτήσει δυο κόρες, μια σκηνοθέτη και μια ζωγράφο. Αναφέρει πως οφείλει τα πάντα στη γυναίκα του και ότι δεν θα μπορούσε να ζήσει χωρίς αυτήν. Καλύτερός του φίλος υπήρξε ο Γιώργος Μοσχίδης.

 

 

 

Ο ΘΙΑΣΟΣ ΣΤΟ "ΤΙΜΗΜΑ" ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ

Ο ΘΙΑΣΟΣ ΣΤΟ "ΤΙΜΗΜΑ" ΠΟΥ ΠΑΙΖ...

Ο ΘΙΑΣΟΣ ΣΤΟ "ΤΙΜΗΜΑ" ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ

 

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος αν και έχει παίξει σχεδόν όλα τα έργα από το παγκόσμιο ρεπερτόριο και όλο τον Αριστοφάνη έχοντας κερδίσει το σεβασμό του κόσμου και των ομότεχνών του φοβάται ακόμα την αποτυχία.

Οταν τον ρωτούν τί θα έλεγε στο κοινό που τον ακολουθεί απαντάει "Τους υπόσχομαι ότι προσπαθώ..."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View