Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Δ. Αϊβαλής προτείνει αγώνα για επαναφορά των Δημοτικών Λιμενικών Τελών

Ο Δ.  Αϊβαλής προτείνει αγώνα για επαναφ...

Η ανακατασκευή των οδών Αγίου Ανδρέου και Ηρώων Πολυτεχνείου και οι χαμένες διεκδικήσεις της πόλης

Μετά την πρότασή του για ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στην Πάτρα, ο υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Αϊβαλής επενέρχεται προτείνοντας ένα διαπαραταξιακό Δημοτικό μέτωπο για την επαναφορά των Δημοτικών Λιμενικών τελών που καταργήθηκαν πριν 10 χρόνια με απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας. Συνδέει δε το θέμα με την ανακατασκευή των οδών Αγίου Ανδρέου και Ηρώων Πολυτεχνείου.

Αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. ΑΪβαλής:

"Οι οδοί Αγ. Ανδρέου και Ηρώων Πολυτεχνείου μαζί με μερικές άλλες ακόμα μέχρι τις αρχές του 2009 ήταν δρόμοι που η συντήρηση τους γινόταν από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Μετά το 2009 η συντήρηση αυτών των δρόμων μεταβιβάστηκε στον Δήμο Πατρέων.

Το ότι χρειάζονται συντήρηση (ανακατασκευή) είναι αυτονόητο και ο Δήμαρχος αποφάσισε να πάρει δάνειο 9.500.000 € που θα αποπληρώσουν οι δημότες λέγοντας ότι θα κάνει αγωγή στο Δημόσιο για να πάρει τα χρήματα που θα δαπανήσει. Αντί όμως να κάνει αγωγές στο Δημόσιο θα πρέπει να πρωτοστατήσει όσο ακόμα θα είναι Δήμαρχος δημιουργώντας ένα διαπαραταξιακό Δημοτικό μέτωπο για την επαναφορά των Δημοτικών Λιμενικών τελών που καταργήθηκαν πριν 10 χρόνια με απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που στο σκεπτικό του ανέφερε χαρακτηριστικά (πρακτικά 13ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 12/7/2000):

«Κατά την έννοια της διατάξεως του Ν 1828/89 το τέλος δεν συνιστά αντάλλαγμα κάποιας ιδιαίτερης υπηρεσίας, αλλά αυτό επιβάλλεται προκειμένου οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης στην περιφέρεια των οποίων λειτουργούν τα λιμάνια να αποκτήσουν την οικονομική δυνατότητα να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που δημιουργούνται εντός της εδαφικής τους περιφέρειας από τη διέλευση και στάθμευση μεγάλου αριθμού αυτοκινήτων και ιδιαίτερα να κατασκευάσουν χώρους στάθμευσης οχημάτων και να βελτιώσουν τις οδούς προσβάσεως προς τα λιμάνια».

Η απόφαση αυτή του Συμβουλίου Επικρατείας νομιμοποιεί τώρα την είσπραξη, από το Δήμο, λιμενικών ανταποδοτικών τελών αφού από τις αρχές του 2009 οι εν λόγω δρόμοι θα συντηρούνται πλέον από τον Δήμο Πατρέων".

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις