Στο Αμφιθέατρο του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών
Τη Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 6:30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του Ομίλου Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών του Πανεπιστημίου Πατρών για το Νέο Έτος 2013.
Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Κωνσταντίνου Γκίκα, ιματιοθηκάριου του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος και συνεργάτη του Ομίλου που τον Μάιο του 2012 έφυγε από τη ζωή.
Η ανωτέρω εκδήλωση περιελάμβανε κοπή πίτας, υποδοχή νέων μελών, αναφορά στην προσφορά του Κωνσταντίνου Γκίκα στην ανάδειξη της Ελληνικής λαϊκής φορεσιάς από τον χοροδιδάσκαλο του Ομίλου κ. Γρηγόριο Μικρώνη, παρουσίαση της παραδοσιακής ενδυμασίας της φουστανέλας από τον Άρη Τζονευράκη εκπρόσωπο του ΠΛΙ, καθώς και επιτόπια ένδυση διαφόρων τύπων φουστανέλας από εκπροσώπους του Εθνολογικού και Ιστορικού Μουσείου Πατρών και του Σκοπευτικού Συλλόγου Παραδοσιακών Όπλων, απολογισμό-προγραμματισμό και παρουσίαση χορών από όλα τα τμήματα του Ομίλου.
Την Βασιλόπιτα ευλόγησε, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ο Αιδεσιμολογιότατος πατήρ Νικόλαος Μήλας, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Πατρών.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο αιδεσιμολογιότατος πατήρ Νικόλαος Μήλας, ο πατήρ Αντώνιος Ρουμελιώτης, ο Ανδρέας Φίλιας αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Πατρέων, καθηγητές του Πανεπιστημίου όπως ο κ.Παντελής Νικολακόπουλος, ο κ. Ιωσήφ Μπουζάκης, ο κ. Μαραζιώτης Ευάγγελος και η κα Αγγελική Κοντολάτου, η κα Γεωργία Γεωργοπούλου Διευθύντρια Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, ο κ. Φαϊλάδης Ευάγγελος τ. Περιφερειάρχης ΕΛΤΑ Δυτικής Ελλάδος, ο κ. Κωνσταντίνος Χουλιάρας Πρόεδρος Συλλόγου Κοτρωνίου Πατρών, άλλοι επίσημοι, πολλά μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, τα μέλη του Ομίλου και πολλοί φίλοι του.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










