Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η Χαρά Μαρτσούκα στο thebest.gr για τη σύνταξη που έπαιρνε και τις οφειλές στην Εφορία- «Αήθης επίθεση εις βάρος μου»

Η Χαρά Μαρτσούκα στο thebest.gr  για τη ...

Η Αν. Διοικήτρια του «Αγίου Ανδρέα» απαντά σε όσα την καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας»(με ευθύνη τη Νοσηλευτική Μονάδα Θώρακος) Χαρά Μαρτσούκα, βρέθηκε τους τελευταίους μήνες στο «μάτι του κυκλώνα».

Αλλεπάλληλες καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία) και του Σωματείου Εργαζομένων «Ιπποκράτης» έκαναν λόγο για «παράνομη λήψη σύνταξης του θανόντος πατέρα της», για «χαριστικές ρυθμίσεις του Δημοσίου υπέρ της».

Το thebest.gr έθεσε με ευθύτητα τα ερωτήματα στην κ. Μαρτσούκα, αναζητώντας απαντήσεις. Και παρουσιάζουμε το σύντομο διάλογο:

Κυρία Μαρτσούκα, επί της ουσίας των καταγγελιών της ΠΟΕΔΗΝ, εισπράττατε παράνομα σύνταξη του πατέρα σας ενώ ήσασταν εργαζόμενη; Μάλιστα το Σωματείο «Ιπποκράτης» σας κατηγορεί για «κλοπή».

Βρίσκομαι αντιμέτωπη με μια αήθη επίθεση από συνδικαλιστές που ανακάλυψαν την λέξη «κλοπή» τα τελευταία τρία χρόνια που κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ και σφύριζαν αδιάφορα για την πραγματική κλοπή που επί χρόνια συνέβαινε στο χώρο της Υγείας, στο ΚΕΕΛΠΝΟ, στο «Ερρίκος Ντυνάν», στην υπόθεση NOVARTIS.

Ποια είναι λοιπόν η αλήθεια σε όσα καταγγέλλουν  οι επί 25ετία συνδικαλιστές;

Όταν πέθανε ο πατέρας μου που ήταν αστυνομικός, ήμουν 13 χρονών. Βάσει του Νόμου τα 7/10 της σύνταξης του αποβιώσαντος επιμερίστηκαν στη μητέρα μου, εμένα και την αδελφή μου ως άγαμες θυγατέρες αστυνομικού. Όταν παντρεύτηκε η αδελφή μου το μερίδιο σύνταξης που ελάμβανε σταμάτησε να της καταβάλλεται και επιμερίστηκε σε μένα και τη μητέρα μου.

Όταν διορίστηκα στο Δημόσιο, στο χώρο της Υγείας, συνέχισα να ζω με την μητέρα μου και να είμαι ανύπαντρη. Τότε θα έπρεπε το μερίδιο σύνταξης που ελάμβανα, να σταματήσει να καταβάλλεται σε μένα και να αποδίδεται ολόκληρο στη μητέρα μου. Όμως από παράλειψη των οργάνων του Δημόσιου αυτό δεν έγινε.

Διότι εγώ κάθε χρόνο έστελνα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αντίγραφο της φορολογικής μου δήλωσης στην οποία φαινόταν ότι είμαι δημόσιος υπάλληλος.

Επιπρόσθετα είχα με επιστολή μου ενημερώσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ότι δεν επιθυμώ να λάβω ασφαλιστικό βιβλιάριο υγείας ως εργαζόμενη στο Δημόσιο διότι είχα ήδη ασφάλιση ως δικαιούχος της σύνταξης του αποθανόντος πατέρα μου.

Όχι μόνον λοιπόν δεν απέκρυψα, αλλά γνωστοποίησα εγκαίρως στο Κράτος την εργασιακή σχέση μου με το Δημόσιο και από παράλειψη του Δημοσίου δεν έγινε η μεταβίβαση του μεριδίου μου σύνταξης στη μητερά μου.

Θέλω να τονίσω ότι για το Δημόσιο δεν πρόεκυψε  καμμιά οικονομική βλάβη, καθώς  η σύνταξη του πατέρα μου αν δεν αποδιδόταν σε εμένα, θα αποδιδόταν αυτούσια στην μητέρα μου με την οποία  ζούσαμε στο ίδιο σπίτι, είχαμε κοινό οικογενειακό προγραμματισμό, κοινό ταμείο.

Δηλαδή ήταν καθαρά τυπικό το ζήτημα αν η σύνταξη θα εμφανιζόταν ότι αποδίδεται σε μένα ή στη μητέρα μου. Αντίθετα για μένα υπήρξε οικονομική ζημία καθώς αυτό το ποσοστό σύνταξης προστιθέμενο στο μισθό μου  φορολογείτο  αυξημένα, ενώ για τη μητέρα μου λόγω χαμηλού εισοδήματος θα ήταν αφορολόγητο.

Το 2007 που πέθανε η μητέρα μου, η σύνταξη για μικρό διάστημα περιήλθε σε μένα, λόγω εισοδηματικών κριτηρίων, όμως σύντομα περικόπηκε και τελικά καταργήθηκε, λόγω μνημονίων.

Όταν το 2014 έκανα αίτηση για να συνταξιοδοτηθώ από το Δημόσιο, τότε ένοιωσα να χάνω τον κόσμο κάτω από τα πόδια μου.

Ενημερώθηκα από  το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ότι μού καταλογίστηκαν 106.000 ευρώ επειδή λάμβανα τη σύνταξη του αποβιώσαντος πατέρα μου την οποία τυπικά θα έπρεπε να λαμβάνει η μητέρα μου αντί για εμένα.

Προσέξτε, μου καταλογίστηκαν από το Κράτος, στο οποίο όχι μόνον δεν απέκρυψα, αλλά κάθε χρόνο ενημέρωνα για τις πηγές εισοδημάτων μου. Και επί τόσες δεκαετίες, δεν είχε βρεθεί μια χρονιά να μου πει κάποιος από το Κράτος ότι δεν δικαιούμαι να λαμβάνω κάτι και να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να το περικόψει.

Και επειδή ουδέποτε ενήργησα με δόλο να βλάψω το Δημόσιο, έχω προσφύγει στο Ελεγκτικό Συνέδριο κατά της απόφασης του εις βάρος μου καταλογισμού.

Έχω καταθέσει προσφυγή από το 2016, αλλά ακόμα περιμένω να εξεταστεί.

Και αυτό το χρέος λέει η ΠΟΕΔΗΝ και ο «Ιπποκράτης», ότι σας το ρύθμισαν σκανδαλωδώς, στο πλαίσιο προνομιακής μεταχείρισης

Τόσο «σκανδαλωδώς» που έχουν δεσμευτεί όλοι οι λογαριασμοί μου και έχει γίνει κατάσχεση του ενός και μοναδικού σπιτιού που έχω.

Παρότι έχω πληρώσει ήδη το μισό της οφειλής που μού έχει καταλογιστεί, αν και δεν την αναγνωρίζω και έχω καταθέσει προσφυγή.

Αλλά μέχρι να εξεταστεί η προσφυγή, για να σώσω το ένα και μοναδικό σπίτι που έχω και ζω, αναγκάστηκα να πληρώνω, για να αποφύγω τον πλειστηριασμό.

Κοιτάξτε, προσπάθησα σε όλη μου τη ζωή να είμαι καθ’ όλα νόμιμη. Ακόμα και την κλήση για παρκάρισμα, έσπευδα να την πληρώσω για να μην έχω οφειλές.

Και ήλθαν τα πάνω κάτω στη ζωή μου, από κάτι που δεν προκάλεσα με δόλο, απεναντίας ήμουν απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις μου απέναντι στο Κράτος.

Και έφτασα στο σημείο να χρειαστεί να κάνω πολύμηνες προσπάθειες, για να μου κάνουν, κατ’  εφαρμογή της ισχύουσας Νομοθεσίας, ακατάσχετο ένα μέρος της σύνταξης που παίρνω, ώστε να μπορώ να ζω.

Γιατί, όπως σας είπα, οι λογαριασμοί μου όλοι έχουν κατασχεθεί λόγω αυτής της περιπέτειας.

Ας έλθει κάθε άνθρωπος στη θέση μου και ας μου πει τι θα έκανε διαφορετικά, από αυτό που έκανα εγώ.

Εσείς είχατε οριστεί Υποδιοικήτρια με αρμοδιότητα το Νοσημάτων Θώρακος. Όμως το Νοσημάτων Θώρακος συγχωνεύτηκε με τον «Άγιο Ανδρέα», αλλά εσείς συνεχίσατε να ασκείτε τα καθήκοντα της Υποδιοικήτριας. Δεν είναι παράνομο και καταχρηστικό κάτι τέτοιο;

Καμιά παρανομία, καμία κατάχρηση. Εγώ ήμουν αναπληρώτρια στο Νοσημάτων Θώρακος. Τον Μάιο του 2017 το Νοσημάτων μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», αλλά συνέχισε να λειτουργεί με τη δική του δομή, δηλαδή τον Διοικητικό Διευθυντή που είχε, τη δική του Νοσηλευτική Διεύθυνση και την δική του Αναπληρώτρια.

Και παρότι τυπικά θα μπορούσα να ασχολούμαι μόνον με τα θέματα του Νοσημάτων Θώρακος, ζήτησα από τον Διοικητή, ως μέλος του Δ.Σ. να συμβάλλω, όπου αυτός έκρινε για να βοηθήσω και στην επίλυση προβλημάτων του Νοσοκομείου.

Με τον καινούργιο Οργανισμό καταργούνται οι δύο θέσεις των Αναπληρωτών (του Νοσημάτων και του Αγίου Ανδρέα) και για τη μία και μοναδική πλέον θέση  της Αναπληρώτριας του Αγίου Ανδρέα, η απόφαση λαμβάνεται από το Υπουργείο.

Να θυμίσω δε, ότι για τις θέσεις των Αναπληρωτών όπως όλοι έτσι κι εγώ υπέβαλλα βιογραφικό από το οποίο φαίνεται η μακροχρόνια εμπειρία μου στα νοσηλευτικά ιδρύματα και η γνώση του χώρου της Υγείας, πέρασα από συνέντευξη.

Έθεσα τον εαυτό μου σε μια διαδικασία κρίσης και αξιολόγησης,  δεν με ανακάλυψε κάποιος από το πουθενά για να με διορίσει Αναπληρώτρια.

Έγινε ότι ακριβώς προβλέπει ο Νόμος, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Τότε, γιατί η ΠΟΕΔΗΝ και ο «Ιπποκράτη» έχουν αυτή την επιθετική στάση απέναντί σας;

Από την πρώτη ημέρα που παρέλαβε η καινούργια Διοίκηση, με τη νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, το Σωματείο εκεί που τίποτα ή ελάχιστα αντιλαμβανόταν έως τότε για το μεγάλο πάρτι που γινόταν στην Υγεία, με το ΚΕΕΛΠΝΟ, την NOVARTIS και ένα σωρό ακόμα σκάνδαλα, ξαφνικά έγινε λαλίστατο και αγωνιστικό.

Γέμισε το Νοσοκομείο με πανό αποκαλώντας τη Διοίκηση ανίκανη και ανεπιθύμητη.

Συνδικαλιστές επί δύο και τρεις δεκαετίες που είχαν συνηθίσει στο ρόλο του κυβερνητικού συνδικαλιστή όλες αυτές τις δεκαετίες, ξαφνικά ένοιωσαν την ανάγκη να κάνουν αντιπολίτευση, προφανώς ξεπληρώνοντας γραμμάτια στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, καθώς σε αυτά τα κόμματα ανήκουν.

Είναι οι ίδιοι που σας επαναλαμβάνω, δεν ήξεραν, δεν άκουσαν, δεν είδαν το μεγάλο φαγοπότι που είχε στηθεί επί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην Υγεία.

Είναι αυτοί που έχουν μπερδέψει και θεωρούν την ιδιότητα του συνδικαλιστή επάγγελμα.

Οι κατ΄επάγγελμα συνδικαλιστές. Αυτοί λοιπόν έβαλαν στο στόχαστρο και εμένα, όπως βάζουν κάθε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ή κάθε στέλεχος που αποτελεί επιλογή αυτής της κυβέρνησης.

Και επειδή ο «αρχι-συνδικαλιστής» της συγκεκριμένης παρέας έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι θα πάει στον Εισαγγελέα για το θέμα το δικό μου, του συνιστώ να μην μείνει και σε αυτή την περίπτωση στα λόγια, αλλά να πάει.

Γιατί, πετάνε λόγια σαν πυροτεχνήματα για εντυπωσιασμό, αλλά από ουσία μηδέν. Τον προκαλώ λοιπόν να πάει στον Εισαγγελέα για να βγουν όλα στο φως και να αποδειχθεί ποια είναι αλήθεια.

Αυτοί οι άνθρωποι, είναι συνυπεύθυνοι για το χάλι της χώρας. Ασχολήθηκαν με τον συνδικαλισμό όταν πρωτοδιορίστηκαν και κοντεύουν να συνταξιοδοτηθούν και ακόμα εκεί, στην καρέκλα.

Και όλα αυτά τα χρόνια κολλητοί με Υπουργούς και λοιπούς παράγοντες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και κουβέντα για το φαγοπότι, για τα σκάνδαλα, για τη διαφθορά, για το ξεπούλημα της Δημόσιας Υγείας.

Αυτοί είναι και για να κάνουν πολιτική λένε ψέματα για «χαριστικές ρυθμίσεις», όταν η Εφορία μού έχει κατασχέσει το ένα και μοναδικό σπίτι που έχω για να ζω.

Εγώ έχω ένα και μοναδικό, ας μας πουν αυτοί πόσα έχουν και πως τα απέκτησαν. Ως εδώ, φτάνει πια με τη λάσπη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις