Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανείων και στην Ηλεία - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανείων...

Σε ποια σημεία θα πραγματοποιηθούν θρησκευτικές εκδηλώσεις

Με λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια, θα γιορταστούν σήμερα σε όλη την Ηλεία τα Θεοφάνεια και στις θάλασσες και τα ποτάμια του νομού, θα πραγματοποιηθεί η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνουν οι δήμοι και οι τοπικοί φορείς.

Επίκεντρο βεβαίως των θρησκευτικών εκδηλώσεων για τα Φώτα το Κατάκολο όπου την διοργάνωση έχουν από κοινού ο δήμος Πύργου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου που προσκαλούν τις Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές, τους Φορείς και όλους τους συμπολίτες μας στην Τελετή Καθαγιασμού των υδάτων. Η Θεία Λειτουργία θα ψαλλεί  στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του Δημ. Διαμερίσματος Κατακόλου και στο λιμάνι, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κ.κ. Γερμανού. Το πρόγραμμα της τελετής έχει ως εξής:


Πρόγραμμα Τελετής
07.00 Έναρξη Θείας Λειτουργίας στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου.

10.00  Έναρξη Τελετής Μεγ. Αγιασμού.

10.50  Πέρας Θείας Λειτουργίας.

11.00  Έναρξη Τελετής Αγιασμού των Υδάτων στο Λιμάνι.

Μετά το πέρας της Τελετής θα επακολουθήσει η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας τού Δ.Λ.Τ.Π. και μικρή δεξίωση στην οικία Καπετάν Γιάννη Λάτση.

Και στη Σπιάντζα από το Σύλλογο Οικιστών

Ο Σύλλογος Οικιστών Σπιάντζας όπως κάθε χρόνο, θα γιορτάσει και φέτος τα Θεοφάνεια. Το πρωί και ώρα 7:00 θα ξεκινήσει ο όρθρος και η Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως Του ΣωτήροςΣπιάντζας. 
Θα ακολουθήσει ο Αγιασμός των υδάτων στην παραλία του οικισμού και στη συνέχεια θα  κοπεί η Πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συλλόγου Οικιστών στο προαύλιο του Ναού.
Ο Σύλλογος Οικιστών Σπιάντζας καλεί όλους τους οικιστές, τις αρχές του τόπου, τους γείτονες συλλόγους και όσους αγαπάνε τη Σπιάντζα, να παραβρεθούν στις παραπάνω εκδηλώσεις.

Στο Παλούκι από το δήμο Ήλιδας
Με κάθε επισημότητα θα εορταστούν την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017 τα Άγια Θεοφάνεια στο Δήμο Ήλιδας, με την τελετή Καθαγιασμού των Υδάτων στο Παλούκι Αμαλιάδας.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 
7:30 π.μ. - 11.00 π.μ.: Όρθρος – Θεία Λειτουργία – Μέγας Αγιασμός στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος στο Παλούκι Αμαλιάδας (Σωτηρούλα)
11:30 π.μ.: Κατάδυση Τιμίου Σταυρού – Αγιασμός Υδάτων στο Αλιευτικό Καταφύγιο Παλουκίου.

Εορτασμός Θεοφανείων στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

Με λαμπρότητα και κατάνυξη θα εορταστούν και φέτος τα Θεοφάνεια στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Μετά την επίσημη δοξολογία σε όλες τις εκκλησίες του Δήμου, η Τελετή Αγιασμού των υδάτων θα πραγματοποιηθεί στις 11.30π.μ. στη Γέφυρα του Αλφειού ποταμού στην Τοπική Κοινότητα Άσπρων Σπιτιών και την ίδια ώρα στο Λοξοτό Γεφύρι στην Τοπική Κοινότητα Κακοταρίου.

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κος Ευθύμιος Κοτζάς προσκαλεί όλους τους Δημότες, τις Αρχές και τους Φορείς της περιοχής  όπως συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Σε Μπούκα και  Γλύφα ο δήμος Πηνειού

Στον δήμο Πηνειού η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού για τον εορτασμό των Θεοφανείων που θα γίνει σε Μπούκα και Γλύφα σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα: 
α) ώρα 11:15 στην παραλία Μπούκας της Δ.Κ. Γαστούνης και 
β) ώρα 12:15 στο λιμανάκι της Γλύφας της Τ.Κ. Λυγιάς.

Πρόγραμμα εορτασμού Θεοφανείων στο δήμο Ανδρίτσαινα

Στην τρία σημεία του δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, στην παραλία του Κάτω Σαμικού, στην γέφυρα της Τ.Κ Σέκουλα και στην γέφυρα της Τρυπητής,  θα πραγματοποιηθεί και φέτος η τελετή αγιασμού των υδάτων για τον δήμο Ανδρίτσαινας Κρεστένων, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα: 

Ώρα 11:30 π.μ.: Τελετή καθαγιασμού των υδάτων στην παραλία της Τοπικής Κοινότητας Κάτω Σαμικού.

Ώρα 11:00 π.μ.: Τελετή καθαγιασμού των υδάτων του ποταμού Αλφειού στη γέφυρα της Τοπικής Κοινότητας Σέκουλα.

Ώρα 11:00 π.μ.: Τελετή καθαγιασμού των υδάτων του ποταμού Αλφειού στη γέφυρα της Τοπικής Κοινότητας Τρυπητής.

Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι Κυλλήνης

Ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης, προσκαλούν τους δημότες τους στις σημερινές εκδηλώσεις των Θεοφανείων που θα πραγματοποιηθούν σήμερα το πρωί, με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι της Κυλλήνης.

Και στο Αλιευτικό καταφύγιο Λεχαινών
Η Δημοτική Κοινότητα Λεχαινών θα γιορτάσει τα Φώτα στο Αλιευτικό Καταφύγιο Λεχαινών στις 10.30 το πρωι, όπου και θα πραγματοποιηθούν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις σύμφωνα με τις παραδόσεις μας.

Τα Φώτα στο δήμο Ζαχάρως

Και στον δήμο Ζαχάρως θα εορταστούν σήμερα τα Φώτα, στις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο δήμος. Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού θα γίνει όπως πάντα στην Ζαχάρω, μπροστά από το τουριστικό περίπτερο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις