Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΑ GAZELLE ΤΗΣ ADIDAS: Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΑΠΗ ΜΕ ΜΟΥΣΑ ΤΗ ΜΙΚΡΟΥΛΑ ΚΕΙΤ ΜΟΣ

ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΑ GAZELLE ΤΗΣ ADIDAS: Η ΝΕ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Πάλι vintage, στη θέση των Stan Smith

Από τον περασμένο Μάρτιο στις μητροπόλεις της μόδας, τα πιο progressive fashion κορίτσια αντικατέστησαν τα Stan Smith τους με ένα άλλο θρυλικό μοντέλο του αθλητικού κολοσσού Adidas: τα γνώριμα σουεντ Gazelle με τις πλαινές γραμμές και τη μακρουλή, «καθιστή» φόρμα. Ενώ στην Ελλάδα ο νεαρόκοσμος επέμενε μαζικά στα Stan Smith, οι εκεί style experts τα είχαν ήδη ξεπεράσει... Το έναυσμα άλλωστε έδωσε το Οκτώβριο του 2015 η βραζιλιάνα «θεά» Ζιζέλ στο φακό του Mario Testino, ενώ πριν λίγες μέρες, κατακαλόκαιρο, η Adidas επισημοποίησε την τάση με βίντεο αβάν γκαρντ ψηφιακού καλλιτέχνη, του  Doug Abraham. Παρεμβαίνοντας  σε αρχειακή εικόνα της μικρούλας Κέιτ Μος από το 1993, έδωσε το σύνθημα: το ρετρό είναι το μέλλον!

Πώς θα μεταβούμε στη νέα ενδυματολογική σαιζόν με το που θα «μυρίσει» φθινόπωρο; Με άνετα sneakers δρόμου φυσικά, εφόσον σαγιονάρες, σανδάλια, πέδιλα θα βγουν απ’το προσκήνιο.  Η Adidas επαναλανσάρει τα Gazelle, που βασίζονται στην κλασική έκδοση  των αρχών του '90. Με αφορμή την κυκλοφορία της καμπάνιας η ειδική σειρά του brand διαμηνύει: «Όπως και τα Gazelle, έτσι και η Kate Moss παραμένει τόσο επίκαιρη το 2016, όπως ήταν πίσω στη δεκαετία του 1990, και αυτός είναι ο λόγος που η εικόνα λειτουργεί τόσο καλά. Η ίδια η Moss λέει πως όταν πρόκειται για trainers είναι κορίτσι της Adidas, έτσι υπάρχει μια χημεία και μια υπάρχουσα αγάπη εδώ».

Τα παπούτσια αυτά έχουν πολύχρονη ιστορία «μετάλλαξης», αν και ο σχεδιαστής  Jean Chalife καταστάλαξε για σήμερα στο ριμέικ του ΄90, κυκλοφορώντας διάφορα νέα χρώματα, όπως το απαλό γκρι-γαλάζιο, το ροζ,το κίτρινο.

Θυμίζουμε πως τα Gazelle όταν ξέφυγαν από τους αγωνιστικούς χώρους φορέθηκαν  από τους Oasis, το Μικ Τζάγκερ, την Κέιτ Μος και τον Μάικλ Τζάκσον στα νιάτα τους αλλά και την ολόγυμνη Ελενα Κρίστενσεν κερδίζοντας επάξια το «παράσημο» του πιο must αξεσουάρ-φετίχ τις δεκαετίες ’70, ’80, ‘90.

 

Αρχικά το μοντέλο Gazelle βασίστηκε σε μια εκδοχή των Rom παπουτσιών των Ολυμπιακών Αγώνων της Ρώμης του ΄64, που υιοθέτησε η τότε γερμανική εθνική ομάδα. Δημιουργήθηκε το 1966 και από τότε έχει γνωρίσει 15 βελτιώσεις και εκδοχές. (Το μπλε Gazelle φτιάχτηκε για προπόνηση με δέρμα από καγκουρό, το κόκκινο για χάντμπολ με διαφανή, αντιολισθητική εξωτερική σόλα,  το 1968 κυκλοφόρησε με νέα επένδυση μικρο-κυττάρων και το 1976 έκανε έξοδο από στάδια) Όταν συνδέθηκε με τα μουσικά ρεύματα Εlektrofun και Britpop, αλλά και τον κόσμο της μόδας έγινε έβλημα της Adidas επιστρέφοντας κάθε τόσο στην αγορά ως new retro πρόταση.

Τι λέτε, θα το ξαναψωνίσουμε; Η γαλλική Vogue τους έκανε μεγάλο αφιέρωμα συνδυάζοντάς τα με τούλινη φούστα, γνωστές bloggers τα φορούν εδώ και καιρό με πλισέ ή παγιετένιες φούστες και φορέματα-νυχτικά και διασημότητες τα ενσωμάτωσαν ταχύτατα στην καθημερινότητά τους. Αλλες εκστρατείες επαναφοράς παλιών μοντέλων όπως π.χ. τα nike cortez απέτυχαν να πλησιάσουν το ευρύ κοινό. Μάλλον μόνο η Adidas ξέρει τον τρόπο να αναπολεί...

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View