Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συγκλονισμένη η Πάτρα από τους τρεις νέους που πνίγηκαν στο λιμάνι- Διαβάστε όλο το χρονικό από την ώρα που έγινε γνωστή η είδηση

Συγκλονισμένη η Πάτρα από τους τρεις νέο...

Κανείς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει την τραγωδία

Βαρύ το κλίμα σε όλη την πόλη όχι μόνο στην Εγλυκάδα και τα Συνορα όπου έμεναν οι δυο από τους τρεις νέους που έχασαν τη ζωή τους όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν έπεσε στα νερά του λιμανιού.

Στις 4 μμ στην εκκλησία της Παναγίας Αλεξιώτισσας συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον Αλέξη Ανδρέα θα γίνει από τον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιωτίσσης. Αμέσως μετά στις 5.30, στην ίδια εκκλησία, η πόλη θα αποχαιρετήσει την Ρεγγίνα Ζαπαντη .

Το thebest.gr αναζητά απαντήσεις για τον άδικο χαμό των τριών νέων ανθρώπων - Ο Λιμενάρχης Πατρών εξιστορεί όλα όσα τραγικά συνέβησαν

 

07.00 Η πόλη "πάγωσε" από τη βουτιά θανάτου και τα Σύνορα και η Εγλυκάδα θρηνούν τα δύο νέα παιδιά, τα οποία αποχαιρετούν σήμερα η οικογένεια, οι συγγενείς και οι φίλοι τους. Η κηδεία του Αλέξης Αντρέα θα γίνει από τον Ιερό Ναό της Παναγίας Αλεξιώτισσας στις 4 το απόγευμα και της Ρεγγίνας Ζαπάντη επίσης στον ίδια ναό, στις 5.30 το απόγευμα.

Ο χαμός των τριών παιδιών ( η τρίτη νεκρή είναι η Γεωργιάνα Μουραφέτη από την Καλαμάτα) έχει προκαλέσει θλίψη και ερωτήματα για το πώς προκλήθηκε η τραγωδία.

Πάτρα: Η φωτογραφία των τριών παιδιών πριν την τραγωδία που συγκλονίζει

Μηνύματα συμπαράστασης εξέφρασαν ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών. Ο Ανδρέας υπήρξε φοιτητής του.

Συγκλονίζουν τα όσα είπε ο δύτης που ανέσυρε τα πτώματα των τριών παιδιών (διαβάστε εδώ)

"Η πόλη της Πάτρας, η φοιτητική κοινότητα και το Πανεπιστήμιο Πατρών με βαθιά οδύνη θρηνούν την απώλεια τριών νέων παιδιών, εκ των οποίων ο ένας, ο Ανδρέας, υπήρξε φοιτητής μας. Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες και μέσα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, όταν το αυτοκίνητο που επέβαιναν έπεσε το λιμάνι.

Η Πρυτανεία εκφράζει τη βαθύτατη λύπη και τη συμπαράστασή της στις οικογένειες των τριών νέων και τους εύχεται κουράγιο, όσο μπορούν να διαθέτουν αυτές τις ώρες.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών πενθεί"

Πάτρα: Μητροπολίτης και Δήμαρχος για το τραγικό συμβάν με τους τρεις νεκρούς νέους στο Μόλο- "Μένουμε αμίλητοι μπροστά σε αυτή την τραγωδία"

19.20 Στην ίδια Εκκλησία κηδεύονται αύριο ο Αλέξης Αντρέας και η Ρεγγίνα Ζαπάντη, ενώ τα Σύνορα και η Εγλυκάδα όπου κατοικούσαν έχουν βυθιστεί στον θρήνο. Η κηδεία του Αλέξη Ανδρέα θα γίνει από τον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιωτίσσης στις 4 μ.μ. και της  Ρεγγίνας Ζαπάντη στις 5.30 το απόγευμα.

 

19.10 Συγκλονιστικό είναι το μήνυμα φίλου των φοιτητών που έχασαν τη ζωή τους στο thebest.gr. Γράφει συγκεκριμένα: "Η πόλη των φοιτητών, των νέων έχει πάντα φως. Ακόμα και όταν βρέχει, φυσάει, έχει ανεμοστρόβιλο ένας νέος λέει καλημέρα, στο δίπλα δωμάτιο, στην άλλη γραμμή, στον γονιό, διαβεβαιώνοντας τον πως είναι καλα, δε χρειάζεται κάτι και ναι, θα πάει στο μάθημα σήμερα. Η πόλη αυτή έχει δύναμη, έχει τη δύναμη να κάνει την πιο βροχερή νύχτα μαγεμένο τόπο. Τόπο συνάντησης, τόπο έκφρασης. Βλέπετε, η ορμή του νέου είναι πιο δυνατή από κάθε μπόρα. Δεν δαμάζει τα κυματα, τα κομματιάζει, ακούει τις βροντές και φωνάζει πιο δυνατά, οι αστραπές όλες μαζί δεν φτάνουν τις σπίθες από τα μάτια τους. Ξημέρωσε και στην πλατεία Γεωργίου ξεχύνεται το φως, όλοι είναι στο πόστο τους, Το "εννέα" εκτελεί κανονικά το δρομολόγιό του. Η ζωή συνεχίζεται, όχι όμως η δική τους..."

18.46 Απέραντη θλίψη σε όλη την πόλη έχει σκορπίσει ο θάνατος των τριών παιδιών στον μώλο της Αγίου Νικολάου τα ξημερώματα, ενώ ακόμη παραμένουν αναπάντητα τα ερωτηματικά για τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τραγικό ατύχημα.

Φως αναμένεται να ρίξει η εξέταση του ιατροδικαστή η οποία ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν κατέληξε σε συμπεράσματα και ποιά είναι αυτά, ενώ δεν έχουν γίνει ακόμη επίσημες ανακοινώσεις ούτε από το Λιμεναρχείο. Την ίδια ώρα στο fb των θυμάτων γράφονται μηνύματα θρήνου.

"Δυστυχως εσας τους 3 πια δεν μπορουμε να σας βοηθησουμε ...Τι να πω τοσα χρονια απο το δημοτικο και γειτονες και ξαφνικα εκει που ήμασταν συνομιλικοι ,συμμα8ητες,γειτονες ξαφνικα χανεσαι....ΕΥΧΟΜΑΙ να αναπαυτείς εν ΕΙΡΗΝΗ δεν μπορω να πω κατι αλλο και πολλα ειπα...ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ παιδαρε μου..
Υ.Γ
οταν ειρθα το πρωι με την υπηρεσια μου να προσφερω βοηθεια αληθεια τρελαθηκα"...

"ΟΧΙ ΡΕ ΦΙΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙ.......... ΑΔΙΚΟ ΘΕΕΕΕΕ ΜΟΥ"

 

16.56 Σκηνές αρχαίας τραγωδίας νωρίς το μεσημέρι στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου. Εκει είχαν μεταφερθεί οι σοροί των τριών νέων που βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα στο κόκκινο αυτοκίνητο που έπεσε τα ξημερώματα στο βυθό του πατραίκου μπροστά από το μόλο της Αγίου Νικολάου. Οι συγγενείς τους είχαν μεταβεί στο χώρο του νοσοκομείου για να αναγνωρίσουν τα παιδιά και να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες ώστε να προχωρήσει και το προανακριτικό έργο του λιμεναρχείου για τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία.

10.39 Νεκροί είναι η Ρεγγίνα Ζαπάντη του Ιακώβου φοιτήτρια από την Πάτρα, ο Ανδρέας Αλέξης του Βησσαρίωνα, φοιτητής Γεωλογίας, που εργαζόταν στο καφέ Cielo και ήταν γιος αστυνομικού, ενώ η τρίτη νεκρή είναι η Γεωργιάνα Μουραφέτη από την Καλαμάτα.

Οι τρεις σοροί έχουν μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, για να γίνει νεκροψία, ενώ οι τρεις διασωθέντες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «'Άγιος Ανδρέας», προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα έξι παιδιά, είχαν γνωριστεί λίγες ώρες νωρίτερα σε πάρτι. Όταν τελείωσε το πάρτι επιβιβάστηκαν και οι έξι στο αυτοκίνητο, προκειμένου να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου κατευθύνθηκε στον δρόμο που βρίσκεται μέσα στο λιμάνι της Πάτρας και οδηγεί από τον μόλο της Αγίου Νικολάου προς την ιχθυόσκαλα. Κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, το αυτοκίνητο έπεσε στην θάλασσα.

Άνδρες του Λιμενικού πραγματοποιούν έρευνες και παίρνουν καταθέσεις, προκειμένου να εξακριβώσουν το πώς βρέθηκε το αυτοκίνητο στη θάλασσα.

Ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζουν οι λιμενικοί είναι η ολισθηρότητα του οδοστρώματος.

Πάτρα: "Πόσο άδικο Θεέ μου" - Αδυνατούν να πιστέψουν την τραγωδία οι φίλοι των φοιτητών -Τα σπαρακτικά μηνύματα στο facebook

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης δήλωσε για τους τρεις νέους που χάθηκαν άδικα σήμερα από τη ζωή:

Η Πάτρα σήμερα θρηνεί για τον άδικο χαμό τριών νέων παιδιών της.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει τρόπος να απαλυνθεί ο πόνος των οικογενειών τους. Μένουμε αμίλητοι μπροστά σε αυτή την τραγωδία.

Η καρδιά και η ψυχή μας είναι κοντά τους.

ΝΕΟΤΕΡΟ: Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι νεκροί είναι νεαρής ηλικιας και φοιτητές. Πρόκειται για έναν 21χρονο και μια 23χρονη, κάτοικοι Πατρών και μια ακόμα 20χρονη.

Το αυτοκίνητο οδηγούσε ένας 23χρονος, ενώ επέβαιναν άλλοι δύο νεαροί. Και οι τρεις κατάφεραν να σωθούν.

Πάτρα: Σοκ στην τοπική ΕΛ.ΑΣ. το ξημέρωμα - Δύο από τα τρία παιδιά που πνίγηκαν στο Μόλο ήταν συγγενείς αστυνομικών

07.18 Τραγωδία με το "καλημέρα" στην Πάτρα. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες όχημα, Huindai Atos, στο οποίο επέβαιναν έξι άτομα, έπεσε στη θάλασσα, στο παλιό λιμάνι,στον μώλο, με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο τρία εξ αυτών. Δύο νεαρές γυναίκες κι ένας νεαρός.

Διασώθηκαν ωστόσο τρία αγόρια.

Επί τόπου βρέθηκε και η πυροσβεστική η οποία κινητοποιήθηκε άμεσα με 4 οχήματα και 12 άνδρες, η οποία ειδοποιήθηκε στις 05.40 το πρωί.

Ο 21χρονος Αλέξης Αντρέας που έχασε τη ζωή του είναι γιός Πατρινού αστυνομικού.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Σταύρος Τσεκούρας, έγραψε το ακόλουθο μήνυμα για τον συνάδελφό του που σήμερα θρηνεί τον χαμό του γιου του.

ΘΛΙΒΕΡΟ ΝΕΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ . ΤΡΕΙΣ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΑΘΗΚΑΝ ΑΔΙΚΑ. Ο ΠΟΝΟΣ ΑΒΑΣΤΑΧΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ. ΜΕΣΑ Σ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΑΛΕΞΗ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΑ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΤΟ Α΄ΑΣΤΥΝ. ΤΜΗΜΑ ΠΑΤΡΩΝ, ΠΟΥ Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΦΥΛΑΣΕ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΜΟ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ . ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΥΝΤΕΤΡΙΜΕΝΟΙ.

Η Ρεγγίνα Ζαπάντη

Η Ρεγγίνα Ζαπάντη

Η Ρεγγίνα Ζαπάντη

Ο Ανδρέας Αλέξης

Ο Ανδρέας Αλέξης

Ο Ανδρέας Αλέξης

Η Ρεγγίνα Ζαπάντη

Η Ρεγγίνα Ζαπάντη

Η Ρεγγίνα Ζαπάντη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις