Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το Δικαστικό Μέγαρο γίνεται ροζ, για το Pink the City

Πάτρα: Το Δικαστικό Μέγαρο γίνεται ροζ, ...

Τo Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου

Τo Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 το Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας, ένα κτίριο σύμβολο της Πόλης, θα φωταγωγηθεί ροζ, στο πλαίσιο του μήνα Οκτώβρη,  μήνα διεθνώς αφιερωμένου στην ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού, αλλά και της μεγάλης εκδήλωσης Pink the City 2016!

Το δικαστικό μέγαρο αποτελεί ένα στολίδι για την πόλη, έχει στοιχεία νεοκλασικισμού με έμφαση στην μνημειακότητα των έργων και με στοιχεία μορφολογικά όπως δωρικούς κίονες και αετώματα, καθώς και συμμετρία στις όψεις.

Αποτελεί έργο του Πάνου Καραθανασόπουλου, η κατασκευή του ξεκίνησε το 1926 και ολοκληρώθηκε το 1931.

Ο Σύλλογος με αίτημα του απευθύνθηκε στην Πρόεδρο των Εφετών Πάτρας κα Καρατζά Στεφανία, η οποία ανταποκρίθηκε θετικά, ώστε ένα κτίριο σύμβολο της πόλης να φωταγωγηθεί με ροζ χρώματα όπως δεκάδες κτίρια σύμβολα σε όλο τον κόσμο, κάθε μήνα Οκτώβρη, έχουν φωταγωγηθεί προκειμένου να  μεταδώσουν το μήνυμα ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Η ανακοίνωση:

"Ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Mαστού  «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας, σας προσκαλεί να παραβρεθείτε στην φωταγώγηση, υπό τους ήχους του Σαξοφώνου,  το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 19:30, και μαζί να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την πιο διαδεδομένη μορφή καρκίνου σε ολόκληρο τον κόσμο και μια από τις συχνότερες αιτίες θανάτου.

Το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Αχαΐας, τα τελευταία 15 χρόνια, μέσα από στοχευόμενα προγράμματα, ευαισθητοποιεί και κινητοποιεί τον γυναικείο πληθυσμό στον απαραίτητο προληπτικό έλεγχο, δεδομένου ότι, ο καρκίνος του μαστού εφόσον διαγνωστεί εγκαίρως μπορεί να είναι ως και ιάσιμος."

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα: Το "Άλμα ζωής" γιορτάζει την Παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού με παρουσίαση βιβλίου και έκθεση ζωγραφικής

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις