Ξεκινά η καταγραφή των ζημιών
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Καλαμάτα και όλες οι περιοχές του νομού Μεσσηνίας όπου έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι από τη θεομηνία που έπληξε την περιοχή και σημειώθηκαν καταστροφές. Αυτό αποφάσισε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, που βρίσκεται από νωρίς σήμερα στην Καλαμάτα.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, από τις πλημμύρες έχασαν την ζωή τους δύο γυναίκες, στα Πηγάδια Μεσσηνίας και στην Καλαμάτα και ο 90χρονος που εξέπνευσε στο σπίτι του στην Θουρία, ενώ νωρίτερα ανασύρθηκε νεκρός και ένας άνδρας που είχε παρασυρθεί από χείμαρρο στην περιοχή Βλαχιώτη Λακωνίας.
Κακοκαιρία και σήμερα στη Δυτική Ελλάδα- Βροχερός ο καιρός και στην Πάτρα- Η πρόγνωση
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες
Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν περιγράφουν κάτοικοι της Καλαμάτας, αρκετοί των οποίων έδωσαν μάχη με τα ορμητικά νερά για να σωθούν.
Λόγω της ισχυρής νεροποντής που έπληξε την περιοχή οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, που παρέσυραν αυτοκίνητα, μπήκαν σε σπίτια και καταστήματα και εγκλώβισαν ηλικιωμένους και παιδιά.
Δείτε το βίντεο του Alpha:
Πηγή βίντεο info secondary
Ξεκινά η καταγραφή των ζημιών
Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης η σύσκεψη στο διοικητήριο της Περιφέρειας στην Καλαμάτα, με τη συμμετοχή του κυβερνητικού κλιμακίου, που βρίσκεται από το μεσημέρι στην Μεσσηνία.
Επί της ουσίας, αποφασίστηκε να εφαρμοστούν τα ίδια μέτρα ανακούφισης των πληγέντων, που ελήφθησαν για τις καταστροφές που σημειώθηκαν στη Μεγαλόπολη, πριν από δύο μήνες, και στη Σκόπελο.
Ακόμη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, έθεσε μετ' επιτάσεως το ζήτημα με τα προβλήματα συσσώρευσης υδάτων στον αυτοκινητόδρομο που είναι κλειστός, επισημαίνοντας ότι ο παραχωρησιούχος έχει υποχρέωση να είναι ανοικτός ο εθνικός δρόμος συνεχώς και, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, ο υπουργός Υποδομών συμφώνησε με τον περιφερειάρχη και σημείωσε πως θα ελέγξει το ζήτημα αυτό και θα γίνουν όλα όσα απαιτούνται.
Ακόμη δόθηκε εντολή να συγκροτηθούν άμεσα συνεργεία από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες δήμων και περιφέρειας και να ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών σε όλα τα επίπεδα.
Αυτή την ώρα το κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέπτεται πληγείσες περιοχές στον Πάμισο.


Κλειστοί δρόμοι – Δεν λειτουργεί το αεροδρόμιο
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, λόγω της έντονης βροχόπτωσης η κυκλοφορία των οχημάτων, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει διακοπεί ή διεξάγεται με δυσχέρεια, στα εξής σημεία:
Στη Μεσσηνία έχει διακοπεί η κυκλοφορία:
α) 222 χιλιόμετρο Νέου Αυτοκινητοδρόμου Αθηνών- Τρίπολης- Καλαμάτας, στο ύψος του Αγίου Φλώρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και διεξάγεται από την παλαιά Ε.Ο. Καλαμάτας-Τρίπολης.
β) 1 χιλιόμετρο της Ε.Ο. Ασπροχώματος- Πύλου .
γ) 5 χιλιόμετρο Ασπροχώματος-Πύλου (είσοδος Μεσσήνης) γέφυρα Παμίσου.
δ) Επ. Ο. Αγίου Νικολάου-Τραχήλας.
Στο Νομό της Λακωνίας έχει διακοπεί η κυκλοφορία:
α) 19 - 21,5 χιλιόμετρο της Ε.Ο. Τάραψας - Μονεμβασιάς (Περιοχή Σκάλας) από τη γέφυρα του ποταμού Ευρώτα μέχρι την περιοχή Βλαχιώτη και παρακείμενων επαρχιακών και δημοτικών οδών.
β)13 χιλιόμετρο της Ε.Ο. Σκάλας-Γερακίου.
γ) 1 έως 1,3 χιλιόμετρο της Ε.Ο. Απιδέας- Αγίου Δημητρίου Ζάρακος.
δ) 1 έως 4 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Βλαχιώτη - Γούβες.
Με δυσχέρεια διεξάγεται η κυκλοφορία από το 43 έως το 43,2 χιλιόμετρο της Επαρχιακής οδού Σπάρτης - Αγίου Δημητρίου.
Τέλος αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον δρόμο Σπάρτης- Γυθείου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι έκλεισε έως τις 10 Σεπτεμβρίου ο αρχαιολογικός χώρος της Μεσσήνης και δεν εκτελούνται σήμερα όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Καλαμάτας, για λόγους ασφαλείας.
















Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










