Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Ελεγκτικό Συνέδριο κρίνει την τύχη του σιδηροδρομικού έργου Ψαθόπυργος - Ρίο - Το 2020 θα ξανασφυρίξει το τρένο στην Πάτρα

Το Ελεγκτικό Συνέδριο κρίνει την τύχη το...

Εξετάζεται η αίτηση για έγκριση της σύμβασης μεταξύ της ΕΡΓΟΣΕ και την αναδόχου εταιρείας

Το Ελεγκτικό Συνέδριο είναι αυτό που θα αποφανθεί για την πορεία του σιδηροδρομικού έργου Ψαθόπυργος - Ρίο. Σύμφωνα με  πληροφορίες του ypodomes.com για την Τετάρτη 8 Ιουνίου είχε προγραμματιστεί να εξεταστεί για τρίτη φορά, στο Ελεγκτικό Συνέδριο η αίτηση για έγκριση της σύμβασης μεταξύ της ΕΡΓΟΣΕ και την αναδόχου εταιρείας ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ. Μετά το διπλό μπλόκο της σύμβασης στο Ελεγκτικό Συνέδριο γίνεται άλλη μία προσπάθεια για να ανατραπεί η δύσκολη κατάσταση στο διαγωνισμό.

 

Σε περίπτωση έγκρισης το έργο θα προχωρήσει άμεσα, θα περάσει για κύρωση από τη Βουλή των Ελλήνων και θα υπογραφεί για να ξεκινήσουν τα έργα.

Σε περίπτωση νέας αρνητικής απόφασης οδεύουμε προς ακύρωση του διαγωνισμού και την προκήρυξη νέου που πιθανότατα θα περιλαμβάνει την παρούσα εργολαβία (την κατασκευή υποδομής στο τμήμα Ψαθόπυργος-Ρίο) αλλά και την επιδομή-ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Ροδοδάφνη-Ψαθόπυργος.

Ωστόσο όλα αυτά παραμένουν σενάρια καθώς όλα θα εξαρτηθούν από την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η απόφαση  θα γίνει γνωστή  σε περίπου ένα μήνα.

Στελέχη της κατασκευαστικής αγοράς επισημαίνουν στο ypodomes.coomότι υπάρχουν αρκετές ελπίδες να ανατραπεί η σημερινή κατάσταση καθώς έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν.

H ΕΡΓΟΣΕ κατά δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου της κου Θάνου Βούρδα έχει δηλώσει επανειλημένως ότι το τρένο θα φτάσει στην Πάτρα το 2020, καθώς αποτελεί δέσμευση της χώρας μας στην Ε.Ε.

Σε άλλη περίπτωση η Ελλάδα κινδυνεύει με απαίτηση επιστροφής όλως των κονδυλίων που έχει δώσει η ΕΕ εδώ και πολλά χρόνια για την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού διαδρόμου από το Κιάτο μέχρι την Πάτρα.

Χρονικά για να το καταφέρει αυτό η ΕΡΓΟΣΕ θα πρέπει να τρέξει σπριντ καθώς αναμένεται η προμελέτη από τον ΟΣΕ με την τελική πρόταση για χάραξη στο τμήμα Ρίο-Λιμένας Πάτρας, θα χρειαστεί διαβούλευση,να δημοπρατηθεί και να ξεκινήσει η υλοποίηση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα: Περιμένοντας το τρένο μέχρι το 2020 - Τα ... - Thebest.gr

Τρένο: Πάτρα-Καλαμάτα σε 2 ώρες με ταχύτητες έως 160χλμ - Thebest.gr

Πάτρα: Ατύχημα με τον προαστιακό στην Αγυιά ... - Thebest.gr

Πάτρα- Τρένο: Αντίθετοι στην επιφανειακή διέλευση οι ... - Thebest.gr

Πάτρα:Με υπόμνημα στο Υπουργείο Μεταφορών για το ... - Thebest.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις