Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πώς δρούσε το κύκλωμα που μετέφερε 700 κιλά στην Ζάκυνθο με σκάφος από την Πάτρα- Ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα στην Ευρώπη

Πώς δρούσε το κύκλωμα που μετέφερε 700 κ...

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης

Μεγάλη επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, βρίσκεται σε εξέλιξη, για την εξάρθρωση ενός από τα μεγαλύτερα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες της Ευρώπης, κυρίως όμως στις σκανδιναβικές χώρες.

Πρόκειται για πανευρωπαϊκό κύκλωμα που  δρούσε τα τελευταία χρόνια μεταφέροντας μέσω Ελλάδας ναρκωτικά όλων των ειδών, αποκομίζοντας κέρδη, που ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Mέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 15 μέλη της οργάνωσης και έχουν κατασχεθεί 678 κιλά ακατέργαστης κάνναβης. Επίσης έχουν κατασχεθεί ένα ταχύπλοο σκάφος και φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών, με τα οποία γινόταν η μεταφορά ναρκωτικών.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος είναι επιχειρηματίας στο χώρο των μεταφορών και θεωρείται «βαρόνος» ναρκωτικών στα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η κατασχεθείσα ποσότητα κάνναβης προοριζόταν για το Όσλο της Νορβηγίας, όπου η τιμή της είναι πολύ υψηλή.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, τα μέλη της οργάνωσης μετέφεραν με ταχύπλοα σκάφη τα ναρκωτικά από την Αλβανία στη Ζάκυνθο και από εκεί προωθούνταν σε διάφορα σημεία, απ' όπου με τα φορτηγά διεθνών μεταφορών, μεταφέρονταν στις άλλες χώρες της Ευρώπης.

Oι  πέντε Έλληνες που φέρονται σαν εγκέφαλοι του κυκλώματος ναρκωτικών, είχαν συνοδεύσει το εμπόρευμα τους στο νησί αλλά και άλλους δύο Ζακυνθινής καταγωγής στο χωριό Κυψέλη, όπου είχαν παραλάβει με φορτηγό και αποθηκεύσει το χασίς μέσα σε μαύρους σάκους ταξιδιού.

Τα 700 κιλά χασίς έφτασαν στην Ζάκυνθο το Σάββατο με σκάφος από την Πάτρα, τα ναρκωτικά τα παρέλαβαν οι δύο Ζακυνθινοί όπου τα μετέφεραν με φορτηγό στην οικεία τους ενός. Μαζί με τα ναρκωτικά στο νησί βρέθηκαν και πέντε διακινητές, οι οποίοι έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές της Αττικής, ώστε να κανονίσουν τις λεπτομέρειες της μεταφοράς των ναρκωτικών στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις