Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανηγύρισε το σαββατοκύριακο το ιερό Παρεκκλήσιο του Επισκοπείου Πατρών - Χοροστάτησε ο Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος

Πανηγύρισε το σαββατοκύριακο το ιερό Παρ...

Πλήθος πιστών παρακολούθησε τις ιερές ακολουθίες

Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του Επισκοπείου Πατρών, το οποίο βρίσκεται πίσω από το ναό του Πολιούχου μας Αποστόλου Ανδρέου.

Την παραμονή της εορτής, το Σάββατο 7 Μαΐου 2016, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Ανήμερα της εορτής, Κυριακή 8 Μαΐου, το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία κατά την οποία προεξήρχε και μίλησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος αναφέρθηκε στην σωτήρια ομολογία του Αποστόλου Θωμά αλλά και στην θεολογία του Ευαγγελιστού Ιωάννου που εστιάζεται στην θεότητα του δευτέρου προσώπου της Αγίας Τριάδος αλλά και στην αγάπη του Θεού προς τον άνθρωπο, την οποία αγάπη θα πρέπει να εκφράζει ο άνθρωπος προς τον Θεό με την τήρηση των θείων εντολών. Τέλος, προέτρεψε τους πιστούς να βιώνουν την Ανάσταση του Κυρίου μέσα σε έναν κόσμο άκοσμο και να δίδουν μαρτυρία Ιησού Χριστού Εσταυρωμένου και Αναστάντος εκ των νεκρών.

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε προς όλους τις θερμές Αναστάσιμες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις