Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτ.Ελλάδα: Παγιδευμένη στις παρατάσεις η Πατρών-Πύργου- Σε εκκρεμότητα η υπογραφή του σιδηροδρομικού τμήματος Ψαθόπυργος-Ρίο

Δυτ.Ελλάδα: Παγιδευμένη στις παρατάσεις ...

Φαύλος κύκλος παρατάσεων - καθυστερήσεων στις δημοπρατήσεις μεγάλων έργων

Η μοίρα των παρατάσεων συνεχίζεται και τον Μάιο με τις φετινές δημοπρατήσεις έργων να κοντεύουν να πιάσουν τα χαμηλότερα νούμερα εδώ και χρόνια.

Παγιδευμένες στις συνεχείς παρατάσεις παραμένουν οι εργολαβίες του Αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος καθώς η προγραμματισμένη (ύστερα από αποτυχημένη προσπάθεια) για τη 2η εργολαβία δεν θα διεξαχθεί λόγω της απεργίας της ΑΔΕΔΥ αλλά και των μηχανικών του Δημοσίου.

Την ίδια ώρα σε νέα παράταση οδηγείται το μεγάλο έργο της Κρήτης για το Νέο Αεροδρόμιο στο Καστέλι, έργο που ήταν να δημοπρατηθεί αύριο, σκορπώντας απογοήτευση τόσο στην κατασκευαστική κοινότητα όσο και στους Κρητικού που περιμένουν την υλοποίηση αυτού του project από το 2009.

Η ...κατάρα των φετινών παρατάσεων έργων αναμένεται να συνεχιστεί μέσα στο μήνα, λόγω των κινητοποιήσεων και αντιδράσεων που υπάρχουν λόγω του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου.

Τα επόμενα έργα στη σειρά που μπαίνουν σε κύκλο παράτασης είναι τα έργα για την 1η εργολαβία της Πατρών-Πύργου (Πύργος-Δουναίικα) στις 17 του μήνα και το μεγάλο έργο παραχώρησης για το Εμπορευματικό Κέντρο στο Θριάσιο Πεδίο.

Αυτά φυσικά όσον αφορά τα μεγάλα έργα της χώρας καθώς υπάρχουν και τα έργα μικρότερου κόστους που δημοπρατούνται από ΟΤΑ ή άλλες ΔΕΚΟ που επίσης πλήττονται.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι αυτές οι παρατάσεις είναι απόρροια προηγούμενων παρατάσεων μέσα στο 2016. Την ίδια ώρα παραμένουν σε εκκρεμότητα οι υπογραφές έργων από το ...2014 και αφορά 2 μεγάλα οδικά έργα της Κρήτης (Αγία Βαρβάρα-Απομαρμά και Πάνορμος-Εξάντης) 2 μεγάλα σιδηροδρομικά έργα του 2015 (Ψαθόπυργος-Ρίο και Πολύκαστρο-Ειδομένη) και άλλα σημαντικά έργα.

Σε καθεστώς αναμονής λόγω καθυστέρησης έναρξης του ΕΣΠΑ είναι και πολλά έργα που είναι προγραμματισμένα να χρηματοδοτηθούν από το τρέχων πρόγραμμα και αφορούν έργα οδικά, σιδηροδρομικά, περιβάλλοντος κ.α.

Αυτοκινητόδρομος Πατρών-Πύργου: Στην αναμονή για τη - Thebest.gr

Oι υποδομές που θα αλλάξουν τη χώρα και τη Δυτική Ελλάδα ως το 2020 - Ποια μεγάλα έργα ολοκληρώνονται

Τα 40 κορυφαία έργα υποδομής που κατασκευάζονται ... - Thebest.gr

Εικόνα εγκατάλειψης στο σιδηροδρομικό δίκτυο της ... - Thebest.gr

ypodomes.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις