Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αλέξης Μητρόπουλος στο thebest.gr για το ασφαλιστικό:Η κυβέρνηση τιμωρεί τους ασφαλισμένους για κακοδιαχείριση που δεν έκαναν-Τι λέει για το αγγελιόσημο-ΗΧΗΤΙΚΟ

 Αλέξης Μητρόπουλος στο thebest.gr για τ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

"Την πληρώνουν" οι ασφαλισμένοι

Σε έξι βασικές δομικές αρχές εντοπίζει η ΕΝΥΠΕΚΚ και ο βουλευτής - εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος τον συνταξιοδοτικό νεο-θατσερισμό, όπως χαρακτηρίζει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και τον τρόπο που αυτό καλείται να σώσει τα ταμεία του κράτους. Ο ίδιος μιλώντας στο thebest.gr κατήγγειλε ξανά τους λανθασμένους χειρισμούς της κυβέρνησης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στοn πόρο των ταμείων των δημοσιογράφων, το αγγελιόσημο.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ

Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο από το νομοσχέδιο αυτό προκύπτει η παντελής αδυναμία υποστήριξης του κόσμου της Μισθωτής και Ανεξάρτητης Εργασίας, των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών κατακτήσεων και η παραπέρα ενίσχυσή τους. Συνοπτικά η σκληρή αυτή ταξική νεοφιλελεύθερη παρέμβαση συνοψίζεται στις παρακάτω συντεταγμένες-δομικές αρχές:

α) «Αρχή της διάσωσης» του χρεοκοπημένου από τα Μνημόνια συστήματος, αποκλειστικά με πόρους των συνταξιούχων-ασφαλισμένων, της κοινωνίας ολόκληρης.

β) «Αρχή της εγγύησης από το κράτος μόνο της εθνικής σύνταξης», αφού εφεξής η κρατική χρηματοδότηση περιορίζεται ΜΟΝΟ στη χορήγησή της.

γ) «Αρχή του διαχωρισμού της σύνταξης» σε δύο διακριτά τμήματα (εθνικό-ανταποδοτικό)σύμφωνα με τους προηγούμενους μνημονιακούς νόμους (ν. 3863/2010, 3865/2010, 4093/2012), γεγονός που προαναγγέλλει την κατάργηση στο μέλλον της «εθνικής», αφού το κράτος θα απομακρύνεται διαρκώς από τη χρηματοδότηση του συστήματος.

δ) «Αρχή του μηδενικού ελλείμματος» ουσιαστικά για όλες τις παροχές: κύρια σύνταξη (ως προς το ανταποδοτικό της τμήμα), επικουρική, μερισματική, εφάπαξ.

ε) «Αρχή της αυτόματης μείωσης των συντάξεων» ή «ρήτρα 2060», αφού η κυβερνητική πρόταση επικυρώνει την ισχύ μέχρι το 2060 της δρακόντειας ρήτρας των προηγούμενων μνημονιακών ασφαλιστικών νόμων (αρχικά με το άρθρο 37 παρ. 1 ν. 3863/2010, ν. 3865/2010 κ.ά.) γιακατ’ανώτατο όριο ετήσιας αύξησης της συνταξιοδοτικής δαπάνης στο 2,5% του ΑΕΠ, ανεξαρτήτως των αναγκών του Ασφαλιστικού Συστήματος και του αριθμού των συνταξιούχων που με την προϊούσα γήρανση του πληθυσμού γίνεται ολο και μεγαλύτερος.

στ) «Αρχή της αποκοινωνικοποίησης της Κοινωνικής Ασφάλισης» ή «Ρήτρα κατάργησης της κοινωνικής συμμετοχής» («κοινωνικό μέρισμα») από όλους τους πυλώνες του Συστήματος ανεξαρτήτως συνταξιοδοτικών απολαβών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις