Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σαράντα χρόνια Λύκειο Ελληνίδων Πατρών

Σαράντα χρόνια Λύκειο Ελληνίδων Πατρών

Τα γιορτάζει φέτος

"40 χρόνια δεν μπορεί να πει κανείς ότι είναι λίγα. 40 χρόνια είναι μισή ζωή... τόση είναι σχεδόν η ζωή που τα παλιά, τα πρώτα μέλη είτε διοικητικά είτε και απλά αφιέρωσαν με υπομονή, με επιμονή, με πείσμα και σθένος στο Λύκειο των Ελληνίδων Παράρτημα Πάτρας", αναφέρει το Λύκειο Ελληνίδων Πατρών και η ανακοίνωση συνεχίζει:

Ήταν τότε λίγο μετά τα μέσα της δεκαετίας του 70’ που η αείμνηστη Ολύβια Σώκαρη – Ιγγλέση αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να επανιδρύσει το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών. Με περίσσιο θάρρος για την εποχή εκείνη, συγκεντρώνει μια ομάδα επιφανών κυριών της πόλης των Πατρών και καταφέρνει μαζί τους να ξαναζωντανέψει το Παράρτημα του Λυκείου της Πάτρας και όλα όσα το Λύκειο των Ελληνίδων πρεσβεύει.

Την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου του 1976, δεκαοκτώ μέλη υπογράφουν την ιδρυτική πράξη του γυναικείου πολιτιστικού σωματείου. Λίγο μετά τα ιδρυτικά μέλη πραγματοποιούν τη πρώτη Γενική Συνέλευση και την 1η Νοεμβρίου του 1976 εκλέγεται δια μυστικής ψηφοφορίας το 1ο Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου Ελληνίδων Πατρών. Έτσι λοιπόν αρχίζει και γράφεται η ιστορία...

Εκείνη η συνάντηση του Οκτώβρη ήταν η αφορμή να δημιουργηθεί μια ζωντανή, ευλογημένη ελληνική οικογένεια. Γιατί έτσι πολύ απλά το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών είναι μια οικογένεια που δεν διαφέρει σε τίποτα από την κανονική.

 

Μια οικογένεια... με μωρά, με παιδιά και με γονείς, με παππούδες και γιαγιάδες, με θείους και ανήψια, με αδέλφια και ξαδέλφια, με κουμπάρους και με φίλους κολλητούς.

Μια οικογένεια... που βιώνει την ζωή και τον θάνατο, τον έρωτα και τον χωρισμό, την χαρά και την λύπη, τον ενθουσιασμό και την απογοήτευση, την συνεργασία και την αδιαφορία.

Μια οικογένεια... που σέβεται τούτο το κόσμο που ζεί, αυτούς που τον είχαν πρώτα και αυτούς που τον καρτερούνε.

Μια οικογένεια... που πλάθει την γλώσσα σε τραγούδια, που μετατρέπει την πνοή σε μελωδία και που καταλήγει την κίνηση σε χορό.

Μια οικογένεια... που ζεί για να διασώζει την ελληνική μας πολιτιστική κληρονομιά, που βρίσκει ουσία στην παράδοση του τόπου μας και που αρματώνεται και γίνεται πιο δυνατή διαδίδοντάς την.

Μια οικογένεια... που έχει περάσει από σαράντα κύματα όσα ακριβώς και τα χρόνια που αριθμεί, μα παραμένει ένας σταθερός, δυναμικός και μαχητικός πυλώνας προάσπισης του ελληνικού μας πλούτου.

Μην ξεχνάμε αυτά τα 40 χρόνια από το 1976 έως το 2016 της επανίδρυσης του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών είναι αρκετά για να έχει κρύψει η ζωή σχεδόν τα πάντα μέσα σε αυτά!!!

Αυτά τα 40 χρόνια γιορτάζει φέτος το Λύκειο των Ελληνίδων Παράρτημα Πάτρας τιμώντας, τις πρωτοπόρες κυρίες των Πατρών που το επανίδρυσαν, τα πατρινόπουλα που όλα αυτά τα χρόνια το ακολούθησαν πιστά, το δάσκαλο του Λυκείου που ακούραστα ελευθερώνει ογκόλιθους ελληνικής παράδοσης και όλους εκείνους που εθελοντικά βάζουν το λιθαράκι τους στην διαφύλαξη της ελληνικής μας κληρονομιά.

Η Πρόεδρος, το ΔΣ, τα μέλη, οι φίλου του Λυκείου δίνουν την ευχή και συνάμα υπόσχεση το Λύκειο να συνεχίσει να στέκεται ακλόνητο και να προσφέρει σε πολλές γενιές και γενιές πατρινόπουλων ακόμα μαθήτατα πολιτισμού, δημιουργίας και εθελοντισμού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις