Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: "Ζητάμε την βοήθεια των θεσμών για το δικαίωμα στην ζωή" - Oι απόφοιτοι του ΚΕΘΕΑ Οξυγόνο για την καταδίκη απεξαρτημένου

Πάτρα: "Ζητάμε την βοήθεια των θεσμ...

Είχε παρανομήσει την περίοδο που ήταν χρήστης

Σε ανακοίνωσή τους οι Απόφοιτοι του ΚΕΘΕΑ Οξυγόνο αναφέρουν: "Εμείς οι απόφοιτοι του ΚΕΘΕΑ Οξυγόνο νιώθουμε την ανάγκη με αφορμή την πρόσφατη καταδίκη του απόφοιτου και φίλου μας Γιώργο Χριστόπουλου για αδίκημα του παρελθόντος σχετιζόμενο με την χρήση και την εξάρτηση του από αυτήν, να παραθέσουμε τα εξής:

 

Η διαδικασία της απεξάρτησης , όπως το ΚΕΘΕΑ την παρέχει, είναι μια διαδικασία στεγνή, μακρόχρονη, δύσκολη και αφορά άτομα που έχουν ή είχαν πρόβλημα με τη χρήση. Στην πορεία αυτή ο καθένας μας ήρθε πολλές φορές αντιμέτωπος με τον ίδιο του τον εαυτό. Το κοινό σημείο όλων όσων τα καταφέραμε, συμπεριλαμβανομένου και του Γιώργου, είναι πως σε αυτήν την επίπονη διαδικασία οραματιστήκαμε τον εαυτό μας καθαρό και ισότιμο μέλος του κοινωνικού συνόλου. Γι΄αυτό και στην θέση που είχαν κάποτε στην ζωή μας η παραβατικότητα, η εξαθλίωση, η απομόνωση και το περιθώριο τώρα βρίσκονται αξίες, ιδανικά και συνήθειες που χαρακτηρίζουν όλους εσάς. Κάναμε τρόπο ζωής μας την προσπάθεια για αλλαγή και αυτό μας έχει καταστήσει σήμερα ισάξιους και ισότιμους με οποιοδήποτε άλλο υγιές μέλος της κοινωνίας μας.

 

Σήμερα, είμαστε άνθρωποι επανενταγμένοι πλήρως στην κοινωνία και συνεισφέρουμε νόμιμα στις υποχρεώσεις που έχουμε απέναντι στο κράτος, δεν έχουμε παραβατική συμπεριφορά και βαδίζουμε με γνώμονα την νόμιμη και καθαρή οδό της ζωής.

 

Στο παρελθόν κάποιοι από εμάς δημιούργησαν νομικές εκκρεμότητες που στην πλειοψηφία πήγαζαν από την χρήση. Η ίδια η πολιτεία μερίμνησε επ αυτου και αναγνωρίζοντας την προσπάθεια μας, μας έδωσε την δυνατότητα με νομοθετικές παρεμβάσεις να επανενταχθούμε με επιτυχία στην κοινωνία μας. Ο χρόνος δε διαγράφει κανένα αδίκημα και αυτό είναι κάτι που κανείς μας δεν αμφισβητεί. Αναμφισβήτητη όμως είναι και η αλλαγή που επιτυγχάνει στην ζωή του κάθε απόφοιτος του ΚΕΘΕΑ όπως το πέτυχε και ο Γιώργος.

 

Σαν απόφοιτοι του ΚΕΘΕΑ Οξυγόνο αλλά και σαν φίλοι του Γιώργου δεν επιζητούμε κάποια ειδική μεταχείριση στο προσωπο του, εύνοια ή χάρη αλλά την αδιαπραγμάτευτη εφαρμογή της νομοθεσίας όπως αυτή ισχύει σήμερα για περιπτώσεις σαν την δική του.Αυτό που ζητάμε είναι να λάβετε υπόψη σας τις ευεργετικές για εμάς νομοθετικές ρυθμίσεις της πολιτείας. Ζητάμε την βοήθεια των θεσμών για το δικαίωμα στην ζωή. Ζητάμε να μας αναγνωριστεί με βάση τους νόμους του κράτους η προσπάθεια μας για ομαλή και καθαρή επανένταξη μας στο κοινωνικό σύνολο".

 

 

Με εκτίμηση,

Οι Απόφοιτοι του ΚΕΘΕΑ Οξυγόνο

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα:Όλο και περισσότεροι στα ναρκωτικά, αλλά λιγότεροι στην απεξάρτηση - ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ από το ΚΕΘΕΑ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις