Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αυτός είναι ο όρκος του Αλέξη Τσίπρα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον ελληνικό Λαό - ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Αυτός είναι ο όρκος του Αλέξη Τσίπρα προ...

Έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

16.03: Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα τηρώ πάντα το σύνταγμα και τους νόμους και το γενικό συμφέρον του Λαού, είπε ο νέος πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και προς τον Ελληνικό Λαό.

16.01: Ξεκίνα η πολιτική ορκομωσία του νέου Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

 

15. 48: Στο σύντομο διάλογό του με τον Κάρολο Παπούλια, ο κ. Τσίπρας τον ενημέρωσε πως υπάρχει η απαραίτητη πλειοψηφία και δεν χρειάζεται διερευνητική εντολή, αλλά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Μετά τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωσε πως θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, είπε ο Αλ. Τσίπρας στον Κ. Παπούλια, ο οποίος του έδωσε και τυπικά βάσει Συντάγματος την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τού απάντησε πως θα κάνει αυτό που ορίζει το Σύνταγμα, να του αναθέσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, αφού πρώτα τον ορκίσει ορωθυπουργό.

Ο κ. Τσίπρας τότε απάντησε πως καλό θα ήταν να επισπευστούν οι διαδικασίες, γιατί την κυβέρνηση την περιμένει ανηφορικός δρόμος.

15.45: Κατ' ιδίαν συνάντηση αυτήν την ώρα του κ. Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια - Στις 16.00 η ορκωμοσία.

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, για να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να ορκιστεί. Είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός θα δώσει πολιτικό όρκο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις