Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σε "επιφυλακή" για τα φρεάτια οι επαγγελματίες στα Ταμπάχανα

Πάτρα: Σε "επιφυλακή" για τα φ...

Προχωρούν οι εργασίες

Ο αγωγός σκεπάστηκε και οι εργασίες προχωρούν, αν και το αρχικό χρονοδιάγραμμα των 45 ημερών ξεπεράστηκε για την πλατεία Ταμπαχάνων στο πλαίσιο της κατασκευής της μίνι περιμετρικής. Ωστόσο, όπως επισημαίνει η ιδιοκτήτρια επιχείρησης στην περιοχή Νίκη Ντούκα υπάρχει ανησυχία για το ύψος των φρεατίων και για το αν θα χρειαστεί να μπουν μηχανήματα στο κομμάτι από ΣΤ! Συντάγματος και Μακρυνόρους έως και την συμβολή της με την Μεσσάτιδος και την 12ου Συντάγματος

Σύμφωνα με την κ. Ντούκα:."Μετά την απόφαση του συμβουλίου Νεωτέρων και την οριστική αποχώρηση από τον κόμβο της αρχαιολογικής υπηρεσίας, με την κατάχωση του αγωγού που έγινε την 6/11,ο οποίος  κατασκευάστηκε  κατά την γνώμη μας για  αγωγός, χρησιμοποιήθηκε και σαν δίοδος διαφυγής βεβαίως σκλαβωμένων και "κολασμένων", πλην όμως πέθανε σαν βασιλιάς, αφήνοντας πίσω του διαφωνίες έως έριδες για τον λόγο και τρόπο της κατασκευής του, -μυστικά από τον στρατό η φανερά από τον δήμο της πόλης--όπως και για την χρηστικότητά του. Να θυμίσουμε πώς με τούτα και με 'κείνα ξεπεράστηκε το χρονοδιάγραμμα των 45 ημερών και ήδη βρισκόμαστε στον 3ο μήνα "εργασιών. Είχαν λοιπόν μείνει από 23/10 να γίνουν οι εργασίες από τον ΟΤΕ, οι οποίες ολοκληρώνονται τελικά αύριο με καθυστέρηση κάποιων ημερών και την Παρασκευή 7/11 ξεκαλούπωσαν το φρεάτιο, πού είχε φτιαχτεί για τα καλώδια  του παραπάνω οργανισμού και σαν να μας φάνηκε πολύ ψηλά δεδομένου ότι είναι στην αρχή της ΣΤ! Συντάγματος, για την οποία οδό υπήρχαν τα σχέδια από 40cm έως και 60cm ανύψωση.

Παρεμπιπτόντως να αναφέρουμε ότι η παραπάνω οδός δεν αναφέρεται στις κυκλοφοριακές μελέτες του δήμου κάτι που αναφέραμε στην αρμόδια υπηρεσία. Απευθυνθήκαμε λοιπόν και στον μηχανικό της περιφέρειας πού εποπτεύει το έργο και στην εταιρεία οι οποίοι μας διαβεβαίωσαν ότι δεν είναι ψηλά και δεν θα χρειαστεί να μπουν στο κομμάτι από ΣΤ! Συντάγματος και Μακρυνόρους έως και την συμβολή της με την Μεσσάτιδος και την 12ου Συντάγματος θυμίσουμε ότι απόφαση καταστημάτων και κατοίκων είναι να μην μπουν μηχανήματα με κανένα τρόπο να επιχειρήσουν στο επίμαχο κομμάτι για λόγους τούς οποίους έχουμε γνωστοποιήσει και εγγράφως στις αρμόδιες υπηρεσίες και έχουμε και τήν διαβεβαίωση των κκ περιφερειάρχη και αντιπεριφερειάρχη ότι δεν θα γίνει ανύψωση και δεν θα μπουν μηχανήματα στο κομμάτι αυτό. Τούς καλούμε λοιπόν να ξαναμετρήσουν  καί να σιγουρευτούν ότι όντως δεν είναι ψηλά τα φρεάτια αλλά κι άν είναι, να τούς θυμίσουμε πώς για ένα τέτοιο έργο πνοής για την πόλη, αξίζει να επιστρατεύσουμε και την νέα τεχνολογία όπως αδιατάρακτη κοπή μπετόν πού εφαρμόζεται σε "κούρεμα" φρεατίων κλπ, ώστε να μήν υπάρξουν προβλήματα. Εμμένουμε στις αποφάσεις μας και δέν θα δεχτούμε οποιαδήποτε δικαιολογία για εργασίες στο κομμάτι πού αναφέρουμε πράγμα το οποίο είχαμε γνωστοποιήσει και στην Δομοκάτ και δη στον κ.Αλέξανδρο Καρατζιά απ' τήν πρώτη μέρα πού ήρθαν στο εργοτάξιο και στην περιφέρεια, τόσο σε συνομιλίες μας μαζί τους όσο και σε συγκεντρώσεις μας, ακόμα  και στα έγγραφά μας προς τις υπηρεσίες. Ελπίζουμε να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα και να μην έχουμε ούτε εκπλήξεις ούτε αιφνιδιασμούς. Αλλιώς εδώ είμαστε...και μας γνωρίζετε... και η υπομονή μας και η ανοχή μας τελείωσαν".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις