Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Αυτό το σαββατοκύριακο στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων, το σεμινάριο λυρικής ερμηνείας με τον βαρύτονο Δημήτρη Τηλιακό

Αυτό το σαββατοκύριακο στο Δημοτικό θέατ...

Διοργανώνεται από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Ως γνωστό ένα ενδιαφέρον σεμινάριο ερμηνείας λυρικού τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, με το οποίο και θα εγκαινιαστεί η νέα διδακτική περίοδος στο Εργαστήρι λυρικού τραγουδιού του θεάτρου.

Πρόκειται για το σεμινάριο λυρικής ερμηνείας που θα κάνει ο διακεκριμένος βαρύτονος Δημήτρης Τηλιακός με θέμα «Η φωνή στη σκηνή».

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014, από τις 10:00 έως 14:00 και από τις 18:00 έως 22:00.

Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να προετοιμάσουν και να παρουσιάσουν από μνήμης 3 ή 4 κομμάτια της επιλογής τους από το ρεπερτόριο της όπερας ή του lied. Οι επιλογές του κάθε συμμετέχοντος πρέπει να ανήκουν κατά προτίμηση σε διαφορετικά μεταξύ τους ύφη, εποχές και γλώσσες.

Οι συμμετέχοντες  θα χρειαστεί να έχουν και την παρουσία συνοδού στο πιάνο κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.

Τα δίδακτρα για τους ενεργά συμμετέχοντες είναι 30€, ενώ για τους ακροατές 10€.

Στο μεταξύ το Εργαστήριο Μουσικού Θεάτρου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας διοργανώνει ακρόαση για τη στελέχωση του δυναμικού του κατά τη νέα διδακτική περίοδο καθώς και τη μελλοντική του δραστηριότητα.

Η ακρόαση είναι ανοιχτή σε λυρικούς τραγουδιστές ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας, καθώς και σε εκτελεστές μουσικών οργάνων που ενδιαφέρονται για το μουσικό θέατρο.

Οι συμμετέχοντες τραγουδιστές θα κληθούν να εκτελέσουν:

α. Ένα σολιστικό κομμάτι από όπερα ή οπερέτα της επιλογής τους στην πρωτότυπη γλώσσα

β. Ένα κομμάτι στην ελληνική γλώσσα.

Οι μουσικοί που θα λάβουν μέρος, θα κληθούν να εκτελέσουν:

α. Ένα σολιστικό κομμάτι της επιλογής τους

β. Ένα τραγούδι της επιλογής τους στην ελληνική γλώσσα.

Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων ,  την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014, στις 18:00.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν στα γραφεία του θεάτρου, Λ. Όθωνος Αμαλίας 6, ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] , με την ένδειξη «Ακρόαση ΕΜΘ», τα ακόλουθα στοιχεία:

α. το βιογραφικό τους σημείωμα συνοδευόμενο από φωτογραφία και τα στοιχεία επικοινωνίας τους

β. τον τύπο φωνής / το όργανο που παίζουν.

γ. τον τίτλο των κομματιών που προτίθενται να ερμηνεύσουν στην ακρόαση.

Για την ακρόαση των τραγουδιστών απαιτείται η παρουσία συνοδού στο πιάνο. Οι αιτήσεις πρέπει να σταλούν το αργότερο έως την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2610 623730.

Να προσθέσουμε πως ο Δημήτρης Τηλιακός έχει γεννηθεί στη Ρόδο και έχει σπουδάσει κλασικό τραγούδι στην Αθήνα με τον Κώστα Πασχάλη και στη συνέχεια το 1996 με διετή υποτροφία ''Μαρία Κάλλας'' στην Μουσική ακαδημία του Μονάχου με την Δάφνη Ευαγγελάτου.

Το 1997 κέρδισε το βραβείο του διαγωνισμού W. D. Fassbaender και την ίδια χρονιά πρωτοεμφανίστηκε τραγουδώντας τον Conte Almaviva (Le nozze di Fiaro) στο Prinzregententheater του Μονάχου και αμέσως μετά υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Κρατική Όπερα της Νυρεμβέργης θέατρο στο οποίο τραγούδησε τους πιο σημαντικούς ρόλους του ρεπερτορίου του.

Έχει τραγουδήσει σε σημαντικά θέατρα και αίθουσες συναυλιών του κόσμου όπως Sala Sao Paolo, Tokyo Suntory Hall, Munchner Bienale, Opera Toulon,Tokyo National Opera, Tchaikovsky Concert Hall, London Royal Opera House,Opera National de Paris κ.α.

Συνεργάστηκε με σημαντικούς μαέστρους και σκηνοθέτες της εποχής μας και πρόσφατα ηχογράφησε την όπερα Διδώ και Αινείας του Purcell για την εταιρεία Alpha όπως και τον Macbeth του Verdi σε dvd από την εταιρεία Bell Air.

*Καλλιτεχνικός υπεύθυνος στο Εργαστήρι λυρικού τραγουδιού είναι ο Χαράλαμπος Γωγιός ενώ σε σκηνοθετικό επίπεδο συνεργάζεται ο Αλέξανδρος Ευκλείδης, ο οποίος τη νέα χειμερινή περίοδο θα σκηνοθετήσει στην Εθνική Λυρική Σκηνή τη νέα όπερα του Γιώργου Κουμεντάκη "Η φόνισσα". Η πρεμιέρα έχει οριστεί για τις 19 Νοεμβρίου 2014. Η μουσική διεύθυνση θα είναι του Βασίλη Χριστόπουλου. Ο Αλέξανδρος Ευκλείδης σκηνοθέτησε μαζί με τον Δημήτρη Δημόπουλο το περασμένο καλοκαίρι για το Εργαστήρι λυρικού θεάτρου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας την "Σατανερί" του Θεόφραστου Σακελλαρίδη που παρουσιάστηκε με επιτυχία στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View