Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Αγιασμός και έναρξη για το Εργαστήρι Καραγκιόζη στο Περί Σκιών του Χρήστου Πατρινού - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Αγιασμός και έναρξη για το Εργαστήρι Καρ...

Στο Περί Σκιών στην οδό Νόρμαν, λειτουργεί με εκθετήριο φιγούρας και σκηνικών θεάτρου σκιών

Ξεκίνησε ο νέος κύκλος του Εργαστηρίου καλλιτεχνικής και δημιουργικής έκφρασης για παιδιά, που επικεντρώνεται στο θέατρο σκιών και τον παραδοσιακό Καραγκιόζη, στο Περί Σκιών (στην οδό Νόρμαν 18-20, Αγ. Διονύσιος-Πάτρα).

Παλιοί-νέοι συμμετέχοντες μαθητές, γονείς, φίλοι αλλά και λάτρεις της λαϊκής τέχνης της πόλης έδωσαν το παρόν στον αγιασμό της έναρξης του φετινού κύκλου εργαστηρίων.

Ο βετεράνος καραγκιοζοπαίχτης Χρήστος Πατρινός που επιμελείται και διευθύνει το «Περί Σκιών» ευχαρίστησε θερμά όλους όσους παραβρέθηκαν και ενημέρωσε το εκλεκτό κοινό που παρακολουθούσε με αμείωτο ενδιαφέρον για το πολιτιστικό πρόγραμμα των παιδιών και τις πολιτιστικές καινοτόμες δράσεις με παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Περί Σκιών κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Οι δηλώσεις συμμετοχής αγοριών και κοριτσιών συνεχίζονται καθημερινά στα τηλέφωνα 697 7355402, 694 7938358 με άξονες τη τέχνη και την ιστορία του θεάτρου σκιών, μίμηση και κίνηση φιγούρας, υποκριτική-αυτοσχεδιασμός, κατασκευή χειροποίητων φιγούρων-σκηνικών, αγωγή προφορικού λόγου, συγγραφή θεατρικών κειμένων, τεχνικές και παραστάσεις Καραγκιόζη από τα παιδιά.

Οι μικροί φίλοι αφού γεύτηκαν τα γλυκίσματα παρακολούθησαν και την ξεκαρδιστική παράσταση του κ. Πατρινού. Αυτή τη φορά όμως για βοηθό στον μπερντέ δεν είχε το γιό του αλλά τους μικρούς καραγκιοζοπαίχτες που συμμετείχαν στο περσινό εργαστήρι.

Το Περί Σκιών λειτουργεί με εκθετήριο φιγούρας και σκηνικών θεάτρου σκιών ενώ ο χώρος είναι επισκέψιμος για το κοινό. Προγραμματίζονται επισκέψεις σχολείων με ενημέρωση των μαθητών για την ιστορία του θεάτρου σκιών και παράσταση Καραγκιόζη από τον καραγκιοζοπαίχτη Χρ. Πατρινό. Κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιούνται παραστάσεις ποικίλου ρεπερτορίου και θα γίνονται παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις ζωγραφικής-φωτογραφίας και ομιλίες-διαλέξεις από καραγκιοζοπαίχτες, σκηνοθέτες, ηθοποιούς, καλλιτέχνες, ερευνητές-καθηγητές πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που έχουν ασχοληθεί στενά με τον ξυπόλυτο ήρωα και το θέατρο σκιών.

*Το αγιασμό για τη νέα περίοδο τέλεσε στο «Περί Σκιών» ο εφημέριος του ιερού ναού Αγ. Διονυσίου πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Κατωπόδης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View