Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συνάντηση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης με εκπρόσωπο του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ CTY Greece του Κολλεγίου Ανατόλια και του Πανεπιστημίου Johns Hopkins

Συνάντηση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκ...

Τί συζήτησαν

Τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014 στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ) πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας μεταξύ του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Γιώργου Παναγιωτόπουλου και των κ.κ. Αποστόλου Αντωνίου, Διευθυντή του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ CTY Greece του Κολλεγίου Ανατόλια και Suzanna M. Holm, Υπεύθυνης Διαχείρισης Προγραμμάτων για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν επίσης ο Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π/θμιας Εκπαίδευσης κ. Μπαρής Θεόδωρος και η Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ/θμιας Εκπαίδευσης κ. Χριστοπούλου Σοφία.

Το συγκεκριμένο Κέντρο (CTY Greece) έχει ως στόχο να εντοπίσει μαθητές με ιδιαίτερες δεξιότητες και ταλέντα  όπως επίσης και παιδιά με μεγάλη αγάπη για τη μάθηση, και να υποστηρίξει εμπράκτως την ενίσχυση των ικανοτήτων τους με μία σειρά καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων.

Η υλοποίηση των προγραμμάτων του CTY Greece γίνεται με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» σε συνεργασία με το αντίστοιχο Κέντρο του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Τα προγράμματα απευθύνονται σε μαθητές από τη Β’ έως και την Στ’ Δημοτικού, όλων των τάξεων του Γυμνασίου, καθώς και της Α’ Λυκείου οι οποίοι θα επιλεγούν ύστερα από  συγκεκριμένες εξετάσεις.

Στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οι εξετάσεις θα λάβουν χώρα στην πόλη της Πάτρας στις 22 Φεβρουαρίου 2014.

Αναφορικά με τη λειτουργία του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ CTY Greece του Κολλεγίου Ανατόλια αλλά και τη δυνατότητα συμμετοχής σε αυτό μαθητών και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε:

«Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας στηρίζει κάθε πρωτοβουλία, κάθε δράση, η οποία μπορεί να δώσει στο σύνολο της μαθητικής κοινότητας της περιοχής ευθύνης της τη δυνατότητα να ενισχύσει την προσωπική και πνευματική της ανάπτυξη και να καλλιεργήσει τις ιδιαίτερες γνώσεις, δυνατότητες και δεξιότητες που διαθέτει.

Ιδιαίτερα σε εποχές κρίσης, σαν αυτή που διανύουμε, ο τόπος μας έχει την ανάγκη να διαχωρίσουμε τη θέση μας από πρακτικές και λειτουργίες του παρελθόντος και να προτάξουμε την καινοτομία και τη δημιουργικότητα δίνοντας την ευκαιρία στη νέα γενιά, στο μέλλον της χώρας μας να αναδείξει και να αναπτύξει τα ιδιαίτερα ταλέντα της μέσα από κατάλληλα διαμορφωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας, αποτελώντας ως  εκ τούτου την ελπίδα για ένα καλύτερο και περισσότερο αισιόδοξο μέλλον».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις