Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δείτε ΦΩΤΟ από τον εορτασμό των Ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσοστόμου και της χειροτονίας του π. Νικολάου Μεσσαλά

Δείτε ΦΩΤΟ από τον εορτασμό των Ονομαστη...

Στην Μονή Γηροκομείου τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014 – Τελέστηκε και μνημόσυνο για τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο

Με σεμνότητα εορτάστηκε και φέτος στην Πάτρα η Εορτή του εν Αγίοις πατρός ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου, κατά την οποία έχει τα ονομαστήρια του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014, παραμονή της εορτής, το απόγευμα τελέστηκε στην Ιερά Μονή Γηροκομείου Πατρών ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.κ. Ιερόθεος.

Συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριος, ο οποίος και μίλησε επικαίρως καθώς επίσης και ο σεπτός Ποιμενάρχης της Μητροπόλεως των Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Την κυριώνυμο ημέρα, με ανάμεικτα συναισθήματα απεριορίστου τιμής και εγκαρδίου σεβασμού και αγάπης ο Ιερός Κλήρος, ο ευσεβής Λαός και οι Άρχοντες του τόπου τίμησαν τόσο την Αγία Μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, όσο καθώς και τα ονομαστήρια του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Χρυσοστόμου.

Στην Ιερά Μονή Γηροκομείου Πατρών, μέσα σε ιδιαίτερα κατανυκτική και ευλαβική ατμόσφαιρα, τελέστηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του κ.κ. Χρυσοστόμου. Ως συλλειτουργοί του παρέστησαν οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος, Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος, Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος,  Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους κ. Θεόκλητος και Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ.κ. Αμβρόσιος. Επίσης παρών ήταν και ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας από το νομό Αρκαδίας κ.κ. Αλέξανδρος.

Κατά τη Θεία Λειτουργία ο εορτάζων Μητροπολίτης κ.κ. Χρυσόστομος προέβη σε χειροτονία διακόνου, του συνταξιούχου Θεολόγου και τέως Γυμνασιάρχου του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου  Πατρών κ. Νικολάου Μεσσαλά.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Γκουρβέλος, προιστάμενος του Μητροπολιτικού ναού της Ευαγγελίστριας, ο οποίος άγγιξε τις ψυχές του Εκκλησιάσματος.

Με το κήρυγμά του εξήρε το νόημα της Εορτής και ευχήθηκε εκ μέρους όλων στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών μακρότητα ημερών και πληρότητα διακονίας.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος της Ευχαριστιακής Συνάξεως, τελέστηκε από τους αρχιερείς και τους ιερείς που συμμετείχαν στη Θεία λειτουργία, Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου.

Σήμερα 28/1/2014 συμπληρώθηκαν 6 χρόνια από την εκδημία του λαοφιλούς ιεράρχη που διατέλεσε Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

*Οι φωτό είναι από το σάιτ της Μητροπόλεως Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις