Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ν. Νικολόπουλος: Ο λαός πρέπει να επιτάξει την κυβέρνηση

Ν. Νικολόπουλος: Ο λαός πρέπει να επιτάξ...

Στήριξη στους καθηγητές από τον ανεξάρτητο βουλευτή Αχαίας

Ο ελληνικός λαός πρέπει σήμερα να επιτάξει την κυβέρνηση ώστε να μπει στην υπηρεσία των πολιτών και κυρίως των αδυνάτων, αλλιώς εάν επιμένει να υλοποιεί προστάγματα των ξένων δυναστών, δανειστών τότε πρέπει να της επιδώσει φύλλο πορείας, υποστήριξε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος,  σχολιάζοντας την επιστράτευση των καθηγητών.

Σε μια δημοκρατική κοινωνία, τόνισε, η επιστράτευση είναι έκφραση ακραίας επέμβασης στην ελευθερία πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης και μας γυρίζει στο κακό αυταρχικό παρελθόν.

Ο κ. Νικολόπουλος υπενθύμισε δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αλλά και του Πρωθυπουργού, οι οποίοι κατά το παρελθόν είχαν ταχθεί κατά του μέτρου της επιστράτευσης.

Ειδικότερα αναφέρθηκε σε άρθρο του Αντώνη Ρουπακιώτη, ο οποίος υποστήριζε πως η απόφαση για πολιτική επιστράτευση απεργών «δημιουργεί ουσιαστικό πρόβλημα τήρησης της δημοκρατίας νομιμότητας». Ο κ. Νικολόπουλος θύμισε, επίσης, ότι πρόταση νόμου στη Βουλή για την ολοσχερή κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης είχαν καταθέσει και οι κ.κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και Χ. Καστανίδης.

Οι επιστρατεύσεις φανερώνουν χουντικές νοοτροπίες, είχε δηλώσει ο Αντώνης Σαμαράς, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, υπογράμμισε ο κ. Νικολόπουλος ο οποίος δήλωσε ότι το Χριστιανοδημοκρατικό κίνημα τάσσεται υπέρ των πρωτοβουλιών και των δράσεων στήριξης των Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης.

«Η κυβέρνηση είναι επίορκη αφού παραβιάζει ωμά το Σύνταγμα τόσο στην περίπτωση των καθηγητών όσο και στις προηγούμενες (συγκοινωνίες και ναυτεργάτες) καθώς η επίταξη υπηρεσιών προς τους εκπαιδευτικούς δεν εμπίπτει σε καμία από τις παραπάνω περιπτώσεις», κατέληξε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις