Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Λύκειο Ελληνίδων γιόρτασε την Πρωτομαγιά και τη Μητέρα

Το Λύκειο Ελληνίδων γιόρτασε την Πρωτομα...

‘Λεν, ήρθι Μάης, λεν ήρθι Μάης κι Άνοιξη "

Τη Παρασκευή 10 Μαΐου, η πόλη των Πατρών γιόρτασε τον ερχομό του μήνα των λουλουδιών με μια σειρά από εκδηλώσεις που διοργάνωσε και φέτος ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων και στις οποίες συμμετείχαν και οι ομάδες των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων του Λυκείου Ελληνίδων Πατρών.

Με χαμόγελα και πολύ κέφι οι μαθητές του Λυκείου, φορώντας τις ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές του τόπου μας και κρατώντας το λάβαρο του Λυκείου Ελληνίδων Πατρών παρέλασαν στους δρόμους της πόλης μας. Οι χορευτικές ομάδες μας, ξεκίνησαν από την Πλατεία Όλγας, με τη συνοδεία νταουλιών, διέσχισαν το πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και ανεβαίνοντας τη Γούναρη, κατέληξαν στον όμορφο ανθισμένο ‘κήπο’ της Πλατείας των Υψηλών Αλωνίων.

Στην Πλατεία των Υψηλών Αλωνίων όλα ήταν έτοιμα και το σύνθημα δόθηκε… ‘ας ξεκινήσουν οι χοροί λοιπόν’...

Με ζωντάνια και υπερηφάνεια, οι χορευτές του Λυκείου παρουσίασαν τους χορούς του τόπου μας με μελωδίες και τραγούδια που σαν τις ξεχωριστές μυρωδιές των λουλουδιών εξαπλώθηκαν και παρέσυραν το κοινό που ευχάριστα παρακολουθούσε.

Το Λύκειο Ελληνίδων Πατρών, πιστό πάντοτε σε όσα το έθιμο της Πρωτομαγιάς προστάζει, γιόρτασε για τα λουλούδια, χορεύοντας στην πόλη των Πατρών.

 

Μητέρα είναι η άνοιξη που μας χαρίζει καινούρια βλαστάρια της ζωής.

Το Λύκειο Ελληνίδων Πατρών, συμπορευόμενο με το σκοπό της ιδρύσεώς του και σεβόμενο πάντοτε τον πολύπλευρο ρόλο της μητέρας πραγματοποίησε μια πολύ ζεστή και τρυφερή εκδήλωση προς τιμήν της.

Μαθητές, φίλοι και μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Πατρών βρέθηκαν, το απόγευμα του Σαββάτου 11 Μαΐου, στο Επιμελητήριο Αχαΐας σε μια πλούσια μέσα στην απλότητά της, γιορτή που διοργάνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου για τη ‘Μητέρα’.

Τα λουλούδια στην εκδήλωση μπορεί να έλειπαν αλλά ανθισμένα λουλούδια ήταν τα παιδιά και τα ιδιαίτερα έργα τους που ‘στόλιζαν’ την αίθουσα του Επιμελητηρίου με αφορμή την έκθεση του Τμήματος Ζωγραφικής – Χειροτεχνίας του Λυκείου Ελληνίδων Πατρών. Έπειτα από τη σύντομη παρουσίαση των εκθεμάτων των παιδιών που έγινε από το δάσκαλό τους κο Αλέξη Φραγκούλη, οι μαμάδες καθώς και όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τα έργα με τα οποία καταπιάστηκαν οι μικροί μαθητές και δημιούργησαν.

Η όμορφη εκδήλωση έκλεισε προσφέροντας στο κοινό, χειροποίητους γευστικούς μεζέδες και δροσερά γλυκά που είχαν ετοιμάσει με χαρά, η Πρόεδρος κα Μαριζάν Μόρφυ-Καρατζά και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Λυκείου Ελληνίδων Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις