Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Τρικυμία στη συνεδρίαση για το θαλάσσιο μέτωπο- Η εναλλακτική πρόταση Δημαρά σε περίπτωση που δεν αποδώσουν οι κινητοποιήσεις

Πάτρα: Τρικυμία στη  συνεδρίαση για το θ...

Διαξιφισμοί και αντιδράσεις

Παρουσία βουλευτών, φορέων και πολιτών της Πάτρας διεξάγεται στην συνεδριακή αίθουσα του ΟΛΠΑ  η αποψινή ...τρικυμιώδης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου της πόλης.  Παρόντες είναι οι βουλευτές  Ανδρέας Τριανταφυλλοπουλος, Μαρία Κυριακοπούλου και  Νίκος Νικολόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, οι πρώην δήμαρχοι Πατρέων Ανδρέας Καράβολας και Ευάγγελος Φλωράτος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών Γιώργος Ρώρος ο πολιτευτής Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος κ.α.

Ένταση προκλήθηκε μετά την τοποθέτηση του Δημάρχου Γιάννη Δημαρά ο  οποίος είπε ότι θα συμμετέχει ο Δήμος στις δυναμικές κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση του μετώπου, αλλά κατέθεσε και την αντιπρόταση, να αναζητηθεί λύση εφόσον οι διαπραγματεύσεις οδηγηθούν ξανά σε αδιέξοδο (κάτι που θεωρεί πολύ πιθανόν)  με την παραχώρηση από τον ΟΛΠΑ στο Δήμο της συμφωνηθείσας έκτασης στη βάση μιας  προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου και ΟΛΠΑ έναντι συμβολικού αντιτίμου ενός ευρώ.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, αυτή είναι η μόνη πρόταση που μπορεί να φέρει αποτέλεσμα για την Πάτρα και τους ανθρώπους της σε περίπτωση που δεν ευδοκιμήσουν οι προσπάθειες που καταβάλλονται και μέχρι σήμερα δεν έχουν φέρει αποτελέσματα, καθώς προσκρούουν όχι μόνο σε γραφειοκρατικά αλλά και σε άλλα προβλήματα.

Για να μην μείνει η Πάτρα ξανά με τις υποσχέσεις, θα πρέπει να έχουμε μια ρεαλιστική αντιπρόταση έτοιμη, είπε ο κ. Δημαράς.

Η πρόταση αυτή συνάντησε την οργή του δημοτικού συμβούλου και μέλους της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Νίκου Τζανάκου ο οποίος νωρίτερα είχε διαβάσει σχέδιο ψηφίσματος, με το οποίο ζητείται να τοποθετηθούν μαύρες σημαίες στα καταστήματα, να κριθούν ανεπιθύμητα τα κυβερνητικά στελέχη, αυτοκίνητα του Δήμου να αποκλείσουν ακόμη κι από απόψε την προβλήτα στο ύψος της Αγ. Νικολάου, ν' αποκλειστεί η πύλη του λιμανιού στην οδό Θεσσαλονίκης στις 18/12, καθώς και να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους.

Ακολούθως, ακούστηκαν έντονες αποδοκιμασίες  από μέλη του κινήματος "Δεν Πληρώνω" και άλλους παρισταμένους στην αίθουσα, σε βάρος του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του. Οι αντιδρώντες απαιτούσαν να αφαιρεθεί ο λόγος από "μνημονιακούς υποστηρικτές". Τα πνεύματα ηρέμησαν μετά την αποχώρηση Νικολόπουλου.


Επιθετικός στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. ήταν
ο  Κώστας Πελετίδης, που τόνισε ότι  "παίζουν σε δύο ταμπλό" και κάνουν επίδειξη μαγκιάς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις