Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αίγιο: "Σκότωσα τον Αγγελόπουλο γιατί μου λέγανε πως δεν είμαι άντρας!"-Στόχος και η κόρη του

Αίγιο: "Σκότωσα τον Αγγελόπουλο για...

Όλες οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από τις ομολογίες

Προθεσμία για να απολογηθούν ζήτησαν και πήραν για την ερχόμενη Δευτέρα οι 4 άνδρες, ηλικίας 46, 27, 24 και 23 ετών αντίστοιχα, που εμπλέκονται στην υπόθεση της δολοφονίας του επιχειρηματία Άγγελου Αγγελόπουλου το Φεβρουάριο του 2011 στο Αίγιο και που συνελήφθησαν χτες από άνδρες της Ασφάλειας Αιγίου και οι τρεις εξ αυτών ομολόγησαν τις πράξεις τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του www.filodimos-aigio.gr, μέχρι τη Δευτέρα οι 4 άνδρες θα παραμείνουν στα κρατητήρια της Ασφάλειας Αιγίου, ενώ η 25χρονη αρραβωνιαστικιά του 27χρονου, που επίσης ομολόγησε την εμπλοκή της στην υπόθεση, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, κατόπιν εντολής Εισαγγελέα, λόγω της προχωρημένης εγκυμοσύνης της.

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ

Αποτροπιασμό ακόμα και στους ψυχραιμότερους αστυνομικούς και δικαστικούς λειτουργούς, προκαλεί η κυνικότητα με την οποία τα μέλη της ομάδας που έστησαν και εκτέλεσαν τη δολοφονία του Άγγελου Αγγελόπουλου, ομολόγησαν τα εγκλήματά τους.

Οι νεαροί άνδρες, ηλικίας 27, 24 και 23 ετών και η 25χρονη σύντροφος του 27χρονου, κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση και κατά συναυτουργία, έδωσαν με τις καταθέσεις τους όλες τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες σχετικά με τη στυγερή δολοφονία του αιγιώτη επιχειρηματία, που έπραξαν στις 3 Φεβρουαρίου 2011 στο κέντρο του Αιγίου, την ώρα που το θύμα επέστρεφε από βραδινή έξοδο με τη σύντροφό του.

Όλα αυτά, κατόπιν εντολής ενός 46χρονου γνωστού επιχειρηματία της Αιγιάλειας και πρώην συνεταίρου του Αγγελόπουλου, ο οποίος διεμήνυε παντού πως ο εκλιπών του χρωστούσε χρήματα από την επιχειρηματική τους συνεργασία πριν 2 χρόνια, κάτι που το περιβάλλον Αγγελόπουλου αρνείται κατηγορηματικά.

Μέχρι στιγμής, βεβαίως, ο 46χρονος φερόμενος ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας, αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη με την υπόθεση αλλά τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι άνδρες της Ασφάλειας Αιγίου κυριολεκτικά τον "καίνε". Μάλιστα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκε και ένα κυνηγετικό όπλο το οποίο κατείχε παράνομα.

Όπως προέκυψε από την ανακριτική διαδικασία, ο 46χρονος ήρθε σε επαφή με τον 27χρονο (γνωστό στις αστυνομικές αρχές από παλιότερες υποθέσεις) και του ανέθεσε την "εργολαβία" της εκτέλεσης συμβολαίου θανάτου του 59χρονου επιχειρηματία, με το αντίτιμο των 50.000 ευρώ. Ο 27χρονος δέχτηκε κι άρχισε να στήνει σιγά-σιγά τη συμμορία που θα αναλάμβανε ως "υπεργολαβία" τη "δουλειά".

Στο κόλπο μπήκε ένας 24χρονος φίλος του που στρατολόγησε ακολούθως και έναν 23χρονο, τον οποίον προόριζαν για εκτελεστή, πληρώνοντάς τον 5.000 ευρώ αν έβγαζε τον Αγγελόπουλο από τη μέση. Ο 23χρονος στην αρχή αρνήθηκε, φοβούμενος το μπλέξιμο.

Οι δύο φίλοι του όμως δεν το έβαλαν κάτω. Τον πίεζαν, όπως ο ίδιος ομολόγησε, για αρκετό καιρό να σκοτώσει τον Αγγελόπουλο, ειδάλλως δεν θα τον ξαναέκαναν παρέα. "Δεν είσαι άντρας, είσαι κότα" του έλεγαν μεταξύ άλλων, χτυπώντας τον στο...φιλότιμο κι έτσι στο τέλος ο 23χρονος, με θιγμένο τον εγωισμό του (!) όπως τόνισε, αποφάσισε να προχωρήσει στην αποτρόπαια πράξη του με τη συνεργασία των φίλων του. Έτσι, οι ρόλοι προκαθορίστηκαν:

Ο 27χρονος θα πήγαινε μαζί του στο χώρο του εγκλήματος για να τον καλύπτει, ενώ ο 24χρονος θα έπαιζε το ρόλο του τσιλιαδόρου, με αμοιβή 3.000 ευρώ.Η 25χρονη αρραβωνιαστικιά του 27χρονου εμπλεκόμενου, σήμερα έγκυος στον 8ο μήνα, ομολόγησε πως έπαιξε το ρόλο "τσιλιαδόρου" για χάρη της "εργολαβίας" που είχε αναλάβει ο αγαπημένος της, σε συνεργασία με τον 24χρονο μέλος της "παρέας". Όλο το διάστημα του στησίματος της δολοφονίας, ο μόνος που ερχόταν σε επαφή με τον 46χρονο εντολέα ήταν ο 27χρονος ώστε να αποφασιστεί η κατάλληλη στιγμή για το φόνο.

ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ

Στις αρχές Ιανουαρίου 2011, η παρέα αποπειράθηκε να διαπράξει το έγκλημα αλλά κάπως χάλασε η "δουλειά". Όμως, η επόμενη φορά ήταν τελικά η μοιραία. Ο Αγγελόπουλος με τη σύντροφό του είχαν βγει νωρίτερα για φαγητό σε κατάστημα της Περιμετρικής στο Αίγιο και γύρω στις 11.30 μπήκαν στο αυτοκίνητό τους για να γυρίσουν σπίτι τους.

Όμως, απέξω από το κατάστημα τον παρακολουθούσαν η 25χρονη με τον 24χρονο συνεργό, που έδωσαν "σήμα" στους άλλους δύο να περιμένουν το θύμα στο γκαράζ του σπιτιού του. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά...Το όπλο του φονικού δεν βρέθηκε καθώς, όπως δήλωσε ο 27χρονος εγκέφαλος της σπείρας, το πέταξε στη θαλάσσια περιοχή της Αλυκής. Κατά δήλωσή του, ήταν ένα μονόκαννη κυνηγετική καραμπίνα με κομμένη κάννη, για να μεταφέρεται εύκολα.

Αφού ο 23χρονος σκότωσε τον επιχειρηματία, διέφυγε με το μηχανάκι του 27χρονου που τον περίμενε πιο πέρα και κρύφτηκαν ακολούθως σε σπίτι στο Πυργάκι.

ΘΑ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ...

Μια από τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της υπόθεσης είναι, πως ο 46χρονος φερόμενος ως εντολέας, είχε παραγγείλει και τη δολοφονία της 32χρονης κόρης του θύματος, η οποία λίγους μήνες πριν τη δολοφονία του πατέρα της είχε δεχτεί τυφλό απειλητικό χτύπημα από αγνώστους, που τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητό της, ευτυχώς χωρίς η ίδια να τραυματιστεί καθώς ο μηχανισμός εξερράγη τα ξημερώματα έξω από το σπίτι της.

Όπως όλα δείχνουν όμως, η δολοφονία της κόρης δεν εκτελέστηκε, καθώς ο 46χρονος τελικά "έριξε" τον 27χρονο και την παρέα του γιατί τα 50.000 ευρώ δεν τους τα πλήρωσε ποτέ...

Ως γνωστόν, ο 46χρονος επιχειρηματίας, είχε στο παρελθόν συνεταιριστεί σε παραλιακό κατάστημα της Αιγιάλειας με την οικογένεια Αγγ.Αγγελόπουλου αλλά μετά από καιρό, το συνεταιριλίκι "χάλασε". Από τότε, ο φερόμενος ο εντολέας επέμενε πως ο Αγγελόπουλος του χρωστούσε χρήματα και ζητούσε επισταμένα να του δοθεί ολόκληρη η επιχείρηση για να "τα βρουν", όπως τονίζουν συγγενικά πρόσωπα του θύματος.

Μάλιστα, από την πλευρά του Αγγελόπουλου υπάρχει ο ισχυρισμός πως λίγες μέρες πριν τη σύλληψη, δικηγόρος του 46χρονου είχε επισκεφθεί τα παιδιά του θύματος και τους είχε ζητήσει για μια φορά ακόμα να του δώσουν το κατάστημα, για να ξεπληρώσουν τα χρήματα που του χρωστούσε ο πατέρας τους.

Επίσης, μια λεπτομέρεια που σοκάρει είναι το ότι, λίγο καιρό μετά το φόνο, ο γιος του θύματος μετακόμισε το κατάστημά του σχεδόν δίπλα στο κατάστημα του 46χρονου και καθημερινά αντίκριζαν ο ένας τον άλλον..."Μπουμπούκια" οι συλληφθέντεςΌπως σημειώνει το ρεπορτάζ, οι νεαροί εμπλεκόμενοι στην υπόθεση δεν ήταν άγνωστοι στην Ασφάλεια.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες, προέκυψε κατ'αρχάς πως ο 27χρονος και ο 24χρονος, τον Ιανουάριο του 2009, είχαν προχωρήσει σε ένοπλη ληστεία στο βενζινάδικο της Εθνικής Οδού στο ύψος του Αιγίου, πυροβολώντας τον 48χρονο υπάλληλο του πρατηρίου καυσίμων και προκαλώντας τον σοβαρό του τραυματισμό. Ελέγχεται η συμμετοχή τους και σε άλλες ένοπλες ληστείες το τελευταίο διάστημα, καθώς τα στοιχεία που διαθέτει η Ασφάλεια συγκλίνουν με τον τρόπο που ενεργούσε το δίδυμο.

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: "Είχαμε από την αρχή πολλά στοιχεία"

Αίσθηση για την άριστα μεθοδευμένη δουλειά των ανδρών της Ασφάλειας Αιγίου προκαλεί η δήλωση του Διοικητή της Ασφάλειας Αιγίου κ. Θανάση Παπανικολάου, που τόνισε πως 15 μέρες μετά το φονικό, γνώριζαν τον εντολέα και τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση αλλά είχαν μόνο ενδείξεις κι όχι πλήρη στοιχεία.

Κι αυτό, γιατί ο 27χρονος θέλοντας να πουλήσει "μαγκιά" στην παρέα του, άρχισε να μιλάει για τη σχέση του με το φονικό. "Χρησιμοποιήσαμε τεχνικά και άλλα μέσα που διαθέτει η Ασφάλεια, παρακολουθήσαμε μέρα και νύχτα τους εμπλεκόμενους, συλλέξαμε μαρτυρίες κι έτσι οδηγηθήκαμε στη σύλληψη των δραστών" σημείωσε ο αστυνομικός κατά τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Πάτρα στο γραφείο του Αστυνομικού Διευθυντή Αχαΐας κ. Δριβίλα, την ίδια ώρα που οι φερόμενοι ως δράστες οδηγούνταν στον Εισαγγελέα Αιγίου για να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Διαβάστε επίσης:

Αίγιο: Σοκ από τις λεπτομέρειες για το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του 59χρονου επιχειρηματία

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις