Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αίγιο: Σοκ από τις λεπτομέρειες για το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του 59χρονου επιχειρηματία

Αίγιο: Σοκ από τις λεπτομέρειες για το σ...

Στον Εισαγγελέα οι συλληφθέντες

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Αστυνομικού Διευθυντή Αχαϊας προς τους δημοσιογράφους πριν απο λίγο: "Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου μετά από πολύμηνες συντονισμένες έρευνες, ιεραρχικά δομημένη, εγκληματική ομάδα με προκαθορισμένους διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση η οποία, στις αρχές Φεβρουαρίου, είχε εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου 59χρονου ημεδαπού επιχειρηματία, στο κέντρο της πόλης του Αιγίου. Δυο μέλη της εγκληματικής ομάδας ενέχονται και στη διάπραξη ληστείας που είχε συμβεί πριν δυο χρόνια περίπου σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Αίγιο.

Συνελήφθησαν κατόπιν ενταλμάτων σύλληψης, τέσσερις (4) ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 46, 27, 24 και 23 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και κατά συναυτουργία. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε ενέχεται με τις ίδιες κατηγορίες και μια ημεδαπή γυναίκα, ηλικίας 25 ετών.

Από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα που ενεργήθηκε, με μεθοδικότητα και σχολαστικότητα, από το Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου, προέκυψε ότι ο 27χρονος ανέλαβε, κατόπιν εντολής του 46χρονου, να σχεδιάσει και να εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου του 59χρονου παθόντα, έναντι του χρηματικού ποσού των 50.000 ευρώ. Για την πραγματοποίηση της ανθρωποκτονίας, ο 46χρονος έδωσε στον 27χρονο και ένα κυνηγητικό όπλο το οποίο θα χρησιμοποιούσε κατά την εκτέλεση. Εν συνεχεία ο 27χρονος στρατολόγησε τους άλλους τρεις κατηγορούμενους, αναθέτοντας στο καθένα συγκεκριμένο και διακριτό ρόλο.

Ο 24χρονος και  η 25χρονη είχαν αναλάβει την παρακολούθηση του θύματος προκειμένου να εξακριβώσουν την κατοικία του και το καθημερινό του δρομολόγιο, ώστε σε συνεργασία με τον 27χρονο, ο οποίος ήταν ο μόνος που μιλούσε με τον 46χρονο εντολέα, να αποφασιζόταν ο καταλληλότερος τόπος και χρόνος εκτέλεσης της ανθρωποκτονίας. Στον 23χρονο ημεδαπό είχε ανατεθεί από τον 27χρονο η εκτέλεση του θύματος.

Την ημέρα της δολοφονίας, στις 3-2-2011, ο 24χρονος και η 25χρονη εντόπισαν και έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση τον 59χρονο επιχειρηματία, ενημερώνοντας παράλληλα τον οργανωτή της επιχείρησης. Ο 27χρονος συντονιστής, αφού προηγουμένως είχε κόψει την κάνη του κυνηγητικού όπλου, ώστε αυτό να μεταφέρεται εύκολα, το παρέδωσε στον 23χρονο εκτελεστή μαζί με δυο φυσίγγια.

Ο 23χρονος βρισκόμενος πάντα σε συνεννόηση με τον οργανωτή, ο οποίος επικοινωνούσε με τα περιφερειακά μέλη, που παρακολουθούσαν τον επιχειρηματία, έστησε ενέδρα στη πυλωτή - χώρο στάθμευσης της οικίας του θύματος και κατά την άφιξη του, τον πυροβόλησε μία φορά με το κυνηγητικό όπλο, προκαλώντας τον ακαριαίο θάνατο του.

Το όπλο με το οποίο πραγματοποιήθηκε η εκτέλεση, δεν βρέθηκε καθότι ο 27χρονος οργανωτής μετά τη δολοφονία, το πέταξε σε άγνωστο σημείο στη θαλάσσια περιοχή.  Επίσης, όπως προέκυψε, ένα μήνα πριν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν οργανώσει και επιχειρήσει να εκτελέσουν τον 59χρονο, χωρίς όμως να ολοκληρώσουν το σχέδιό τους, καθότι την ημέρα εκείνη το θύμα άργησε πολύ να επιστρέψει στην οικία του.

Μετά την εκτέλεση του 59χρονου, ο 27χρονος κατόπιν εντολής του 46χρονου σχεδίαζε να πραγματοποιήσει μαζί με τους ίδιους συνεργούς και την εκτέλεση της 32χρονης κόρης του θύματος η οποία τελικά δεν πραγματοποιήθηκε.

Παράλληλα κατά τις έρευνες, προέκυψε ότι ο 27χρονος και ο 24χρονος  πριν δυο περίπου χρόνια, ενεργώντας από κοινού είχαν εισελθει σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή του Αιγίου όπου με την απειλή κυνηγητικού όπλου είχαν αφαιρέσει από τον 48χρονο υπάλληλο το χρηματικό ποσό των 890 ευρώ. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της ληστείας είχε εκπυρσοκροτήσει το κυνηγητικό όπλο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του υπαλλήλου και την διακομιδή του στο Νοσοκομείο Αιγίου.

Επίσης, σε έρευνα που έγινε στην οικία του 46χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε  και κατασχέθηκε ένα (1) κυνηγετικό όπλο το οποίο κατείχε παράνομα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονισμένο το Αίγιο για το συμβόλαιο θανάτου με θύμα τον Άγγελο Αγγελόπουλο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις