Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη Πατρινό Καρναβάλι 2026
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αγωγή- μαμούθ του Πάγκαλου κατά του "Ελεύθερου Τύπου"

Αγωγή- μαμούθ του Πάγκαλου κατά του &quo...

Ζητεί το «ευτελές» ποσό των 8 εκατομμυρίων ευρώ ως χρηματική αποζημίωση

Αγωγή κατά της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος για τα όσα έγραψε η εφημερίδα τον Απρίλιο για ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη που είπε τεμπέληδες τους Έλληνες
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος κατέθεσε αγωγή κατά του Ελεύθερου Τύπου, των εκδοτών, της διευθυντικής ομάδας και των συντακτών της εφημερίδας, με την οποία ζητεί το «ευτελές» ποσό των 8 εκατομμυρίων ευρώ ως χρηματική αποζημίωση για δημοσιεύματα που βασίστηκαν σε ακλόνητα ντοκουμέντα!

Η κίνηση του κ. Πάγκαλου έγινε με αφορμή ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου στις 19 και 20 Απριλίου 2011, όπου σύμφωνα με τον ΕΤ, αποκάλυπτε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη για τους «τεμπέληδες» της Ελλάδας. Πρόκειται για μια ομιλία το περιεχόμενο της οποίας αρχικά είχε αποκρύψει και υποχρεώθηκε να παραδεχθεί ύστερα από την παρέμβαση της εφημερίδας μας, αλλά και δημοσιεύματα της τουρκικής «Χουριέτ»
Ο Ελεύθερος Τύπος αναδημοσίευσε στις 19 Απριλίου, το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της «Χουριέτ», ενώ κατέγραψε νυχτερινή ανακοίνωση του κ. Πάγκαλου με την οποία δήλωνε ότι δεν είχε καμία επαφή με εκπροσώπους του τουρκικού Τύπου και διέψευδε κατηγορηματικά ότι είχε κάνει δηλώσεις σχετικά με τους τεμπέληδες Ελληνες. Και όλα αυτά ενώ η «Χουριέτ», η οποία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνα αντιπρόεδρου, είναι έγκυρη και με μακρά παράδοση, είχε δημοσιεύσει φωτογραφία με τη χειραψία του με τον Τούρκο δημοσιογράφο και εκτενές ρεπορτάζ.

Ο Ελεύθερος Τύπος, δημοσίευσε στις 20 Απριλίου την απομαγνητοφώνηση της ομιλίας Πάγκαλου (την οποία απέκρυβε ο ίδιος και το γραφείο του), που είχε γίνει στα αγγλικά και τη μετάφρασή της στα ελληνικά. Σ’ αυτήν ο αντιπρόεδρος έκανε λόγο «για τα προβλήματα στο δημόσιο τομέα, που επί χρόνια αποφεύγαμε να θίξουμε» και «για το βολικό τρόπο να ζούμε αλλά ταυτόχρονα τεμπέλικο που πρέπει να αντιμετωπίσουμε». Ηταν εμφανές ότι ο κ. Πάγκαλος και ψευδόταν ότι δεν είχε κάνει σχετικές δηλώσεις και είχε μιλήσει για την τεμπέλικη Ελλάδα του δημόσιου τομέα υβρίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους, συνεχίζει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Παράλληλα, σε επιστολή του δημοσιογράφου της «Χουριέτ» προς τον Ελεύθερο Τύπο ο Σεφά Καπλάν τόνιζε ότι δεν μπορούσε να κατανοήσει τους ακριβείς λόγους της διάψευσης του κ. Πάγκαλου στην Αθήνα, ενώ τις απέδιδε στο ότι μπορεί να φοβήθηκε τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης για τα λεγόμενά του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις