Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

Τελικός Conference League: Πάνω από 3.000 αστυνομικοί και 5 ζώνες ελέγχου - Πώς θα μετακινηθούν οι οπαδοί

Τελικός Conference League: Πάνω από 3.00...

Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας

Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας για τη διεξαγωγή του τελικού του Conference League στη Νεα Φιλαδέλφεια
Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού Conference League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φιορεντίνα που θα διεξαχθεί το OPAP Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια οριστικοποιούνται.

Ήδη από την Τρίτη μετά από σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπό τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αποφασίστηκαν οι ώρες και τα σημεία συγκέντρωσης των οπαδών που θα παρακολουθήσουν τον αγώνα, τα δρομολόγια των ΜΜΜ και πώς θα μεταβούν οι φίλαθλοι στο γήπεδο.  Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνει το αργότερο ως το τέλος της εβδομάδας.

Τα μέτρα για τον τελικό του Conference League
Τα μέτρα που αποφασίστηκαν είναι πρωτοφανή για ποδοσφαιρικό αγώνα. Πηγές αναφέρουν ότι θα υπάρχουν τουλάχιστον 5 ζώνες ελέγχου, οι οποίες θα ξεκινούν σε μεγάλη ακτίνα γύρω από το γήπεδο, όπου από την πρώτη κιόλας ζώνη θα ελέγχονται και θα σκανάρονται τα εισιτήρια. Στην τελευταία ζώνη ελέγχου, περίπου 70 μέτρα από το γήπεδο, θα κατασκευαστεί από ιδιωτική εταιρεία μεταλλικός φράκτης περιμετρικά του γηπέδου, όπου θα γίνεται ο τελικός έλεγχος.

Στις ζώνες ελέγχου σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρχουν πάνω από 3.000 αστυνομικοί. Σε αυτούς δεν υπολογίζονται τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, της Κρατικής Υπηρεσίας και άλλων ειδικών υπηρεσιών καθώς και αστυνομικοί που θα διατεθούν για τα ειδικά μέτρα για τους επίσημους.

Αναμένεται επίσης να γίνει έκκληση προς τους οπαδούς να μην μεταβούν στο γήπεδο με αυτοκίνητα, καθώς αρκετοί δρόμοι θα είναι κλειστοί και υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Πώς θα μετακινηθούν οι οπαδοί
Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα αναχωρήσουν για το γήπεδο του OPAP Arena από τον σταθμό του Ηλεκτρικού στο Φάληρο για να μεταβούν στο σταθμό Πευκάκια. Οι συγκεκριμένοι ειδικοί συρμοί δεν θα κάνουν στάσεις σε άλλους σταθμούς.

Οι οργανωμένοι Ιταλοί φίλαθλοι, από την άλλη, αναμένεται να συγκεντρωθούν στο ΟΑΚΑ και από εκεί με ισχυρή αστυνομική συνοδεία θα μεταβούν στο OPAP ARENA.
Οι μεμονωμένοι Ιταλοί φίλαθλοι θα ενημερωθούν από τον αστυνομικό σύνδεσμο της ιταλικής πρεσβείας στην Αθήνα για το πώς θα πρέπει να κινηθούν. Η ΕΛΑΣ αναμένεται να ζητήσει από την διοίκηση της ΣΤΑΣΥ να παρατείνει το ωράριο λειτουργίας του Μετρό και του Ηλεκτρικού προκειμένου να μπορέσουν οι φίλαθλοι να αποχωρήσουν από το γήπεδο.

Ειδικά μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή για την μετακίνηση των VIP (αξιωματούχοι UEFA, επίσημοι καλεσμένοι, πολιτικοί) από και προς το γήπεδο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports